Що буде з цінами на нерухомість в 2018: думка експертів

  1. Що буде з цінами на нерухомість в 2018 році: думка експертів
  2. Прогноз цін на квартири в 2018 році в Росії
  3. Що буде з цінами на житло в 2018 році
  4. Таблиця передбачуваних цін на нерухомість в 2018 році
  5. Чи подорожчають квартири в 2018 році
  6. Чи впадуть ціни на квартири в 2018 році
  7. Коли краще продавати нерухомість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті ви дізнаєтеся, які прогнози цін на нерухомість в 2018 році У цій статті ви дізнаєтеся, які прогнози цін на нерухомість в 2018 році. Даними питаннями задається багато людей, тому що ціни на різні об'єкти будівництва зараз абсолютно не однозначні Однак, сприятливих прогнозів більше. Яким буде прогноз цін на квартири в 2018 році в Росії?

Власники роками продають свої квартири. І багато хто не знає, чи варто погоджуватися на пропозиції, що надходять з боку потенційних покупців. Адже їх пропозицію ціни завжди набагато нижче, ніж хотілося б продавцям. Тому в цій статті ми розберемо і розглянемо думки експертів про ціни на нерухомість в 2018 році.

Зміст статті:

Що буде з цінами на нерухомість в 2018 році: думка експертів

Щоб зрозуміти, скільки будуть коштувати квартири, будинки, офісні приміщення в новому році, потрібно враховувати багато різних факторів. Але перш за все - це попит. Більшість людей зараз орієнтуються за вартістю свого житла на ціну долара. Однак, як показує практика, і багато хто може помітити, що квартири як коштували 1-2 млн. Руб. в останні роки, так і зараз ринкова ціна на них коливається в цих межах.

З урахуванням зміни цін на валюту, можна сказати, що квартири в два рази подешевшали. Добре це чи погано - складно сказати. Адже одночасно ціни на житло стали доступнішими, але тим, хто хоче продати, це не дуже-то вигідно. Наприклад, на 1 мільйон рублів сьогодні вже можна дозволити в два рази менше, ніж кілька років тому. Тому, це не дуже бажано для тих, хто володіє об'єктом нерухомості, вклався, наприклад, в будівництво квартири з метою її продажу.

Прогноз цін на квартири в 2018 році в Росії

Сьогодні багато людей чекають, щоб ціни збільшилися, чекають і не продають свої квадратні метри дешевше. Однак, залишається ризик! А раптом квартири ще більше подешевшають? І тоді покупців, ще вчора готових до покупки, взагалі буде не знайти на бажану суму.

Якщо звернутися до різних джерел інформації в інтернеті, то можна зустріти неоднозначне думку з приводу цін на житло в 2018 році. Однак тенденція така, що вже кілька років ціни на нерухомість падають. Знижується попит, як на житлові приміщення, так і на комерційні. З цього випливає, що в найближчий рік ціна на квартири і комерційну нерухомість може зменшитися. Така ймовірність вище!

Від чого залежить ціна на нерухомість? У журналі ПрофіКоммент вже є стаття про те, як продати квартиру вигідно без агента . У цій статті є інформація про основні залежностях ціни на житло від певних параметрів. Які це параметри?

  1. Ціна на оренду. Це перш за все! Про це вже говорилося вище. У всьому світі, в усіх цивілізованих країнах, ціна на квартиру або на будинок залежить від потенційного попиту на оренду в конкретному місці. Чому? Справа в тому, що будь-яка квартира - це актив. Актив повинен приносити гроші. Тобто, якщо людина знімає квартиру, значить, в цьому місті він повинен заробляти гроші, щоб оплачувати житло, утримувати себе, і, як основне завдання, відкладати гроші на щось. З цього випливає, що вартість нерухомості залежить від наступного параметра:
  2. Наявність роботи в конкретному місці. Чим більше роботи , Тим вартість квадратного метра житла вище, адже попит на оренду зростає. Якщо в місці, де продається квартира, роботи немає, і маленькі зарплати, то ціна в такому місці автоматично знижується зі зменшенням економічного потенціалу місця.
  3. Собівартість пропозиції. Квартира або будинок, як фізичний об'єкт, має собівартість. Тобто, враховуються витрати на будівельні матеріали, ремонт. Якщо будинок спочатку цегельний, то, цегляні стіни дорожче дерев'яних або глиняних. Так, так, в Росії є об'єкти будівництва, в далеких глибинках, де навіть багатоквартирні будинки обмазані глиною.
  4. Термін давності об'єкта. Погодьтеся, об'єкт нерухомості, якому 50 років, не може коштувати дорожче нового житла. Він вимагає витрат на ремонт і підтримку. Не тільки стіни мають термін давності, а й комунікації: електропроводка, труби водопостачання та каналізації, газові труби. Все це з часом застаріває і вимагає додаткового вкладення коштів.
  5. Оплата комунальних послуг. Наприклад, в різних регіонах країни вартість комунальних послуг різна. Наприклад, на далекому сході в двокімнатній квартирі (стандартна площа для сім'ї) витрата на оплату ЖКГ може коливатися в районі 10 тисяч рублів. У той час як, в Краснодарському краї, вартість комуналки за таке ж житлове приміщення може бути районі 3 тисяч рублів. Така різниця в ціні є результатом складності доставки сировини для опалення в далекі регіони країни, а також підвищена витрата на опалення. Тобто, в північних регіонах Росії, наприклад, нагрівати природну воду температурою 2-3 градуси тепла, і підтримувати її на відстані, коли на вулиці мінус 30-40 градусів. На півдні Росії все зовсім інакше.

Що буде з цінами на житло в 2018 році

З урахуванням вищесказаного можна зробити наступні висновки: якщо в місті роботи немає, низькі заробітки, то ціна на оренду житла знижується. У всьому цивілізованому світі ціна на квартиру або будинок відштовхується від економічного клімату місця, в якому вона знаходиться. З цього випливає, що найкраще місце для продажу квартири - це велике місто.

Квартири, які знаходяться в містах з меншим економічним потенціалом, ризикують зіткнутися зі зниженням цін в 2018 році. Просто тому, що останніми роками тенденція така, що люди з маленьких міст переїжджають у великі. Якщо в місті зменшується кількість роботи, зменшуються зарплати, відповідно, знижується попит на оренду, то така нерухомість може опуститися в ціні також і в наступному році.

Якщо в місті зменшується кількість роботи, зменшуються зарплати, відповідно, знижується попит на оренду, то така нерухомість може опуститися в ціні також і в наступному році

До того ж оплата комунальних послуг теж зростає відповідно до інфляції. А це значить, що квартира, що здається в оренду, теж залежить від ціни на комунальні послуги. Чим вище комунальні послуги, тим вартість на оренду знижується, знижується потенційний дохід власника житла. Шанс знайти квартирантів з'являється, тільки якщо ціну опускати. Якщо ж квартиру зовсім не знімають, то в багатьох російських містах ціна на оренду нерухомості - це вартість комунальних послуг. У багатьох маленьких віддалених містечках країни люди здають свої квартири за комунальні послуги, аби комунальна оплата не ставала для них борговими обтяженням.

Якщо квартира знаходиться в центрі великого міста, то ціна на неї буде зростати. Чому? Тому що на цю квартиру буде попит вищий за рахунок приїжджих, які будуть шукати можливість заробити саме тут, ближче до центру міста. Тобто, чим менше попит на оренду квартир в маленьких містах, тим вище він у великих містах!

Відповідно, якщо квартира знаходиться в великому місті, та ще й в центрі, то сміливо можна розраховувати на попит з боку квартиронаймачів, і, відповідно, на зростання ціни квартири в цілому для продажу.

Таблиця передбачуваних цін на нерухомість в 2018 році

Останніми роками попит зростає на нерухомість меншого метражу. це:

  1. Квартири-студії,
  2. Кімнати в комунальних квартирах,
  3. Кімнати в гуртожитках,
  4. Однокімнатні квартири.

Вартість дво- і трьох кімнатних квартир особливо не змінюється. Квартири більшої площі можуть відчувати, в залежності від місця розташування, зниження ціни.

Так як попит на об'єкти, як на оренду, так і на покупку сповільнюється. Тому передбачуваний середній рівень цін на нерухомість за 1 квадратний метр в 2018 році (за основними містами) буде наступним:

Місто / рік20172018

Москва 170.000 р. 210.000 р. Санкт-Петербург 95.000 р. 101.000 р. Краснодар 36.000 р. 40.000 р. Ростов-на-Дону 55.000 р. 69.000 р. Перм 38.000 р. 42.000 р. Самара 26.000 р. 28.000 р. Красноярськ 31.000 р. 33.000 р. Омськ 39.000 р. 46.000 р. Волгоград 43.000 р. 52.000 р. Воронеж 29.000 р. 37.000 р. Уфа 34.000 р. 42.000 р. Челябінськ 45.000 р. 48.000 р. Єкатеринбург 36.000 р. 39.000 р. Казань 47.000 р. 51.000 р. Нижній Новгород 32.000 р. 35.000 р.

Також слід звернути увагу на графік кількості об'єктів житла і рівень цін на нерухомість в Підмосков'ї:

Об'єкти нерухомості в Підмосков'ї (район і ціна)

На малюнку нижче ви можете звернути увагу на індекс цін за квадратний метр в Підмосков'ї на початок 2018 року в рублях і доларах:

Графік індексу вартості житла за 1 квГрафік індексу вартості житла за 1 кв.м. в Підмосков'ї (в доларах)Графік індексу вартості житла за 1 кв.м. в Підмосков'ї (в рублях)

Чи подорожчають квартири в 2018 році

Як вже говорилося в попередньому пункті, ціни на квартири зміняться в різному напрямку для різної категорії квартир. Найкращий спосіб для тих, у кого квартира знаходиться в маленькому місті, це продати її якомога швидше і вкластися в квартиру, яка знаходиться хоча б на околиці великого міста, а краще - ближче до центру. Тоді збитки будуть заповнені.

Людям, які живуть в маленьких містах, володіють нерухомістю і ворожать, чи подорожчає житло в 2018 році, не варто сподіватися на те, що ціни на їх об'єкти нерухомості зростуть. Якщо тільки в їхньому місті не планується будівництво нового підприємства або організації нового бюджетного установи. В такому випадку, таке будівництво приверне до міста нових працівників, за рахунок створення нових робочих місць. Це створить поліпшену економічну ситуацію, яка дозволить рости цінам на квартири і будинки в цьому місці.

Це створить поліпшену економічну ситуацію, яка дозволить рости цінам на квартири і будинки в цьому місці

Якщо говорити про квартирах, якими люди володіють у великих містах, то вони можуть сміливо сподіватися на зростання цін, тому що, навіть незважаючи на економічну нестабільність, що має невизначений напрямок, попит на оренду в великих містах поки що зростає. У тій же самій Москві не спостерігається падіння цін. Тому що останнім шансом для людей з усієї Росії можливість поїхати і заробити саме в Москві залишається останньою. Це збільшує приплив населення в столицю і підвищує попит на оренду, відповідно, підвищує ціну вартості самого житла. Адже тільки від попиту, від кількості робочих місць, від рівня зарплат залежить вартість самої квартири або будь-якого іншого об'єкта нерухомості.

Якщо говорити про собівартість житла. Наприклад, в маленьких містах або маленьких населених пунктах є побудовані котеджі. Їх продають за великі гроші. Однак на них попит дуже низький. Найчастіше в таких котеджах живуть самі господарі, які побудували домоволодіння. Для того, щоб така нерухомість продалася, сьогодні повинні бути реальні можливості заробити гроші в цій місцевості, де знаходиться даний об'єкт нерухомості.

Якщо цього немає, то продати такий будинок буде складно. Якщо бажання продати будинок велике, від цього залежить майбутнє, то доведеться описати економічну ситуацію даної місцевості. Адже, швидше за все, майбутньому господарю будинку знадобитися робота, щоб утримувати сім'ю, працювати, використовуючи машину в найближчому районі або місті. З цього людині, яка купить цей будинок не для відпочинку, а для життя - йому необхідний приплив грошей, джерело заробітку. А значить, при продажу такого об'єкта потрібно багато уваги приділити робочих місць, економічним потенціалом навколо цього будинку.

Слід описати, які є вакансії, на якій відстані від цього будинку, де знаходяться потенційні підприємства для роботи.

Чи впадуть ціни на квартири в 2018 році

Явного падіння цін на житло не буде. Чому? Тому що люди поки що ще можуть чекати. Очікування не дає цінам опускатися вниз. Чим довше люди будуть чекати продажу свого житла, тим вище і стабільніше тримається потенційно можлива ціна. Якби люди могли чекати все життя, то ціну на нерухомість можна було б встановити і 10 мільйонів за однушку десь в невеликому місті європейської частини Росії. Однак така бажана ціна не гарантує продаж і навіть зводить її до нуля.

Якщо в 2018 році з'явиться більше пропозицій за ціну, яку готові запропонувати реальні покупці, тим швидше будуть падати ціни вниз. Однак, це, перш за все, буде зачіпати маленькі віддалені містечка. У великих містах ціни на нерухомість продовжать триматися і навіть рости. Тільки тому, що продаючи житло в маленьких містах і переїжджаючи в великі, приплив населення в великих містах збільшується сам по собі. Що збільшує вартість житла, яка залежить від попиту на оренду.

Багато людей продають свої квартири десь в далеких куточках Росії і вже не можуть дозволити собі купити рівнозначну житлоплощу. Наявні у себе в засоби вони витрачають найчастіше на оренду. Саме за рахунок цього і буде зростання цін на нерухомість у великих містах. Якщо ж квартири на продаж знаходяться в маленьких містах, то в 2018 році, на думку багатьох експертів, вони за вартістю будуть падати вниз.

І може настати такий момент, що квартиру, що знаходиться в глибинці, неможливо буде ні здати, ні продати. Її не куплять ні за мільйон, ні за півмільйона, ні навіть за кілька сотень тисяч руб. І чим раніше це зрозуміють ті, хто володіє подібною нерухомістю в невеликих містечках, тим краще, тим швидше вони зможуть зорієнтуватися.

Однак слід враховувати, що наближаючись до великих мегаполісів, до великих міст, вартість на нерухомість вище і ця вартість може не дозволити людям, що продав квартиру в глибинці, купити в цьому місці хоч щось. Тому найкраще розраховувати на покупку нерухомості в передмісті, так як вона все одно буде рости через природного припливу населення.

Потім в подальшому можна буде розраховувати продаж цієї купленої нерухомості в передмісті з метою купити житлоплощу вже ближче до центру міста. А тривале очікування в маленькому місті з надією на продаж квартири, може привести лише до даремної втрати часу. І крім проблем з оплатою комунальних послуг, і відсутність потенційних квартиронаймачів - більше нічого не буде.

Якщо в місті, в якому продається житло:

  • проживає мало людей,
  • низька вартість оренди,
  • дефіцит робочих місць,
  • дорога комуналка,
  • щорічно з цього місця люди їдуть в інші міста,
  • на нерухомість поганий попит,

З такого населеного пункту рекомендується виїжджати. Це буде вигідно, так як щорічно попит знижуватиметься і в підсумку в такому місці він взагалі може стати нульовим. А вигідно продати в такому місці - значить продати за ту ціну, яка на сьогоднішній день є, і вона буде вище, ніж в наступному році.

Коли краще продавати нерухомість

Також не рекомендується продавати нерухомість в зимовий період і купувати - в літній період часу. Влітку надходження людей з усіх куточків країни в великі міста набагато вище, ніж в будь-яку іншу пору року, ціна на оренду збільшується, збільшується і ціна продажу. Тому, щоб вигідно продати і вигідно купити, заощадити гроші, краще почекати і самостійно продати квартиру влітку, а окупити житло - взимку.

Як вже говорилося, в 2018 році ціни на квартири не впадуть для тих квартир і будинків, які знаходяться ближче до великих міст або в центрі великих міст. Тобто, вони подорожчають. А подешевшають все ті квартири, які знаходяться подалі від мегаполісів і не є виробничими мономіст, в яких працюють підприємства федерального рівня. Таку нерухомість потрібно продавати вже зараз, поки на неї є якісь пропозиції, і перебиратися в місто побільше.

Однак для тих, у кого квартира знаходиться в невдалому за багатьма параметрами місці, є все-таки оптимістичні прогнози. Жителі невеликих міст можуть активно спілкуватися в інтернеті і залучати в свої міста бізнес. Багато підприємців хочуть створити організації, зробити, щось корисне для суспільства, хочуть знайти попит на свої послуги, але вони не знають, куди їм йти зі своїми пропозиціями.

Для цього мешканцям маленьких містечок потрібно активно працювати з соціальними мережами, розповідати про своє місто, його економічний потенціал, тоді в це місце можуть прийти підприємці, організувати бізнес, побудувати підприємства, створити робочі місця, і життя закипить. Ціни на житло будуть рости в такому місці, як на дріжджах.

Читайте інші статті про нерухомість в журналі ПрофіКоммент і залишайтеся в курсі нових подій!

Яким буде прогноз цін на квартири в 2018 році в Росії?
А раптом квартири ще більше подешевшають?
Від чого залежить ціна на нерухомість?
Які це параметри?
Чому?
Чому?
Чому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online