Як можна отримати квартиру від держави безкоштовно? 2019 рік

  1. Чи можна отримати квартиру від держави безкоштовно?
  2. Як отримати квартиру молодій сім'ї?
  3. Які є можливості для матері-одиначки?
  4. Що належить багатодітній родині?
  5. Держава гарантує житло сиротам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання безкоштовного житла може стати складною процедурою, але тисячі людей щороку домагаються свого. Щоб отримати квартиру безкоштовно, треба бути малозабезпеченим і відповідати деяким іншим критеріям. А можна взяти участь в програмах державного субсидування і погасити за допомогою одноразової виплати до однієї третини від вартості нового будинку або квартири.

Чи можна отримати квартиру від держави безкоштовно?

Квартиру від держави можуть отримати малозабезпечені громадяни Російської Федерації. Для цього треба зібрати документи, які підтверджують одне з умов:

  • Відсутність власного житла та проживання за договором найму;
  • Нужда в поліпшенні умов проживання через непридатність для життя поточного місця проживання;
  • Проживання в квартирі за договором найму, при цьому площа приміщення не відповідає встановленим нормам в розрахунку на людину (розрізняються в різних регіонах);
  • Проживання на одній житлоплощі з особою (особами), які мають ряд захворювань, непридатних для спільного проживання з іншими людьми (наприклад, психічні розлади).

Все це буде причиною для отримання безкоштовного житла, тільки якщо людина або сім'я будуть визнані незаможними.

Пріоритетом при отриманні житлоплощі мають:

  1. сироти;
  2. Багатодітні сім'ї;
  3. Переселенці з районів Крайньої півночі;
  4. Люди з деякими хронічними захворюваннями;
  5. Кадрові військовослужбовці у відставці;
  6. Інваліди 1 та 2 груп;
  7. Ліквідатори техногенних катастроф;
  8. Інваліди з дитинства.
до змісту ↑

Як отримати квартиру молодій сім'ї?

Молода сім'я не має права розраховувати на отримання безкоштовного житла, тільки якщо хтось із її членів не відноситься до однієї з категорій, обумовлених вище. В іншому випадку отримання житла надаватиметься на загальних підставах.

Якщо такій сім'ї необхідна фінансова підтримка, то для молодих сімей існує федеральна програма субсидування, а також пільгові умови іпотечного кредитування.

Учасникам програми «Молоді - доступне житло» пропонується безоплатна соціальна виплата на покупку квартири. Як отримати субсидію від держави? На яку суму можна розраховувати за програмою «Молоді - доступне житло» дізнайтеся з відеоролика.

Державна субсидія є одноразову виплату, яку використовують для погашення житлового кредиту, будівництва будинку або першого внеску для купівлі житла.

Пропонуємо вам завантажити бланк заяви про видачу субсидії на придбання житлового приміщення: завантажити .

Обидва з подружжя не повинні бути старше 35 років, і хоча б один з них повинен мати джерело постійного доходу. Щоб стати учасником державної підтримки, необхідно звернутися в житловий комітет свого міста або в відділ по роботі з молоддю.

Список документів для подачі заяви:

  • Довідка про встановлену житлової нормі на 1 людину (може бути надана в органах місцевого самоврядування);
  • Копії паспортів всіх членів сім'ї, в тому числі на дітей після досягнення ними віку 14 років;
  • Витяг з державного реєстру нерухомості на кожного з подружжя (для аналізу історії покупки і продажу житла в минулому);
  • Копії свідоцтв про народження дітей (якщо є діти);
  • Копія свідоцтва про укладення шлюбу (якщо молода родина не складається з одного з батьків і дитини);
  • Довідка, що сім'я стоїть на обліку в якості потребує поліпшення житлових умов;
  • Довідка про склад сім'ї;
  • кадастровий паспорт на поточний житло або житло для покупки;
  • Довідка про реєстрацію за місцем проживання обох з подружжя і їх дітей (або 1 батька і дитини при неповній сім'ї);
  • Виписка з особового рахунку будинкової книги на кожного члена сім'ї, включаючи дітей.

Довідка про встановлену житлової нормі на 1 людину (може бути надана в органах місцевого самоврядування);   Копії паспортів всіх членів сім'ї, в тому числі на дітей після досягнення ними віку 14 років;   Витяг з державного реєстру нерухомості на кожного з подружжя (для аналізу історії покупки і продажу житла в минулому);   Копії свідоцтв про народження дітей (якщо є діти);   Копія свідоцтва про укладення шлюбу (якщо молода родина не складається з одного з батьків і дитини);   Довідка, що сім'я стоїть на обліку в якості потребує поліпшення житлових умов;   Довідка про склад сім'ї;   кадастровий паспорт   на поточний житло або житло для покупки;   Довідка про реєстрацію за місцем проживання обох з подружжя і їх дітей (або 1 батька і дитини при неповній сім'ї);   Виписка з особового рахунку будинкової книги на кожного члена сім'ї, включаючи дітей

до змісту ↑

Які є можливості для матері-одиначки?

Офіційних привілеїв при отриманні безкоштовної квартири від держави у матері-одиночки немає. Винятком можуть бути випадки, коли жінка одна виховує дітей і

  1. сім'я є багатодітною;
  2. мати сама інвалід;
  3. має дитину-інваліда.

В іншому випадку житло може бути отримано тільки на загальних підставах або за допомогою державної субсидії, як говорилося вище. Якщо жінка не досягла віку 35 років і має на руках одного або більше дітей, то вона може отримати фінансову виплату від держави в розмірі до 35% від вартості житла.

Якщо ви хочете дізнатися чи можна продати квартиру, куплену на материнський капітал, то вам буде корисна ця стаття .

до змісту ↑

Що належить багатодітній родині?

Кожен регіон має право самостійно приймати рішення про надання житлоплощі для тієї чи іншої категорії громадян. Багатодітній родині спочатку варто звернутися до органу соціального захисту в своєму регіоні і дізнатися, які саме привілеї їм покладені.

Залежно від програми буде надано нове житло, земля для будівництва будинку або одноразова фінансова виплата. Адміністрація прийме рішення на основі поточних умов проживання та фінансового стану сім'ї.

Щоб отримати квартиру, сім'ї треба звернутися до органу соціального захисту і отримати статус багатодітної. Потім потрібно підтвердити статус малозабезпечених. Також треба мати документи на власну квартиру або договір найму житла.

Перелік необхідних документів (може варіюватися в залежності від регіону):

  • Паспорти опікунів або батьків;
  • Довідка про склад сім'ї;
  • Свідоцтва про народження на кожного з дітей;
  • При досягненні дітьми 14 років - паспорт кожного з них;
  • Свідоцтво про шлюб або розлучення;
  • Довідка про всі доходи за останні півроку;
  • Документ, який підтверджує наявність власного житла (якщо є);
  • Договір соціального найму (якщо відсутнє власне житло).
до змісту ↑

Держава гарантує житло сиротам

Основними законами, що регламентують право дітей-сиріт на отримання житла, є № 159-ФЗ «Про додаткові гарантії щодо соціальної підтримки дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків» і житловий кодекс РФ.

Сирота може розраховувати на допомогу від держави при покупці квартири. Після досягнення повноліття сирота повинен оформити договір соціального оренди житла. Після закінчення 5 років проживання в даному місці квартира перейде у його власність. Право на отримання житла поза чергою для даної категорії громадян було скасовано в 2013 році з метою скорочення випадків шахрайства.

Раніше дану категорію громадян могли поселити в комунальну квартиру і оформити у власність саме таку житлоплощу. З 2013 року використання приміщень комунальних квартир з цією метою заборонено, і сирота претендуватиме або на окрему квартиру, або на будинок.

Щоб отримати житло у власність, сирота повинен звернутися з відповідною заявою до досягнення нею віку 23 років. Суб'єкти Російської Федерації і органи, які цим займаються вправі самі визначати процедуру передачі квартири у власність. Щоб отримати точну інформацію, необхідно звернутися в органи опіки та піклування за місцем перебування.

Якщо ви хочете дізнатися як оформити квартиру-новобудову у власність, то радимо вам прочитати статтю .

Список документів для надання житла сиротам:

  • Документ, який підтверджує статус сироти;
  • Довідка про реєстрацію за місцем проживання або тимчасова реєстрація;
  • Свідоцтво про шлюб (якщо громадянин перебуває в ньому);
  • Свідоцтво про народження кожного з дітей (якщо є діти);
  • Свідоцтво про відсутність іншого житла, закріпленого за сиротою;
  • Довідка про склад сім'ї;
  • Документ, який підтверджує завершення перебування сироти в будинку-інтернаті, проходження ним військової служби або завершення професійного навчання;
  • Паспорт і його копія.

У деяких регіонах цей список може бути змінений відповідно до місцевих вимог. Детальну інформацію можна отримати в органах опіки.


Поділитися з друзями:

Чи можна отримати квартиру від держави безкоштовно?
Як отримати квартиру молодій сім'ї?
Які є можливості для матері-одиначки?
Що належить багатодітній родині?
Чи можна отримати квартиру від держави безкоштовно?
Як отримати субсидію від держави?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online