Кожагапанов: Всього два туалети для туристів в Казахстані відповідають нормам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для того, щоб в країні облаштувати придорожню інфраструктуру, було вирішено направити певні дотації підприємництву. Планується, що за рахунок цих коштів бізнесмени будуть стежити за туалетами для мандрівників, передає Zakon.kz . Для того, щоб в країні облаштувати придорожню інфраструктуру, було вирішено направити певні дотації підприємництву

Ілюстративне фото з сайту Fishki.net

За словами віце-міністра культури і спорту Єрлана Кожагапанова, на сьогоднішній день, якщо пересуватися по будь-якій з казахстанських трас і захотіти в туалет, то зайти туди можна, тільки пересиливши себе. Все це пов'язано з тим, що в республіці немає жодного придорожнього сервісу, який би відповідав світовим вимогам.

Як зазначив заступник міністра, було проведено обстеження по всьому Казахстану. З'ясувалося, що тільки туалети нових терміналів аеропорту та вокзалу Астани підпадають під зарубіжні стандарти.

«Картина така, на жаль», - резюмував Кожагапанов.

Він розповів, що кожна держава дотримується своїх певних норм. Казахстан підтримує стандарти Всесвітньої туристичної ради. Документом передбачається обов'язкова установка одного туалету на кожні 50 км. Причому, впорядкованого і з гарячою водою.

Віце-міністр підкреслив, що зараз на тих же автозаправках є свої вбиральні, але зайти в них або не дозволено, або можна платно, або там немає умов.

Тим більше, пояснив Кожагапанов, зміст громадського туалету несе чималі витрати для бізнесу. Тому і було запропоновано субсидіювати підприємництво.

Претендуючи на те, щоб залучати туристів, потрібно створювати для цього певні умови.

«Люди, які відвідують нашу країну, вони повинні абсолютно без проблем приїхати в Казахстан, отримати візу, отримати всі послуги, сходити в туалет, пожити в недорогому готелі», - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, до 2025 року в Казахстані повинні відкрити на дорогах 360 комфортних туалетів . Ці об'єкти передбачається оснастити точками харчування, опаленням, гарячою водою і так далі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online