Переваги використання VRF-систем від «Аероконд МСК»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ТОВ «Аероконд МСК» спеціалізується на поставках і монтажі обладнання для систем вентиляції, кондиціонування повітря і холодопостачання різних об'єктів соціальної та промислової інфраструктури. У цій статті ми розглянемо переваги використання VRF-систем при оснащенні системою кондиціонування різних об'єктів.

У цій статті ми розглянемо переваги використання VRF-систем при оснащенні системою кондиціонування різних об'єктів

VRF-система - це різновид систем кондиціонування промислового класу. Вона є найбільш універсальним (на даний момент) комплексом кондиціонування повітря і призначена для великих приміщень. Абревіатура VRF означає Variable Refrigerant Flow, в перекладі - «змінний потік холодоагенту».

В середньому така система здатна обробляти повітря в приміщенні, площа якого становить до 500 м2, при цьому на один зовнішній блок може припадати до 40 внутрішніх. Таким чином, VRF-система стає практично незамінною для висококласних ділових центрів, елітних заміських будинків, торгових комплексів, адміністративних будівель, медичних установ, банків та багатьох інших підприємств і організацій.

У VRF-систем, які може запропонувати своїм замовникам ТОВ «Аероконд МСК», є безліч переваг, що компенсує надалі високу вартість монтажу і установки:

  1. Такі системи відрізняються гнучкістю експлуатації, завдяки тому, що кожен внутрішній модуль використовується за потребою.
  2. Монтаж комплексу досить простий за рахунок малої ваги внутрішніх блоків. Для організації такої системи кондиціонування «з нуля» досить декількох фахівців.
  3. Підключаються внутрішні блоки представлені в різних модифікаціях і можуть відрізнятися як за зовнішнім виглядом, так і по продуктивності. Тип внутрішнього блоку можна вибрати відповідно до особливістю використання приміщення (архівне, житлове, робоче, складське).
  4. Терморегулюючі вентилі з електронним регулюванням забезпечують точне дозування холодоагенту (фреону), і, отже, задана температура підтримується з високою точністю.
  5. Будь-яку модифікацію VRF-систем можна поєднати з центральною вентиляцією. Для цього до VRF-системи під'єднується приточно-витяжна вентиляція, здатна працювати в різних режимах - повного теплообміну або в автоматичному режимі.
  6. Доступна інтеграція VRF-систем в інтелектуальну систему управління, де на базі спеціального програмного забезпечення здійснюється контроль і управління всіма модулями. Оптимізація експлуатації блоків системи в значній мірі економить електроенергію, виключаючи роботу «вхолосту».

Основні плюси VRF-системи - закладені можливості центрального моніторингу та управління, відмінні показники енергозбереження, відносно легке проектування і обслуговування.

Ще один з дуже важливих моментів у цій системі - можливість вибирати необхідний потік повітря і його обробку, - нагрів або охолодження. VRF-системи можуть не тільки охолоджувати повітря, але і, при необхідності, нагрівати його як побутовий кондиціонер. А пристрій таких систем дозволяє їм працювати і при негативних температурах аж до -15 ° С.

Кожна VRF-система будується за блоковим типу: чим більше приміщень, тим, відповідно, більше внутрішніх модулів. Всі блоки об'єднуються між собою єдиної фреонової магістраллю, що складається з декількох труб. У місцях розгалуження встановлюються колектори або рефнети.

Система з двох труб призначена для поперемінного охолодження або нагрівання, а траса з трьох труб дозволить нагрівати і охолоджувати повітря в різних приміщеннях одночасно.

Щоб робота всієї системи не залежала від надійності одного компресора, допустимо встановлювати до чотирьох зовнішніх модулів. Це дає можливість використовувати один блок в якості резервного або створити заділ на розширення системи в майбутньому. Перевага такої конструкції в тому, що після запуску можна змінювати комплекс кондиціонування, врізати додаткові магістралі або замінювати зношені ділянки.

Горизонтальна протяжність фреонової траси складає близько 150 м, а вертикальна - 50 м, що дозволяє організувати систему кондиціонування на поверсі, в усьому будинку або окремих його частинах.

Горизонтальна протяжність фреонової траси складає близько 150 м, а вертикальна - 50 м, що дозволяє організувати систему кондиціонування на поверсі, в усьому будинку або окремих його частинах

У плані безпеки і надійності VRF-система також утримує пальму першості. Наприклад, якщо в спліт-системах при поломці зовнішньому боці паралізується вся система кондиціонування, то в VRF-системи допустима установка декількох модулів і коли один з них виходить з ладу, навантаження автоматично перерозподіляється на інші, підтримуючи працездатність всього комплексу.

Наприклад, якщо в спліт-системах при поломці зовнішньому боці паралізується вся система кондиціонування, то в VRF-системи допустима установка декількох модулів і коли один з них виходить з ладу, навантаження автоматично перерозподіляється на інші, підтримуючи працездатність всього комплексу

Хоча VRF-система і має масу незаперечних переваг перед іншими системами кондиціонування, але, тим не менш, в якості альтернативи їй виступає стала вже класичної система «чиллер-фанкойл». Незважаючи на зовнішню схожість, чиллер поступається VRF-системи за кількома ключовими пунктами:

  • вартість чилера нижче, але енергоспоживання приблизно в два рази більше, відповідно, експлуатація обійдеться дорожче;
  • потрібен постійний, спеціально навчений обслуговуючий персонал;
  • можливість установки інших доповнень, таких як насоси, баки і теплообмінники, виражається у великих трудовитратах при монтажі і проектуванні.

Просте порівняння з іншими системами ( «чиллер-фанкойл» і «мульти-спліт») показує, що VRF-система не менш надійна і практична ніж «чиллер-фанкойл». І, підбиваючи підсумок, можна сказати, що VRF-системи мають більш високу продуктивність, гнучкість, надійність конструкції і простоту обслуговування в порівнянні з основними, також використовуються в повсякденному житті, системами кондиціонування.

Сьогодні VRF-системи пропонуються значним числом постачальників за різними цінами. У «Аероконд МСК» вам не тільки запропонують придбати найпопулярніші моделі VRF-систем за конкурентними цінами і велику гаму аксесуарів до них, а й розрахують доцільність застосування даної системи в кожному конкретному випадку.

Фахівці нашої компанії завжди будуть раді провести консультації і допоможуть у складанні технічного завдання для проектування VRF-системи кондиціонування. При необхідності будуть проведені проектні роботи, які включають усі необхідні розрахунки, і надано технічно-економічне обґрунтування застосування запропонованої конфігурації VRF-системи.

aerocond
aerocond.ru
[email protected]
тел: +7495 926-0777, факс: +7495 926-0645
БЦ «Формат», Олімпійський пр-т, д.29, стор.2, Моск.обл., Г.Митіщі, 141006

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online