Траса А108 називається МБК або Московське велике кільце

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Траса А108 або Московське велике кільце простягнулося на 550 км по території Московської, Калузької і Володимирській області. Дорога А108 оточує столицю приблизно, на відстані в 60 км від МКАД.

Велика Бетонка - так ще називають цей шлях, проходить через населені пункти: Руза, Куровський, Рогачова, Орехово-Зуєво, Балабаново, Воскресенськ, Ликино-Дулево, Новосіньково, Дмитров, Клин
Велика Бетонка - так ще називають цей шлях, проходить через населені пункти: Руза, Куровський, Рогачова, Орехово-Зуєво, Балабаново, Воскресенськ, Ликино-Дулево, Новосіньково, Дмитров, Клин.

Траса А108 - це бетонна дорога вкрита асфальтом, шириною від 7 до 15 метрів. Раніше була засекречена, так як будувалася для військово-транспортних потреб.

Весь маршрут прокладений по рівнинній і горбистій місцевості
Весь маршрут прокладений по рівнинній і горбистій місцевості. Часто шлях проходить через ліси.

Клімат уздовж траси А108 помірно-континентальний. Тепле літо і сніжна прохолодна зима.

На трасі А108 в північній частині є значні поздовжні ухили, а також шлях над каналом ім. Москви і Озернінского водосховищем проходить по мостах вантажопідйомністю в 60 тонн. Крім того, є обмеження по висоті в Ликино-Дулево. Контрольні палиці заввишки в 3,8 метра коштують перед шляхопроводом Великого Московського залізничного кільця, тут поруч є об'їзд через переїзд.

Московське велике кільце перетинається з   трасою М4 «Дон»   і М6 Каспій в районі п
Московське велике кільце перетинається з трасою М4 «Дон» і М6 "Каспій" в районі п. Шугарова, а з автострадою М5 біля п. Яньшина. Далі перетинає дорогу Р105, Егорьевское шосе МБК перетинається біля селища Слободище, потім біля н. п. Куровское з трасою Р106 Куровський - Шатура - Самойліха, потім в Ликино-Дулево з Носовихинскому шосе.

Далі йде розмикання МБК, і маршрут частиною йде по   трасі М5 Мала   Дубна - Ожерелкі, далі біля сіл Аленін і Мележа, Велика Бетонка перетинається з продовженням автотраси А103, дорогий Черноголовка - Киржач
Далі йде розмикання МБК, і маршрут частиною йде по трасі М5 Мала Дубна - Ожерелкі, далі біля сіл Аленін і Мележа, Велика Бетонка перетинається з продовженням автотраси А103, дорогий Черноголовка - Киржач. Після цього, слід велика розв'язка з трасою М8 або Ярославське шосе біля села Березняки. Потім в Маньково траса А108 перетинає дорогу Р104, Новоуглічское шосе. А в Жестилево до МБК примикає автодорога Р112 Дмитров - Талди - Темпи.

Далі, в Дмитрові, перетинається з трасою А104 Москва - Дубна, а потім, В Рогачова примикає дорога Р113, Рогачевское шосе
Далі, в Дмитрові, перетинається з трасою А104 Москва - Дубна, а потім, В Рогачова примикає дорога Р113, Рогачевское шосе. Після цього, в місті Клин МБК перетинає автостраду М10 «Росія» і на виїзді трасу Р107 Лотошіно - Суворове - Клин. Далі, біля селища Новопетрівське бетонка перетинає Волоколамское шосе і трохи далі трасу М9 «Балтія» , Новоризьке шосе. І вже після цього, в Рузі примикає дорога Р108 Суворове - Волоколамськ - Руза.

Якщо поїхати далі по кільцю, то в Дорохово є перетин з дорогою А100, Можайское шосе, а в Щелковке з трасою М1 «Білорусь»
Якщо поїхати далі по кільцю, то в Дорохово є перетин з дорогою А100, Можайское шосе, а в Щелковке з трасою М1 «Білорусь». Потім в Балабаново зустрічається з трасою М3 «Україна» , Київське шосе, потім, біля села Акатово перетинається з дорогий А101 Москва - Рославль . Далі в районі Родіоновка, МБК знову розмикається і йде по Варшавському шосе, і після цього біля села Верхнє Пікалова перетинається з трасою М2 «Крим» Сімферопольське шосе.

Трафік на автотрасі А-108 невисокий, можна витративши зайві 20 - 30 км, заощадити до 3 годин, якщо вибрати маршрут об'їзду Москви через МБК, а не через МКАД
Трафік на автотрасі А-108 невисокий, можна витративши зайві 20 - 30 км, заощадити до 3 годин, якщо вибрати маршрут об'їзду Москви через МБК, а не через МКАД.

Автозаправок на цьому шляху трохи, але вони є біля перетинів з великими трасами і в містах, через які проходить ця дорога. Тут же можна і пообідати, а також відпочити.

З визначних пам'яток можна відзначити Верин джерело, біля Жестилево, до речі, там же в селі Рибне можна прикупити смачною рибки
З визначних пам'яток можна відзначити Верин джерело, біля Жестилево, до речі, там же в селі Рибне можна прикупити смачною рибки. Водоспад Гремячий, між селами Ляпино і Взгляднево, Гремячий ключ розташований на березі річки Вондігі. Ще можна попити хорошою водички в Кіржацького районі, селище Филипівська. Тут знаходиться святе джерело Миколи Чудотворця.

В Ликино-Дулево можна подивитися чудовий музей посуду і що-небудь прикупити собі на пам'ять
В Ликино-Дулево можна подивитися чудовий музей посуду і що-небудь прикупити собі на пам'ять. У Куровському можна відвідати приголомшливий Спасо-Преображенський Гусліцкій монастир. Садиба Мар'їнка в населеному пункті Аксіньевское і ще в Чиркін древня садиба бояр Шереметєвих потрібно їхати за вказівником «На Мякинино» 1,5 км. Садиба Орлових в селі Семенівське, Ступинский район.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online