Навчання в Кореї, Університет Yonsei. Мій досвід

  1. Як я вступала до університету в Кореї. Моє пригода почалося з рішення підкорити нову іноземну мову....
  2. Житло в Сеулі
  3. Люди в Кореї
  4. Допомога в надходженні в Корейські ВНЗ

Як я вступала до університету в Кореї.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Моє пригода почалося з рішення підкорити нову іноземну мову. Після поїздки в штати, я дуже добре закріпила свою англійську як на практиці, так і в теорії. А навчаючись в інституті в Хабаровську (на менеджменті), я вчила і французький (правда за невикористанням він трохи згас). Тому попрацювавши якийсь час, я вирішила, що хочу додати в свою скарбничку мов який-небудь східний. Повивчавши їх всі разом і окремо, мій вибір припав на корейську мову. У чомусь він мені здався легше інших, також швидкий економічний розвиток Південної Кореї і її тісний взаємозв'язок з ДВ Росії стало ще одним плюсом. І з тих пір почалося вивчення нової мови і пошук кращих вузів і інститутів. Звичайно, рейтинги та поради знайомих зіграли важливу роль. З'ясувалося, що Yonsei став першим викладати корейську мову іноземцям, його підручники використовують багато інших ВНЗ, його студенти краще і якісніше здають Топіки (прим. По корейській мові), що до цих пір серед всіх шкіл в світі навчальних корейському KLI Yonsei знаходиться на першому місці .

Так що вибір був зроблений 🙂 Залишилося тільки поступити. Спочатку було складно, так як англійську версію сайту тоді тільки-тільки запустили, і ні документів, ні коментарів, ні пояснень годі було й шукати. Довелося самостійно «винаходити велосипед». Збір необхідних документів, їх нотаріальний переклад, відправка і оплата. Я пам'ятаю хвилювання від очікування і від невідомості, що буде попереду. Але дуже скоро мені повідомили про моє зарахування. І я стала готувати візу і список всіх потрібних мені з собою речей.

Перші враження від університету Yonsei

Прилетівши в Корею, я самостійно дісталася з аеропорту до DMCVille (гуртожиток). Я пам'ятаю, як це було страшно, тому що я ще не знала корейський, і майже все і всюди було написано на ньому, я старанно шукала покажчики англійською, але це було марно. Побродивши по окрузі вночі близько 20 хвилин, а при цьому ще йшов лютневий дощ, я все-таки знайшла своє житло, де мене на стійці чекали для реєстрації. Піднявшись до квартири, там я побачила вже заселилися японських одногрупниць (до речі, з тих пір я намагалася не жити з японцями, таких поросят у плоті я ще не зустрічала). Звичайно порадувало перший житло, 100кв.метров, дві ванні (саме ванна була), пральня, балкони з видом на гори і річку Хан, спальні, гардеробні, зал і кухня за останнім словом техніки - з чим мені ще довелося повоювати, щоб навчитися цим користуватися.
За місяць я здала 1 рівень, ще й з відзнакою, закінчила краще за всіх на потоці (благо я в Хабаровську з репетитором місяць позаймалася - інакше б навряд чи так вдалося).
Пишу і думаю, як спочатку було класно і залпу було хоч відбавляй, і сил, і часу.

Якщо прискорити процес, то в перебігу наступних двох років я вчилася (чим далі, тим більше часу це займало), жила, знайомилася, навіть знімалася в реаліті-шоу.


Житло в Сеулі

Я з'ясувала пізніше, річ досить-таки дорога в Сеулі. Мені вдалося знімати кімнату, а пізніше квартирку близько вузу. Було набагато важливіше швидко дістатися до інституту, аніж перебувати мені краще, але далі. Я до речі за весь період навчання не пропустила ні години, за що була винагороджена. Добро і старання корейці завжди хвалять, ніж відмазки багатьох про те, як складно вставати до 1 парі або як лінь зробити домашку. Я приїхала вчитися, ще й за свої гроші, так що потрібно було викластися на всі 100, і це як мінімум.

Люди в Кореї

Чим більше знайомилася з корейцями, тим більше відчувала на собі, що вони часто говорять слова на вітер. «Так, звичайно, давай» - це фраза не несе в собі реального угоди ще раз зустрітися або сходити в кіно, або навіть пограти в теніс. Вони часто говорять «так» просто як факт того, що сприйняли твою інформацію. З американцями / ками мені було комфортніше і легше. Менталітет у нас, як мені здається дуже схожий, особливо якщо порівнювати оточення з китайців і японців. Російські? Чесно, я намагалася уникати їх, я приїхала за корейським, а не російською мовою. Але і, здебільшого, підставляли і обманювали мене саме наші. Відчуття від них, ніби ми не в Кореї вчимося, а на війні, де всі способи хороші, аби собі коханому краще зробити. Але навіть на цих нелюдських вчинках ми і вчимося жити.

Допомога в надходженні в Корейські ВНЗ

Зараз, коли я веду вже 2 роки групу вконтакте (Я допомогла майже 300 студентам потрапити в різні інститути Кореї, і навіть 3м допомогла отримати грант на безкоштовну освіту). Я бачу, що все стає легше, коли ти знаєш відповіді або випробував особисто на своїй шкурі. Що якщо зробити як треба і як просять, то поступити може кожен, але найважливіше, це поставитися до цього серйозно. Не аби як, а реально зважити всі свої зусилля і можливості. Так як повірте, було дуже важко вивчити корейську мову за 2 роки. Для 6 рівня, ми вчили ще й китайське письмо, культуру, історію, політику. Потрібно засвоїти все і відразу, і не можна нічого забути - інакше іспити не здати. Під кінець у мене вже були іспити кожні 2 тижні, різні письмові роботи, навіть опитувала населення Кореї. Все це обов'язково треба, от і доводилося себе ламати і переборювати, не спати кілька днів, вчити всю ніч, аби до ранку вивчити свою мову або топіки.

Але в кінці, ти відчуваєш себе переможцем
Але в кінці, ти відчуваєш себе переможцем. Коли ти вириваєшся зі стін інституту, і розумієш все те, що тобі кажуть на вулиці, в лікарні, в офісі. Ти навіть перевіряєш свій контракт житла, складений на корейському і просиш внести коригування (бо нєфіг російських намагатися надути на гроші))). Тоді після всього цього в голові ніби щось клацнуло і повідомило тобі: «Вау! Ти в курсі, що ти додав собі цілий новий мову в голову? Уже все, ти готовий! Можеш робити з ним що хочеш ».

Так що я бажаю вам теж продовжити свої університетські роки, або додати в скарбничку ще одну іноземну мову і його культуру.

Російські?
Ти в курсі, що ти додав собі цілий новий мову в голову?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online