За вступ до престижного ВНЗ Києва просять до 30 000 доларів

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19 апреля 2012, 8:00 Переглядів: 19 апреля 2012, 8:00 Переглядів:   Молода людина (на передньому плані) був готовий брати у нас хабар

Молода людина (на передньому плані) був готовий брати у нас хабар. Фото: С.Ніколаев.

Вступна кампанія ще не почалася, а в інтернеті вже з'явилися оголошення з пропозиціями допомогти вступити в найпрестижніші вузи Києва. Ціни - $ 3-30 тисяч. У вузах і міліції кажуть: це шахраї просто розводять довірливих людей.

"Допоможу з надходженням в КНУ та інші вузи. Найсуворіша конфіденційність, 100% гарантія", - свідчить оголошення на відомому сайті "Сландо". Ми подзвонили по вказаному телефону. "Ви хочете на юридичний на бюджет? Це обійдеться в $ 3 тис. У мене там людина працює, я вас з ним познайомлю, він все пояснить", - повідомив по телефону якийсь Олександр.

Зустріч нам призначили прямо біля входу до червоного корпусу КНУ. "Ви встаньте праворуч від входу і чекайте Сергія Ігоровича", - попросив Олександр. В цей час один молодий чоловік уважно спостерігав за нами. Сергій Ігорович виявився років 20-25, в чорному плащі, шарфику і з портфельчиком в руках. "Не важливо, які у вас бали в атестаті. Я працюю на кафедрі земельних відносин юрфаку, ви ж розумієте для Києва це перспектива - БТІ, земля. З іншими кафедрами мені доведеться домовлятися. Коли закінчиться прийом документів, у нас на факультеті буде засідання. Я маю право провести двох родичів на бюджет. Тому гроші потрібно передати зараз, ви ж розумієте, що мені багато телефонують ", - переконував нас хлопець. Передати гроші домовилися в суботу.

Пропонують допомогти зі вступом і в інші вузи. правда, ціни називають вище. "Та що ви, $ 3 тис., Це смішно! І за $ 30 тис. До університету Шевченка ви навряд чи потрапите, а ось в Могилянку, КПІ або КНЕУ цілком можливо. Але тільки на контракт, про бюджет і мови бути не може", - запевнила нас Світлана.

В КНУ кажуть, що все це неправда. "Це провокація. У нас навіть коли іспити були, не було правила приймати родичів. Зараз тим більше - всі рейтинги вивішуються в системі" Конкурс "в інтернеті, все дуже прозоро. Пільги тільки у дітей-сиріт, інвалідів 1, 2 групи, які постраждали від аварії на ЧАЕС, - вони все занесені до єдиного держреєстру, їх документи легко перевіряються. Ніяких засідань на факультеті з приводу прийому не проводиться - цим займається виключно приймальна комісія на чолі з ректором ", - говорить проректор КНУ Володимир Бугров.

В інших вузах теж кажуть, що вступити до вузу за хабар зараз неможливо. "Та що ви, якщо хтось заплатить, то він гроші просто втратить", - сказали в приймальні КПІ. У міліції кажуть, що зловити таких шахраїв на гарячому складно. Часто гроші вони просять залишити в камері зберігання. А потім просто зникають з видобутком. "До того ж батьки, які дають хабар за вступ, самі мовчать - бояться зізнатися. А фразу" допоможу з надходженням "можна трактувати по-різному - це може бути і репетиторство", - говорить прес-секретар МВС Володимир Поліщук.

"Зачіпки ПРИ ЗАРАХУВАННІ"

Координатор руху "Студентський захист" Андрій Черних каже, що скарги на шахраїв були і в минулому році. "Можуть бути і в цьому, - говорить Чорних. - У минулому році просили $ 3-10 тис, в цьому можуть брати і до $ 30 тис. Але все це марно - поки існує відкрита система рейтингів, протягнути когось неможливо. Єдина зачіпка - коли починається зарахування. в першу чергу в число студентів потрапляють ті, хто залишив оригінали документів. Тому члени приймальної комісії можуть обдзвонювати потрібних людей і рекомендувати скоріше їх принести ", - говорить координатор руху" Студентський захист "Андрій Черних.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "За вступ до престижного ВНЗ Києва просять до 30 000 доларів". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Петик Марина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ви хочете на юридичний на бюджет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online