Традиції після похорону

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття опублікована 8 лютого 2013

Стаття опублікована 8 лютого 2013

траур

Відповідно до загальноприйнятих етичних норм сім'я померлої людини повинна носити траур. Вимоги до дотримання жалоби поширюються, як на більш тривалий термін протягом року, так і на менш тривалий - протягом шести тижнів. В цей час забороняється вдові виходити заміж, грати весілля дорослих дітей. Заборона поширюється і на різні гуляння та розваги. Також після похорону необхідно носити траурну одяг. Зазвичай це сувора одяг чорного кольору, на голову пов'язується чорна хустка. Термін носіння траурної одягу може доходити до року. Також в знак жалоби в будинку померлої людини занавішуються дзеркала, зупиняються годинник і виноситься телевізор.

поминки

Традиції після похорону також щільно пов'язані з поминками по померлій людині. З дня смерті необхідно поставити на вікно кухоль з водою і шматочок хліба, яке знаходилося там протягом сорока днів. Вода і хліб призначалася для душі померлого, яка, за повір'ями, кожен день приходить до себе додому.
Традиційно в Росії похорон завершувалися поминальним обідом. Потім поминки влаштовуються на дев'ятий і сороковий день після смерті. У третій день (після смерті - день похорону) змінюється образ людини, в дев'ятий день розпадається тіло, а в сороковий знищиться серце.

поминальна трапеза

- На поминальну трапезу запрошуються тільки близькі родичі померлої людини.
- Поминальний обід повинен починатися з молитви.
- Сервірування столу на поминальній трапезі повинна бути стриманою: біла скатертина і посуд, ніяких яскравих кольорів. Також на столі слід поставити рамку з фотографією померлого, перев'язану чорною стрічкою.
- Обов'язково треба позначити місце, де любив сидіти померлий. Поставити тут його прилад і чарку горілки на тарілочці. Ніхто не має право сідати на це місце.
- За столом не слід вимовляти довгих тостів, а також згадувати анекдоти, який любив покійний. На поминальному обіді не прийнято довго засиджуватися.
- Традиція після похорону передбачає особливу їжу, яка повинна подаватися на поминальній трапезі. В першу чергу, це кутя, яка готується з рису або пшениці з додаванням меду і родзинок. Також до столу необхідно подати рибний пиріг, щі і кисіль. Десерти, особливо торти, на поминках недоречні. Що стосується спиртних напоїв, то можна подати горілку.

інші традиції

Родичі померлого повинні замовити в церкві заупокійну службу в продовженні шести тижнів після смерті - сорокоуст. У всі пам'ятні дні родичі покійного повинні ходити на цвинтар і в храм. На кладовищі стоїть приносити солодощі і квіти, а в храмі ставити свічку за упокій душі. Особливу увагу треба приділити батьківської суботи (субота перед клечальної днем). У цей день необхідно в обов'язковому порядку сходити на цвинтар, щоб вшанувати пам'ять покійного людини.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online