InnerDigitalUA - перша в Україні компанія, яка робить панорамні тури для бізнесу в Google

  1. Сайти не працюють: клієнт не знає, що там є панорама
  2. Панорама - спосіб показати себе клієнту
  3. Як відбувається процес зйомки?
  4. Скільки часу займає зйомка?
  5. В Google панорама з'явиться протягом тижня після зйомки
  6. Одеса і Львів опинилися прогресивніше Києва
  7. Але є і проблема: середній менеджмент часто не розуміє, навіщо це потрібно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Україна виявилася однією з останніх країн, в якій Google дозволив робити віртуальні тури не тільки по вулицях, а й всередині закладів - з серпня 2015 року. Після нас "закритим" залишився тільки Китай.

І Микола Омельченко, засновник InnerDigitalUA , Став першим фотографом в Україні, який пройшов сертифікацію Google - тільки вони мають право знімати панорами для пошукача і завантажувати їх в систему.

І Микола Омельченко, засновник   InnerDigitalUA   , Став першим фотографом в Україні, який пройшов сертифікацію Google - тільки вони мають право знімати панорами для пошукача і завантажувати їх в систему

Микола Омельченко, засновник InnerDigitalUA

Перед отриманням статусу сертифікованого фотографа довелося зробити велику роботу: пройти навчання, купити обладнання - у Google є список дозволеного, довести, що ти робиш якісно, ​​надавши серйозне портфоліо ... зате тепер і український бізнес по-справжньому з'явився онлайн.

Сайти не працюють: клієнт не знає, що там є панорама

Ти скажеш, що онлайн придумали задовго до серпня 2015 року, та й панорамні тури - не новинка, фотографи робили їх і раніше. Але проблема в тому, що раніше їх розміщували тільки на сайті компанії. І якщо потенційні клієнти не знають сайт або не знають, що там є тур, то як вони його побачать?

"Старі" тури не були пов'язані з пошуковими запитами. Тепер же при пошуку закладу в Google, пошуковик видає і посилання на сайт, і тур.

Тепер же при пошуку закладу в Google, пошуковик видає і посилання на сайт, і тур

Заклади, в яких є панорами, виділяються і на Google-картах - жовтою точкою, - тому "гуляючи" по вулиці, можна зайти в підвернувся ресторан, оцінити його, а потім піти туди в реальності.

Панорама - спосіб показати себе клієнту

Це наочне уявлення бізнесу, віртуальний крок всередину. Панорами корисні будь-якої компанії, яка цінує відкритість і працює з людьми: готелям, кафе, ресторанах, коворкінг, клубам, магазинам, музеям, концертним залам ... Відвідувачі охочіше прийдуть в заклад, який вже побачили, ніж в невідоме, нехай навіть "побачили" вони його віртуально. Панорами показують все так, ніби відвідувач вже знаходиться всередині.

Панорами показують все так, ніби відвідувач вже знаходиться всередині

Плюс наявність панорами підвищує компанію в пошуковій видачі - це один із критеріїв, який впливає на місце в пошуку.

Як відбувається процес зйомки?

У самій зйомці нічого складного немає - фотограф виїжджає на місце і робить фото на 360 градусів.

При цьому є обмеження: один тур полягає не менше, ніж з п'яти точок, тобто п'яти позицій, звідки фотограф робить зйомку, звідки відвідувач "крокує" по туру. Можна обмежитися і однією точкою, але це буде не тур, а застарілі панорамні знімки. Відстань між точками - не більше 3 метрів - тоді виходить ефект присутності.

Ще одне особливість - потрібні спокійна обстановка і добре підготовлене приміщення.

Микола: "Будь-який рух на панорамі відбивається як розмиття, видно будь-яка порошинка або забута на столі ложка. Тому перед початком зйомки я виїжджаю на місце і допомагаю готувати приміщення".

Перед зйомкою фотограф надсилає замовнику проект договору для ознайомлення, на зустрічі вони узгоджують всі деталі - кожен бізнес індивідуальний, і час - знімати можна навіть вночі.

Скільки часу займає зйомка?

Мінімум 45 хвилин, хоча сказати точний термін відразу складно - спочатку потрібно побачити приміщення, в якому буде працювати фотограф. Впливає і обстановка - чим більше людей на місці, тим складніше. Це особливо важливо для ресторанів.

Микола: "Одного разу зйомка нічного клубу у мене тривала тиждень - багато приміщень, темно, навколо багато людей".

Якщо персонал сприяє процесу, виходить швидше. Приємно, коли рядові співробітники допомагають, сприяють зйомок, усвідомлюють, чому це важливо.

В Google панорама з'явиться протягом тижня після зйомки

Є технічні обмеження - за кожною годиною зйомки варто 1,5-2 години обробки фотографій: завантаження в систему, склеювання панорами, розмивання осіб і номерних знаків на авто ... Кожне фото займає від 25 мегабайт, тому працювати з ним довше, ніж в Paint.

Одеса і Львів опинилися прогресивніше Києва

Несподіване відкриття, яке зробив Микола - бізнесмени морської і західної столиць України більш просунуті, ніж Київ, і активніше розвивають представництва своїх закладів в Google.

Але є і проблема: середній менеджмент часто не розуміє, навіщо це потрібно

Вище керівництво бізнесу зазвичай розуміє цінність туру для компанії в Google. Але до вищого керівництва буває »не достукатися". А середня ланка менеджменту, яке доносить інформацію до вищого, буває не усвідомлює плюсів чи не реагує на пропозиції - розуміє, що це чергова задача, яку на нього "зіпхнуть". Але є речі, на які варто витратить час, і це - одна з них.

Можливість "підв'язати" панораму свого закладу до Google дає новий спосіб спілкування з клієнтом. Готелі, ресторани, галереї, салони та інші компанії, орієнтовані на велику кількість відвідувачів, отримали ще один шанс стати ближче і зрозуміліше. Одноразова трата часу і грошей здатна принести більший результат, ніж постійні витрати на інші канали просування. Тому що краще один раз побачити бізнес наживо, таким, як він є, ніж сто разів побачити рекламу, якої вже мало хто вірить. Ти сам-то охочіше повіриш рекламі або реальному туру?

А якщо людина побачила вас на панорамі в Google, походив по закладу, оцінив кожну деталь, то шанс, що він прийде саме до вас, збільшується в рази. Так що швидше за робіть Google-панорами, поки конкуренти не зробили свої.

Скільки часу займає зйомка?
І якщо потенційні клієнти не знають сайт або не знають, що там є тур, то як вони його побачать?
Як відбувається процес зйомки?
Скільки часу займає зйомка?
Ти сам-то охочіше повіриш рекламі або реальному туру?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online