Податок на транспортні засоби. Tax Road диски будуть скасовані з 1 жовтня

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкові диски (Tax Road) на автомобілях будуть скасовані з 1 жовтня. Але радіти не варто, скасовуються лише паперові диски, якими користувалися в Англії в плині останніх 93 років, але не сам податок на транспортні засоби.

Але радіти не варто, скасовуються лише паперові диски, якими користувалися в Англії в плині останніх 93 років, але не сам податок на транспортні засоби

Автоматичні камери, встановлені на автомобілях DVLA, відстежуватимуть за номерними знаками сплату дорожнього податку.

З 1 жовтня традиційний податковий диск зникне з вітрового скла автомобіля. Податок на транспортні засоби не відміняється, просто змінюється механізм контролю за сплатою цього податку. Вулицями англійських міст їздитимуть спеціальні автомобілі DVLA (Driving Vehicle and Licensing Agency), обладнані прочитуючими відеокамерами і за номерними знаками миттєво визначати сплачений водієм дорожній податок.

Механізм оплати також зміниться, тепер гроші будуть автоматично зніматися з банківського рахунку власника транспортного засобу.

Згідно з недавніми опитуваннями, які так люблять проводити в Великобританії за рахунок платника податків, 50% автомобілістів не знають ні точну дату вступу в силу нового закону, ні більш того, що їм робити зі старими дисками. Деякі, 6% з них думають, що це зміна відбудеться в наступному році, а 32% навіть не збираються з'ясовувати які зміни відбулися.

Майже третина опитаних сказали, що вони будуть чекати вказівки від Driving Vehicle and Licensing Agency. До відома автолюбителів, DVLA вже розмістило на своєму веб-сайті всю необхідну для автомобілістів інформацію.

Співробітник DVLA пояснив нашому кореспонденту мотивацію, яким керувалося агенство змінюючи податок на транспортні засоби: "Все робимо для зручності споживачів. Будуть більш гнучкі варіанти оплати, економія коштів автомобілістів, тому що їм не потрібно буде платити за виробництво паперового диска і оплачувати поштові витрати. Але найголовніше це те, що стане набагато важче ухилитися від податку. А за нашими підрахунками таких охочих не мало ".

Співробітник агенції дещо не доказав, а саме той факт, що в останні роки з'явилося багато зареєстрованих в Англії автомобілів, за користування якими не сплачується дорожній податок і що, число неплатників зростає в прямій залежності від кількості приїжджих іммігрантів.

За попередньою оцінкою, нова схема сплати транспортного податку допоможе бюджету економити до £ 10 мільйонів щорічно. Економія це нормально, але навіщо вводяться нові штрафи?

Автомобілістів, що порушують нові правила чекає штраф в розмірі £ 1000, причому не знання нового правила не звільняє від покарання.

Згідно з новим законом власник транспортного засобу в разі продажу автомобіля зобов'язаний негайно інформувати DVLA, в іншому випадку доведеться платити штраф.

Vehicle Tax диск більше не можна буде передавати новому власнику, а замість цього залишився податок на транспортні засоби буде повертатися колишнього господаря автомобіля.

Продавці, які вчасно не проінформують DVLA, можуть бути оштрафовані і будуть нести відповідальність за будь-які порушення пов'язані з експлуатацією практично не належить їм автомобіля, наприклад перевищення швидкості, парковка в недозволеному місці, не сплата транспортного податку.

Вводиться кілька варіантів, податок на транспортні засоби - річна оплата, піврічна два рази в рік і щомісячна. При оплаті два рази в рік або щомісячної додатково нараховуються п'ять відсотків від суми податку.

Сьогодні за нинішніми правилами за диск терміном на 6 місяців нараховується додатково 10% від суми податку. За статистикою 23% британських водіїв оплачувати податок на транспортні засоби строком на 6 місяців.

У DVLA стверджують, що платіжні доручення з банку (direct debit) стануть у пригоді тим людям, які щиро забувають продовжити свої податкові диски і в кінцевому підсумку уникнути штрафу.

Починаючи з 1921 року в Великобританії було випущено більше 1.7 млрд податкових дисків. Якщо їх вибудувати в одну лінію, то вони тричі з гаком обігнуть земну кулю.

У 2013 DVLA видало 42 мільйона 200 тисяч податкових дисків, їх загальна вага становить понад 72 тонн!

Хто знає може років через сто паперові диски стануть антикваріатом і коштуватимуть більше ніж дорожній податок автомобіліста в 2013 році.

Економія це нормально, але навіщо вводяться нові штрафи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online