Патентне право

  1. Що таке патент?
  2. Як отримати патент?
  3. Наші переваги
  4. Пакет документів
  5. експертиза заявки
  6. видача патенту
  7. Прискорена реєстрація патенту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наявність патенту дозволяє його володареві на законних підставах контролювати і припиняти будь-яке використання об'єктів своєї інтелектуальної власності іншими особами. Порушення патентних прав тягне за собою як громадянську (відшкодування збитків, компенсація моральної шкоди), так і кримінальну (штраф, громадські роботи, позбавлення волі) відповідальність. Тому плоди чужої роботи необхідно використовувати тільки відповідно до законодавства, а свою інтелектуальну власність - правильно захищати законними засобами.

Юристи компанії «Альт-Брайер» проконсультують Вас щодо того, як правильно зареєструвати патент на свій винахід, а також допоможуть втілити це в життя на законних підставах.

Що таке патент?

В офіційному трактуванню, патент - це документ, що підтверджує авторство і безпрецедентне право патентовласника на наступні об'єкти.

  1. Винахід (матеріальне творіння), яке може бути реалізовано як:
  • продукт (механізм, речовина, штам мікроорганізму, і т.п.);
  • процес, або ж новий спосіб застосування вже існуючого продукту або процесу.

Дійсний патент на винахід 20 років Дійсний патент на винахід 20 років. Якщо в ньому значиться лікарський засіб (або будь-який інший засіб), для використання якого потрібно отримувати дозвіл окремого компетентного органу, патент може бути продовжений на період, який був упущений між моментами подачі заявки і отриманням дозволу, але не більше ніж на 5 років.

За подання клопотання заявник сплачує збір. Окремо кожен рік за підтримання чинності патенту також сплачується збір (в разі несплати він втрачає свою силу з початку року, за який не внесено необхідна сума). Не потрібно щорічно проплачувати патент на секретний винахід, тобто те, яке містить державну таємницю.

  1. Корисну модель (технічне рішення щодо певного пристрою). Право автора на подібного роду об'єкти діє 10 років, і отримати його легше, ніж запатентовані винахід. Секретна модель може бути захищена на період необхідності засекречування такого об'єкта, але не більше регламентованих 10 років.

Умови оплати збору за заявку і дія патенту на корисну модель аналогічні до правил оподаткування патенту на винахід.

  1. Промисловий зразок. Це може бути форма, малюнок чи спосіб оформлення, а також спільне поєднання всього перерахованого, що застосовується в зовнішньому оформленні промислового виробу.

Одне з основних умов патентування промислового зразка є його новизна. Таким він буде вважатися, якщо сукупність його основних ознак не була представлена ​​в суспільстві до подачі заявки.

Отримати патент на промисловий зразок може автор, а також його спадкоємець. Діє такий документ 10 років і може продовжуватися на період до 5 років. Збір сплачується, як і в випадку з винаходом.

Як отримати патент?

Особа, законно претендує на патентування свого винаходу (або іншого об'єкта), подає заявку в «Український інститут інтелектуальної власності». Пакет паперів надається заявником особисто, або надсилається за допомогою пошти. Якщо особа не має можливості з'явитися в Укрпатент, документи від його імені передає патентний повірений або окреме довірена особа. Іноземні піддані, які проживають не в Україні, реалізовують таку можливість лише через патентних повірених, якщо інші правила не прописані в міжнародних договорах.

Наші переваги

Наші переваги

Допомагаємо на будь-якому етапі реєстрації об'єкта автор. / Патент. / Смежн. права

Оформляємо обов'язкові документи

прискорюємо процедуру

Чесне і прозоре оформлення

Пакет документів

Заявка на правовий захист винаходу / корисної моделі складається обов'язково українською мовою, стосується одного об'єкта і повинна містити:

  • Заява;
  • опис об'єкта інтелектуальної власності;
  • формулу;
  • креслення, якщо про них йдеться в описі;
  • реферат.

Патентування промислового зразка можливо після подання таких документів:

  • Заява;
  • комплект зображень виробу, вичерпно передають зовнішній вигляд об'єкта патентування (подається в 2 примірниках);
  • докладний опис промислового зразка;
  • креслення, схема, карта (в разі необхідності, габарити і співвідношення розмірів об'єкта).

експертиза заявки

Перед видачею патенту на винахід проводиться кваліфікаційна експертиза для перевірки заявки на відповідність умовам патентоздатності, а саме: нове чи винахід, який його винахідницький рівень і промислова придатність. Патент на корисну модель, як і в випадку з промисловим зразком, видається після проведення формальної експертизи.

Крім цього проводиться патентно-інформаційний пошук, який включає тематичний, іменний, нумераційний пошук, а також пошук патентів-аналогів в базах МПК, МКПЗ, МКТП.

видача патенту

Реєстрація патенту здійснюється тільки після сплати держмита за його видачу і окремо - за публікацію про це.

Одночасно з реєстрацією ДСІВУ публікує в спеціальному виданні інформацію про видачу патенту. Протягом місяця після цього видається сам патент на об'єкт інтелектуальної власності.

Прискорена реєстрація патенту

Для того щоб пройти процедуру патентування максимально швидко, звертайтеся до фахівців «Альт-Брайер» Для того щоб пройти процедуру патентування максимально швидко, звертайтеся до фахівців «Альт-Брайер». Команда юристів підбере найбільш оптимальний і найвірніший шлях захисту Вашого творіння. Ми допоможемо отримати виключно право на об'єкт Вашої розумової роботи, разом з чим:

  • Надамо консультації з питань використання та охорони об'єктів інтелектуальної праці;
  • Складемо і оформимо матеріали заявки на патентування;
  • Уявімо документи в Укрпатент;
  • Підготуємо документи для проведення експертизи заявки;
  • Складемо і оформимо матеріали заявки на патентування за межами України;
  • Проведемо патентно-інформаційний пошук;
  • Підготуємо документи для реєстрації договорів щодо прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Наші юристи пройдуть всі етапи патентування за Вас, мінімізуючи фінансові та часові витрати. За допомогою звертайтеся безпосередньо до нас в офіси в м.Києві та м Рівне , Або ж за телефонами, які значаться на сайті.

Можливо Вам буде також цікаво:

Що таке патент?
Як отримати патент?
Що таке патент?
Як отримати патент?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online