Загальний журнал робіт в будівництві, приклад заповнення, скачати

  1. Титульний аркуш
  2. Розділ 1
  3. розділ 2
  4. розділ 3
  5. Вимоги щодо заповнення
  6. «Засвідчення справжності записів»
  7. розділ 4
  8. розділ 5
  9. розділ 6
  10. розділ 7
  11. ОЖР після завершення реконструкції, будівництва, капітального ремонту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Загальний журнал робіт (ОЖР) - виробничий первинний документ, в якому відображені наступні пункти: умови і якість виконуваних робіт, етапи зведення проектів, терміни і коло відповідальних осіб. Він має юридичну силу. Якщо на об'єкті трапляються позаштатні ситуації, записи в загальному журналі робіт стають основним джерелом для отримання вичерпної інформації, визначенні відповідності проведених процесів тим, що описані у відповідних розділах.

Якщо на об'єкті трапляються позаштатні ситуації, записи в загальному журналі робіт стають основним джерелом для отримання вичерпної інформації, визначенні відповідності проведених процесів тим, що описані у відповідних розділах

Титульний аркуш

Заповнюється виробничо-технічним відділом будівельної організації або виконробом згідно підряду і робочої документації. На ньому в обов'язковому порядку вказується відповідальна особа за все вироблені в журналі записи.

Розділ 1

Призначений для вказівки всіх інженерно-технічних працівників (ІТП). Якщо генеральний замовник веде облік співробітників всіх субпідрядних організацій, відповідальна особа вписує тільки тих, хто числиться в штаті його організації. Обов'язково необхідно вказувати інформацію про кваліфікацію, наявності відповідних допусків, а також кірочок про проходження ТБ і так далі.

розділ 2

Включає в себе фактичний перелік усіх журналів, які повинні вестися за проектом. Точний список визначається тим, чи проводиться реконструкція, будівництво, реставрація, а також те, над яким саме проектом ведеться робота. Поряд з обов'язковим переліком, прописуються найменування і тих журналів, які є «авторськими» відповідальної особи. Список повністю повинен відповідати тому, що є в договорі з генеральним замовником.

розділ 3

Являє собою основну частину загального журналу робіт і заповнюється згідно з пунктом 8.3 РД11-05-2007. Третій розділ повинен повністю відображати всі відомості про початок, хід, закінчення відомостей про роботи, вироблених в процесі зведення, реконструкції.
Опис має на увазі відомості про конструктивні елементи споруд і будівель із зазначенням конкретних ділянок робіт, що проводяться. Даються короткі відомості про методи роботи, будівельних матеріалах, конструкціях, системах, пристроях, мережах, в тому числі і відповідних випробувань на навантаження, герметичність, міцність і так далі.

Рекомендується вказувати умови, при яких виконуються роботи. Це температура повітря, час року, відсутність або наявність опадів, оскільки це передбачає додаткове залучення спецтехніки, деяких змін робочих розчинів. Інакше складно довести, якщо така необхідність виникне, що все було виконано відповідно до існуючих норм і стандартів.

Інакше складно довести, якщо така необхідність виникне, що все було виконано відповідно до існуючих норм і стандартів

Вимоги щодо заповнення

Загальний журнал робіт рекомендується вести щодня. Перерви, пов'язані з форс-мажорними та погодними умовами, а також з інших причин, прописують в обов'язковому порядку. Допускається просто вказати період «з ... по ...».
Записи про проведені роботи повинні бути написані коротко зрозумілим технічною мовою. Ніяких зайвих подробиць вказувати не слід. Особливо це актуально для тих процесів, яким відводиться окремий журнал, наприклад, бетонних робіт.
Чи не вказують в ОЖР інформацію про вступників на будівельний майданчик або об'єкт (реконструкція) матеріалах, обладнанні, готових або в розібраному вигляді конструкцій і елементів. Даний облік ведеться в журналі вхідного контролю.

«Засвідчення справжності записів»

Кожна внесена в журнал запис засвідчується підписом відповідальної особи, який вказаний на титульному аркуші ОЖР. Нерідко буває так, що позначки вносяться двома різними людьми. Наприклад, відповідальною особою призначений виконроб, а записи вносить майстер. Це не перерозподіляє повноваження, оскільки підписуватися повинен той, чиє прізвище, ім'я, отечество вказані на титульному аркуші загальному протоколі робіт.
Інші особи, незалежно від кваліфікації і навіть в тих випадках, коли вони повністю контролюють весь процес реконструкції, будівництва, капітального ремонту, ставити підписи в ОЖР не мають права. Записи, не завірені підписом відповідальної особи, є недійсними у випадках розглядів. Слід врахувати, що, крім підпису, обов'язково ставиться шифр (код) проекту.

розділ 4

Це відомості про контроль з боку замовника або забудовника. В даний розділ записуються зауваження до приписів про усунення будь-яких недоліків, допущених в процесі будівництва, реконструкції, капітального ремонту.
Зробити відповідні зміни необхідно згідно із зазначеними термінами, а потім внести запис в цей же розділ. Даний пункт є важливим. Усунення недоліків без будь-якої позначки спричинить за собою штраф в ході чергової перевірки.

розділ 5

Підтверджує наявність контролю з боку людини, який має спеціальні допуски та інші підтверджуючі його кваліфікацію документи, над ходом проведення реконструкції, капітального ремонту, зведення того чи іншого об'єкта.
Особа може бути як співробітником підрядника, так і залученими згідно з контрактом найму або співпраці фахівцем. Інші умови обговорюються заздалегідь і узгоджуються з генеральним замовником і наглядовим (контролюючим) органом.
Головне, щоб він пройшов відповідну атестацію. Ця людина здійснює заповнення даного розділу, беручи на себе повну відповідальність за підтвердження правильності та якості виконання того спектра робіт, за яким він має право і здійснює контроль.
Відповідність встановлюється за схемами проектної документації. Це можуть бути різні виміри, геодезичні дослідження, проміжні і контрольні випробування, а також візуальний огляд.

розділ 6

Включає в себе наступний перелік наступних виконавчих актів:

  • прихованих робіт;
  • проміжного прийому на відповідальні конструкції;
  • підписані особами, які виступають в ролі замовника.

Ця інформація відображає те, що роботи ведуться якісно і за планом. Крім того, акти демонструють, що відповідальні ділянки були здані замовнику і «схвалені».

Таблиця в даному розділі не завжди дозволяє прописати всі наявні виконавчі документи. За погодженням із замовником і представником держконтролю, можливо повторно роздрукувати даний листок, а потім зареєструвати в Державному будівельного нагляду. Без виконання цієї умови, цей листок не матиме ніякої юридичної сили.

розділ 7

Призначений для державних органів контролю, які проводять реєстрацію загальному протоколі робіт по об'єкту. Відповідальні особи виписують акти та приписи для субпідрядників. Іншими словами, інформація про нагляд з боку держави над будівництвом, капітальним ремонтом або реконструкцією об'єкта.

ОЖР після завершення реконструкції, будівництва, капітального ремонту

Кожен загальний журнал робіт в обов'язковому порядку пронумеровується, прошнуровується, скріплюється печаткою. Коли об'єкт завершений і зданий в експлуатацію, ОЖР з відповідними позначками та інші журнали надаються робочої комісії, а вже потім здаються на зберігання Генеральному замовнику.
До цього моменту він зобов'язаний зберігатися в доступному для контролюючих і наглядових осіб місці, де, поряд з ним, має бути дозвіл на проведення тих чи інших робіт. Якщо одного журналу недостатньо, РД-11-05-2007 пункт 5 дозволяє завести новий, який реєструється в будівельному державному наглядовому органі. Все ОЖР нумерується відповідно до послідовного заповнення.

Завантажити загальний журнал робіт в будівництві форми КС-6

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online