Як пережити віртуальний роман чоловіка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одного разу ви помічаєте, що кохана людина проводить занадто багато часу за комп'ютером і не випускає телефон з рук, навіть коли йде у ванну. Що робити, якщо підозри виявляються правдою? Надія Максимова випробувала на собі - як пережити віртуальний роман чоловіка.

Надія Максимова випробувала на собі - як пережити віртуальний роман чоловіка

«Я заходжу в примірювальну кабінку, бачу, як ти одягаєш відверте вечірнє плаття. Ти зніяковіло посміхаєшся, одна бретелька спадає з плеча, я хочу її виправити ... »Чесно, далі я читати не стала. Тому що це повідомлення писав мій чоловік. І не мені.

дужки ЗАКРИВАЮТЬСЯ

Ніщо не віщувало біди: ми з чоловіком і донькою гуляли в вихідний за містом, я періодично залазила в телефон перевірити соцмережі і пошту. Несподівано мені прийшло повідомлення «ВКонтакте» від Михайла - одного мого чоловіка. У них з Ларисою є дочка, ровесниця нашої, тому ми вже кілька років дружили сім'ями: їздили один до одного в гості, ходили на дні народження ... Я і Лариса разом гуляли з дітьми і любили погомоніти про спільні проблеми, обговорити чоловіків і сімейну життя. Миша написав мені: «Здається, це тебе теж стосується» - і прикріпив до повідомлення текстовий документ. «Мені Миша якийсь файл надіслав, - повідомила я чоловікові. - Дивно ... »Я очікувала побачити що завгодно, але тільки не це - Міша відправив мені історію листування мого чоловіка і Лариси. Плаття, що впали бретельки, мереживні панчохи і примірочні кабінки, дужки смайликів і трьох крапок - це те, що я встигла прочитати за кілька секунд, перш ніж чоловік вихопив у мене телефон. Але і цього часу було достатньо, щоб зрозуміти, про що мова. «Мені варто читати далі?» - запитала я у чоловіка. «Ні, не варто», - відповів він, почервонівши і не дивлячись мені в очі. «Там ще гірше?» - «Так, ще гірше». Поруч з нами була дочка, тому я не могла розридатися, втекти або закричати. Було відчуття, що серце кудись провалилося, а в очах потемніло. «Що у вас було? Ви спали разом? Ти закохався в неї? »Я хотіла дізнатися всю правду до кінця. «Ні, нічого не було, ми просто переписувалися, у нас був тільки флірт в інтернеті, - відмовлявся чоловік. - Я не закоханий в неї, це просто така ... гра ». Я не повірила, але методом подвійного перехресного допиту ми з Мішею з'ясували, що мій благовірний не брехав - вони з Ларисою кілька місяців тому (після весілля спільних друзів) стали листуватися, слати один одному двозначні фразочки, які з кожним сеансом ставали все менш двозначними. "Думаю про тебе". «Згадую ту картинку, що ти прислав, і стає навіть жарко». «Розкажи, чого саме ти б хотіла, якби ми опинилися удвох і раптом вибило світло?» І смайлики, каскади закривають скобочек, які, мабуть, якось пом'якшували їх сексуальну листування, додаючи кожній фразі несерйозності і необов'язковість.

«Просто гра! Ми не думали, куди це може привести ... Ми нікому не хотіли зробити боляче. Це просто примха », - виправдовувалася потім Лариса.

Так я особисто зіткнулася з віртуальної зрадою. Можу з упевненістю заявити, що боляче від неї не менше, ніж від зради фізичної. Відчуваєш, що втрачаєш грунт під ногами, усвідомлюєш, що тебе обманювали. Ідилічна вечірня картина: чоловік, що сидить за ноутбуком, поки ти укладаєш дитину спати. А виявляється, що він зараз розглядає Ларіскіно білизна і просить його зняти. Втім, я не помічала недоброго: чоловік завжди багато часу проводив за комп'ютером. Першим занепокоївся Міша. За його словами, дружина раніше часто кидала свій телефон без нагляду, але з недавніх пір перестала з ним розлучатися, брала з собою навіть у ванну. «Вона вела себе як агент 007, - зізнався Михайло. - Мені це здалося підозрілим ».

Як надходити, якщо зрада ніби як несправжня, але все-таки зрада? Після сліз і довгих розмов з чоловіком, клятвених запевнень, що такого більше не повториться, ми вирішили, що наша сім'я зможе пережити цю проблему.

Ми обмінялися не тільки обіцянками, а й паролями від всіх соцмереж. Чи не для того, щоб постійно перевіряти один одного. Швидше, це свого роду політика «ядерного стримування»: якщо зброя є у обох країн, то сам факт цього може запобігти атомну війну.

Виявилося, що віртуальні зради не рідкість і в тій чи іншій мірі трапляються в кожній третій родині. Такі види адюльтеру стають все більш популярними через їх легкості і «безпеки». Не треба нічого планувати, придумувати неіснуючі справи, витрачати гроші на готелі та боятися, що тебе побачать спільні знайомі, - досить просто встановити пароль на телефоні.

Деякі навіть не прагнуть приховувати свої стосунки в Мережі, тому що не вважають їх чимось непристойним.

Наприклад, молода людина моєї колеги Світлани дуже любив грати в Second Life - тривимірний віртуальний світ, де люди придумують собі зовнішність, будують будинки, одружуються і навіть народжують дітей. Хлопець не приховував від Свєти, що веде подвійне життя, тому що «не станеш же ти ревнувати мене до намальованої мулатці, що живе в Сан-Франциско?». Світла ніби й не ревнувала, але хлопця все одно через якийсь час кинула - всю свою творчу енергію він «зливав» в інтернет: там він красномовно жартував, був здатний на зухвалі вчинки, робив компліменти своїй віртуальній партнерці. А в реальності, за словами обдуреною дівчата, став схожий на «пончик, у якого хтось з'їв всю начинку».

Гаджети - штука непередбачувана, тому таємне може стати явним в найнесподіваніший момент. Моя подруга дізналася про дистанційну коханої свого чоловіка, коли працювала на його планшеті. Чоловік-конспіратор разлогінівался у всіх месенджерах, віддаючи пристрій дружині, але через технічний збій на гаджет все одно стали спливати «вікна» його листування з коханкою. Подруга звірила дати і час і прийшла в жах: виявляється, її чоловік примудрявся фліртувати зі своєю віртуальної пасією навіть в сімейному відпустці! «У мене на грудях спить блондинка», - грайливо писав він, несучи в ергорюкзаке півторарічну блондинку-дочка. Коли чоловік був у відрядженні, він надсилав дружині і коханці однакові послання, ведучи з ними паралельну листування. «Ця зрада ранить навіть більше, ніж реальна, - поділилася подруга. - Адже він зраджував, перебуваючи зі мною в одній кімнаті, іноді навіть на відстані одного метра! »Свою поведінку спійманий на місці злочину чоловік пояснив тим, що йому не вистачало тепла в стосунках і хотілося розважитися.

ДРУЖИНА - прочитану книгу

До речі, жінки теж щосили розважаються так само, втупившись у екран смартфона. «Я тільки пошту перевірю», - говорила моя троюрідна сестра чоловіка, відсилаючи в цей же час віртуального кавалеру свої фотографії в бікіні. «Розумієш, це як наркотик, - зізналася вона мені. - Для нього я завжди найкрасивіша, найсексуальніша, найцікавіша. Він не перестає захоплюватися моєю зовнішністю, сміятися над моїми жартами.

Він бажає мені доброго ранку і на добраніч. Я можу розповісти йому все враження за день, і він похвалить мої рішення, поспівчуває, якщо на роботі проблеми. Він завжди приймає мою сторону. З чоловіком це все вже чомусь не працює, ми надто звикли один до одного ».

Психологи кажуть, що зрада в інтернеті завжди компенсує те, чого не вистачає в реальності. «Ніхто не йде у віртуальний світ, якщо справжній його задовольняє, - вважає сімейний психотерапевт Ольга Голосова. - Значить, щось у сім'ї йде не так. Можливо, не вистачає емоційної близькості або існують проблеми в сексуальній сфері, нерідко причиною служать емоційні травми. Наприклад, дружина маніпулювала чоловіком через секс або чоловік експлуатував матеріальну залежність дружини. Найчастіше сімейні відносини зазнають краху від занадто різних очікувань партнерів від шлюбу - їм хочеться новизни, гостроти відчуттів, романтики, флірту. Пам'ятайте оперету «Летюча миша»? Втомлений від дружини барон їде на бал, а вона, випадково дізнавшись про це, купує наряд Летючої Миші і постає перед чоловіком таємничої гостею. І чоловік в результаті намагається спокусити власну дружину, зізнаючись прекрасній незнайомці, що «дружина - це прочитана книга»! Йдучи в віртуальний світ, чоловіки хочуть знайти нову захоплюючу «книгу», яку можна читати, нічим особливо не ризикуючи. Втім, так роблять і дами. Є особлива категорія людей, яких приваблює саме віртуальний секс. Це може пояснюватися їх страхом, невпевненістю в собі, небажанням нести відповідальність за реальний контакт. Така зрада ніколи не вийде за рамки інтернету, залишаючись тим не менш ще більш образливою, тому що це зрада душевна, по суті - зрада. Про таких зради, як правило, партнери навіть і не дізнаються, а винуватець (-ка) буде відпиратися до останнього ».

На думку психотерапевта, віртуальний роман нерідко закінчується і реальним адюльтером. Просто тому, що вже неможливо зупинитися і в якийсь момент слова переростають в справи. Цікаво, що потреба в справжні почуття у жінок переважає: сучасні дами більш схильні до ризику і реальним зрад, ніж представники сильної статі. «Якщо перевести все в площину юридичних термінів, то віртуальна зрада - це лише намір вбити, а реальна - вже зроблене злочин, - каже Ольга Голосова. - Щоб намір перетворилося в дію, потрібно збіг обставин і особлива рішучість. Як правило, у чоловіків старше сорока її цілком вистачає, чого не скажеш про їхніх молодших «колег». Багато клієнток, особливо жінки у віці, які приходили до мене з проблемою віртуальних зрад чоловіка, в результаті з'ясовували, що він не обмежився тільки сексом по Skype, але і зустрічався з дівчиною особисто ».

Як вести себе в цій неприємній ситуації постраждалій стороні? Універсальних порад трохи - кожна сім'я і відносини в ній дуже індивідуальні.

«По-перше, головна заповідь сучасного шлюбу: ніколи не лізьте в телефон, планшет і комп'ютер свого чоловіка! - переконана Ольга Голосова. - Є поняття особистих кордонів, і вони святі для кожної людини. Будь-яке їх порушення діє руйнівно: підгляданням і підслуховуванням відносин не збережеш.

Звичка читати чуже листування в телефоні - психологічний діагноз. Це говорить про підвищену тривожність, невпевненість у власних силах, низьку самооцінку. По-друге, якщо вже ви знайшли фривольну переписку чоловіка з іншою жінкою, то не поспішайте виводити його на чисту воду і влаштовувати скандал. Одна моя клієнтка регулярно викидала телефони чоловіка, виявляючи там повідомлення від коханок. Це не сильно допомагало їй у сімейному житті. У стані афекту краще нічого не робити. У вас кажуть емоції: гнів, образа, ревнощі, розчарування, можливо, навіть заздрість. Потрібно просто подихати, подумати, «переспати» з цією думкою. Чи не можете спати вдома? Ідіть до близьких вам людей, до тих, хто може вас підтримати. Вранці, коли стан афекту пройде, сядьте і на листочку паперу дайте відповідь для себе на питання: «Навіщо я живу з цим чоловіком? Чого я хочу від цього шлюбу? У чому може бути причина його віртуальної зради? »Згадайте, коли ви останній раз хвалили чоловіка, захоплювалися ним і його успіхами. А коли він хвалив вас? Спробуйте дати оцінку вашому сімейному житті - чого в ній не вистачає? Вирішіть, чого ви хочете: розлучитися або жити разом? Після цього можна поговорити з чоловіком. Найефективніший спосіб спілкування в цій ситуації - «Я-повідомлення», визнання в своїх почуттях, а не звинувачення співрозмовника: «Я, прочитавши твою переписку, відчула образу і горе, бо Я тебе люблю. Мені шкода, що Я це прочитала, бо тепер мені боляче ». Послухайте чоловіка, запитаєте, що відчуває він, чому йому потрібна віртуальна зв'язок з іншою жінкою. Важливо дізнатися, чого йому не вистачає в шлюбі. Без образ і докорів. Це набагато важче, ніж просто кричати і соромити. Іноді розмови з чоловіком просто не виходить - захльостують почуття: спазм в горлі, сльози підкочують, тиск скаче. Тоді краще просто звернутися за професійною допомогою до психолога ».

З того дня, як я побачила повідомлення мого чоловіка до Лариси, пройшло два роки. Наслідки відчуваються досі. По-перше, я пережила не одну панічну атаку, коли чоловік довше необхідного затримувався в туалеті разом з телефоном. Так, розумом я розумію, що, швидше за все, він бездумно гортає Instagram, але уява наполегливо малює чергову віртуальну коханку. По-друге, тема сексу по інтернету для мене тепер надовго закрита.

Раніше я сама прекрасно володіла цим мистецтвом недомовок, натяків, крапок, обмінів провокаційними репліками і сміливими фотографіями. Але тепер те, що мені здавалося милим, представляється вульгарним, а смайли чоловіка після кожної фрази викликають огиду. Хоча іноді я йому відповідаю в тому ж грайливому дусі, не відчуваючи при цьому ніякого азарту і збудження. Просто щоб у нього не було бажання знову «пограти» з кимось іншим.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Що робити, якщо підозри виявляються правдою?
«Мені варто читати далі?
«Там ще гірше?
«Що у вас було?
Ви спали разом?
Ти закохався в неї?
«Розкажи, чого саме ти б хотіла, якби ми опинилися удвох і раптом вибило світло?
Як надходити, якщо зрада ніби як несправжня, але все-таки зрада?
Хлопець не приховував від Свєти, що веде подвійне життя, тому що «не станеш же ти ревнувати мене до намальованої мулатці, що живе в Сан-Франциско?
Пам'ятайте оперету «Летюча миша»?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online