Витрата води в душі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Опубліковано 17 Жовтень 2014 Автор: Анастасія Милькова Переглядів: 13056

Одні мої близькі друзі ніколи не економлять воду Одні мої близькі друзі ніколи не економлять воду. Вони можуть мити посуд, задзвонить стільниковий телефон, вони дадуть відповідь на телефон і залишать кран включеним. Або ж включать воду в душі, згадають, що все рушники в пранні і підуть до шафи з чистими рушниками, знову ж залишивши кран включеним. На будь-які докази і зауваження, що непогано було б вимикати воду, нехай навіть і на хвилину, вони цілком обґрунтовано дивуються: «А навіщо, у нас лічильники не встановлені, все одно заплатимо однаково». Але я щиро переконана, що саме з такого підходу і починаються багато фінансових труднощів. У цій родині чимало фінансових проблем, але ніхто не звертає уваги на невимкнений кран. Марнотратство в дрібницях розслабляє і проявляється і в більш серйозні речі. Але я не порчу з ними відносини, а замість цього пишу цю статтю в цілому про витрату води як про крок, що сприяє формуванню правильних фінансових звичок.

Якщо людині не принципово вимикати кран, то йому не принципові і багато інших речей у житті: дешевше чи продукти в магазині у дворі, ніж в Ашані; чому роботодавець платить зарплату на 15% нижче, ніж в середньому по ринку; чому в квитанції на квартплату вказано обслуговування ліфта, якщо в будинку ліфта немає; чи варто бензин на одній хорошій заправці на рубль дешевше, ніж на інший хорошій заправці. Набагато простіше весь час діставати гаманець, платити заявлену ціну і ніколи не ставити під сумнів, а чи справедлива ця ціна. А в кінці місяця залишатися без грошей, в цілому жити без накопичень, але так ніколи і не навчитися керувати своїми фінансами і не розуміти значення «фінансова свобода». Матеріальні ресурси в будь-якому випадку обмежені, тому якщо просто не рахувати гроші, то закономірно, що на якісь дійсно серйозні і важливі справи грошей не вистачатиме. Чи знаєте ви такий вислів: «злидні - від слова не брати до уваги»?

Щоб зрозуміти, як легко можна спустити гроші в прямому сенсі крізь воду, досить подивитися на цей витрата води в різних ситуаціях:

  • Середня витрата води при включеному крані - 12 літрів в хвилину.
  • Короткий душ перед роботою або після пробіжки займає 5 хвилин - сумарний витрата води в душі складе 60 літрів.
  • Повноцінний душ з миттям, голінням і бальзамами для волосся займає 15 хвилин - сумарний витрата води в душі складе 180 літрів.
  • Прийом ванни - своєрідне домашнє spa - зажадає води на набір самою ванною і на душ після ванни. Обсяг хорошою середньої ванни, не маленькою, але і не кутовий джакузі становить 180-220 літрів (170x70 см - 185-200 літрів, 180x80 - 290-315 літрів). Плюс до витрат води на ванну потрібно душ, припустимо ще 60 літрів.

Вартість води для жителів Москви з листопада 2014 року становить:

  • 29,16 рублів за 1 куб.м. холодної води
  • 108,76 (ВАТ "Мосенерго") і 135,79 (ВАТ "МОЕК" і інші організації) рублів за 1 куб.м. гарячої води

У витрата води в душі включається і холодна вода, і гаряча. Імовірно, по 50%. Відповідно, вартість прийняття душу становить:

  • Хвилина включеної води - 0,98 рублів
  • Короткий душ - 4,95 рублів
  • Повноцінний душ - 14,85 рублів
  • Прийняття ванни - 21,44 рубль

Подорожчання води в Москві за останні роки:

Я не закликаю не митися або митися швидко і погано. І навіть не закликаю економити ці невеликі суми. Це стаття про те, що правильні фінансові звички, які допомагають краще керувати своїми фінансами, повинні виявлятися навіть у дрібницях. Звичайно, економія води (точніше дбайливе ставлення до свого майна) не зробить вас багатим, але вона допоможе зберегти багатство, коли ви прийдете до нього іншим способом - через ревну працю і професіоналізм.

Анастасія Милькова, оглядач «Про багатство. ру »

При розміщенні активна індексується посилання і вказівка автора обов'язкові.

Схожі статті:

Витрата води та електроенергії при митті посуду. Експеримент з посудомийкою

Корисні звички, які допоможуть зберегти гроші

7 корисних і руйнівних фінансових звичок

Не лінуйтеся порівнювати ціни

Хочете дізнатися більше? Купуйте книги!

АКЦІЯ

200 + 300 = 400

400 рублів ЗА ОБИДВІ КНИГИ

Чи знаєте ви такий вислів: «злидні - від слова не брати до уваги»?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online