Освітній кредит в Ощадбанку: список ВНЗ на 2019 рік

  1. Чому саме Сбербанк: вигоди
  2. Як відбуваються виплати по кредиту
  3. Процедура оформлення позики на навчання в Ощадбанку
  4. Перелік необхідних документів
  5. Як відбувається видача коштів клієнту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В середині червня 2017 року, випускники шкіл отримали результати ЄДІ з російської мови, кого-то вони влаштували, а хтось зрозумів, що на бюджет обраного ВНЗ вже не потрапляє В середині червня 2017 року, випускники шкіл отримали результати ЄДІ з російської мови, кого-то вони влаштували, а хтось зрозумів, що на бюджет обраного ВНЗ вже не потрапляє. Але це не означає, що тепер учень не отримає вищої освіти: можна самостійно оплатити контракт або в крайньому випадку скористатися варіантом взяття на навчання кредиту в банківській установі.

Одним з найбільш надійних на сьогоднішній день банків, який впритул співпрацює з державою, є Ощадбанк. Умови погашення кредиту в Ощадбанку вигідні і комфортні, перш за все, для позичальників. Ось чому батькам майбутніх абітурієнтів варто всерйоз задуматися над цим варіантом вирішення проблеми під час вступу улюбленого чада до ВНЗ. Те ж саме стосується бажаючих здобути середню освіту за допомогою технікумів.

Чому саме Сбербанк: вигоди

Як ми вже сказали, Сбербанк - банк, який підтримується державою, в даному випадку держава також бере участь в оплаті позики, яку оформляють батьки на навчання власної дитини. Уряд зацікавлений у якісній підготовці висококваліфікованих кадрів, адже молодь - це майбутнє нашої країни.

Отже, клієнт, який звернувся за фінансовою допомогою до Ощадбанку, повинен погасити мінімально можливий відсоток позики понад взятої суми, в 2019 році він становить 7,75%. Величину кредиту визначає сам клієнт, але вона повинна бути ідентичною рахунку, наданому до оплати університетом. Тобто максимальна величина - 100% від цифри, позначеної в чеку в рублях.

Ще одна незаперечна перевага - погашати освітній кредит в Ощадбанку можна 10 років, які до того ж плюсуються до терміну навчання студента у вищому навчальному закладі. Тобто якщо період навчання досягає 5 років, то оплатити позику можна протягом наступних 15 років після закінчення школи. Таким чином, випускник ВНЗ може влаштуватися на роботу і самостійно виплатити витрачені гроші, цей тягар не лягає на плечі батьків.

Читайте також: Що робити, якщо не здав ОГЕ

Як показує практика, обов'язки, покладені на молодих людей, змушують їх проявляти активність в пошуку роботи, підробляти ще будучи студентами, вони швидше дорослішають і стають на ноги, ніж ті, на кого не покладено більше ніякої відповідальності, крім як вчитися.

Так званий пільговий варіант вступу до інституту через Ощадбанк на контрактній основі не вимагає забезпечення застави або внесення початкової фіксованої суми. Заручившись державною підтримкою, Сбербанк йде на поступки молоді, надаючи ще один шанс отримати диплом про вищу освіту і стати дипломованим фахівцем.

Як відбуваються виплати по кредиту

Як пільги фахівці також відзначають можливість продовжувати кредит і швидко його погашати:

  1. Якщо батьки або студент не в силах оплатити основну суму позики за певний термін, вони можуть звернутися до відповідної посадової особи Ощадбанку з проханням надати відстрочку.
  2. За договором в 1 рік навчання студента потрібно погасити лише 60% від суми кредиту.
  3. На 2-му курсі навчання погашаються решту 40% заборгованості перед фінансово-кредитною установою.

Примітно, що кредит можна взяти, навчаючись на всіх 3-х формах здобуття освіти: вечірньої, денної та заочної. Список ВНЗ, з якими в 2019 році співпрацює Сбербанк, можна прочитати на офіційному сайті установи.

Процедура оформлення позики на навчання в Ощадбанку

Особливих вимог до клієнта, який претендує на отримання освітнього кредиту, в 2019 році в Ощадбанку немає. Але дотримати деякі правила все-таки потрібно:

  1. Фізособа, на навчання якого видається позика, повинен бути громадянином Росії.
  2. Вік студента від 14 років.
  3. Громадянин повинен вчитися в навчальному закладі і мати на підтвердження цього факту звітні документи.

Якщо випускник школи поки що не досяг 18 років, кредит видається тільки в присутності дорослих - батьків або опікуна, договір підписується виключно в їх присутності. Прийти за позикою до Ощадбанку можна з угодою, складеним між абітурієнтом і вузом. У ньому вказується, яка сума необхідна на отримання освіти за контрактом.

Розрахувати майбутню суму по кредиту можна, перебуваючи прямо у себе вдома - для цього Сбербанк розробив спеціальний калькулятор, який розміщений на сайті банку. У підсумку ви отримаєте детальну розписку по місяцях, скільки грошей знадобиться і в які терміни їх слід вносити. На жаль, безкоштовний калькулятор онлайн поки не враховує доходи позичальника, тому обчислення буде ідентично для будь-якого іншого клієнта, відмінності полягають лише в запиті різних позик.

Перелік необхідних документів

Вирушаючи в Ощадбанк за освітнім кредитом, візьміть з собою оригінали таких документів:

  • паспорт;
  • якщо дорослі не можуть з'явитися - письмову згоду на позику;
  • виписка про те, що клієнт зареєстрований, хоча б тимчасово;
  • платіжне доручення, видане в бухгалтерії ВНЗ, на оплату послуг навчального закладу.

Відвідати можна будь-яке відділення Ощадбанку, в даному випадку ніяких обмежень не існує. Звичайно, зручніше вибрати довколишнє, що знаходиться недалеко від вашого місця проживання.

Зверніться по допомогу до банківського працівника і поясніть мету приходу в банк. Якщо всі документи в порядку, вам запропонують заповнити бланк заяви, де слід написати власні дані - повні П. І. Б., дату народження, місце реєстрації та проживання, паспортні дані, а також відомості про інститут або технікумі. Нижче в обов'язковому порядку вказується сума планованого кредиту. Як правило, обробка заявки і її реєстрація займає не більше 4-х днів після чого ви отримаєте відповідь.

Відгуки про взяття освітньої позики від клієнтів звучать в позитивному ключі. Єдиний момент - іноді процес реєстрації затягується, тому якщо протягом 4-х днів вам так і не подзвонили, не пускайте все на самоплив - дізнайтеся, який статус залишеної заявки, нагадайте про себе, це в ваших інтересах.

Читайте також: Коли з'являться всі результати ЄДІ

Як відбувається видача коштів клієнту

Нарешті, ви отримали позитивну відповідь на запит по освітньому кредиту. Залишилося забрати гроші. Позика може бути перерахована декількома способами:

  1. Одноразове перерахування всієї величини кредиту на банківський рахунок клієнта в Ощадбанку, після чого користувач грошей відразу ж, в присутності співробітника банку кладе кошти на рахунок ВНЗ, з яким укладено контракт про навчання.
  2. Гроші можуть перераховуватися частинами, в залежності від фіксованих дат, в розмірах, занесених до довідки, отримані в деканаті ВНЗ згідно поділу по семестрах.
  3. Відносно погашення кредиту студент може скористатися умовами:
    • коли він ще вчиться, він є претендентом на пільгу і відстрочку;
    • якщо він отримав диплом, оплата вноситься рівними частками;
    • якщо виникає матеріальна можливість, суму можна погасити в будь-який момент часу (цей результат подій завіряється заявою від позичальника).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online