Тимчасова реєстрація через МФЦ (прописка, надання державних послуг, багатофункціональний центр)

  1. куди можна
  2. Головні етапи
  3. обов'язкові документи
  4. варіанти оформлення
  5. особливості процедури
  6. Постановка на облік дитини
  7. Отримання тимчасової реєстрації через МФЦ
  8. Застереження щодо термінів
  9. продовження прописки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен російський громадянин має право відвідувати будь-яке місто країни і перебувати в ньому будь-яку кількість часу, але для тимчасового перебування на території регіону потрібно зареєструватися за місцем перебування. Це актуально, якщо людина проведе в місті більше 90 днів.

Якщо не отримати тимчасову прописку , То це загрожуватиме досить значними труднощами з правоохоронними органами, а також сплатою істотного за розміром штрафу . Оформлення тимчасової реєстрації допускається здійснювати в різних організаціях, причому нерідко для цих цілей вибирається МФЦ, так як відділення даної установи розташовуються зазвичай в зручних місцях високої прохідності.

Щоб оформити прописку, потрібно заздалегідь визначитися з місцем проживання в новому регіоні, домовитися з власником обраного житлового приміщення, отримати згоду у нього на процедуру, а також оформити договір найму.

куди можна

Оформлення тимчасової реєстрації через МФЦ можливо після знаходження оптимального місця для життя громадянина. При цьому прописка може бути отримана не тільки на тимчасовій основі, а й на постійної . Звертатися до співробітників установи потрібно після того, як буде знайдено приміщення для життя.

Прописка оформляється в житлових приміщеннях декількох видів:

  • муніципальна квартира , Причому в ній тимчасова прописка не може тривати довше 6 місяців;
  • приватизована квартира , Для реєстрації в якій потрібно отримати згоду від власника та інших людей, що живуть в житло, що оформляється в письмовому вигляді;
  • частка в квартирі ;
  • приватний будинок або деяка його частина, але не допускається прописуватися в дачному будові, якщо воно не володіє статусом житлової нерухомості, а також, якщо в ньому відсутні необхідні для життя комунікації.

Чи можна зробити прописку в нежитловому приміщенні? Це допускається на короткий проміжок часу тільки в разі, якщо вибране місце придатне для життя.

Також можна на певний період прописатися в різних установах, наприклад, готелях, орендованих квартирах, гуртожитках або лікувальних закладах.

Головні етапи

Багатофункціональний центр знаходиться в кожному місті, причому він надає можливість для громадян отримувати численні державні послуги без необхідності стояти в довгих чергах.

Працівники цієї установи надають кожній людині будь-яку інформацію про оформлення будь-якої послуги, а також оперативно дозволяють прописатися в будь-якому регіоні.

Весь процес реєстрації через цю установу вважається простим і зрозумілим, так як досить тільки підготувати необхідну документацію, після чого відвідати організацію разом з власником приміщення для передачі зібраних документів. Після треба буде повернутися для отримання свідоцтва .

обов'язкові документи

Громадяни РФ, які бажають тимчасово прописатися в будь-якому регіоні через МФЦ, повинні підготувати певні документи, які будуть передаватися співробітникам даної установи.

До них відноситься:

  • Заява , Складене за спеціальним зразком, причому воно заповнюється по-різному в залежності від обраного виду прописки, а так як передається воно через відділення МФЦ, то неодмінно в документі прописується місце, звідки прибув громадянин;
  • паспорт заявника, а якщо він є неповнолітнім, то пред'являється свідоцтво про народження;
  • паспорт власника приміщення, де прописується людина;
  • правовстановлюючі документи на житло, причому вони можуть бути представлені св-вом про власність або договором соцнайму;
  • згода всіх наймачів або власників приміщення на прописку іншої людини в їх нерухомості.

Якщо реєстрація проводиться примусово, то для цього має бути рішення суду.

Нерідко іноземець претендує на реєстрацію, а в цьому випадку у нього повинні бути на процес заснування і потрібні документи, а саме вид на проживання, міграційна карта або віза.

Якщо в квартирі живе недієздатна людина або дитина, яка перебуває під державною опікою, то для прописки в ній іншого громадянина потрібно отримати дозвіл з різних державних органів.

Для реєстрації в муніципальному житлі потрібна згода міської влади. Всі документи копіюються, після чого отримані копії завіряються у нотаріуса. Заявник повинен мати при собі під час відвідування відділення МФЦ оригінал паспорта.

Хоча оформлення прописки входить в державні послуги, не потрібно сплачувати за неї будь-які засоби, тому процес виконується безкоштовно.

Хоча оформлення прописки входить в державні послуги, не потрібно сплачувати за неї будь-які засоби, тому процес виконується безкоштовно

Бланк заяви про реєстрацію за місцем перебування

варіанти оформлення

Надання послуги з реєстрації громадян здійснюється ФМС, але подача документів може виконуватися різними способами:

При будь-якому вищевказаному способі відсутня необхідність сплачувати будь-які засоби для отримання послуги. Вибір залежить від уподобань самого заявника, а також він самостійно визначається з місцем тимчасового проживання. Сплачувати кошти доведеться тільки за послуги нотаріуса, так як потрібно для деяких способів завірити нотаріально певні документи.

особливості процедури

У 2019 отримання тимчасової реєстрації має певними особливостями, які визначаються особистістю заявника, його статусом і різними обставинами, які супроводжують процедуру прописки.

До таких нюансів відноситься:

  • на прописку потрібна згода всіх мешканців та власників нерухомості, де буде жити громадянин;
  • новонароджені діти прописуються за місцем реєстрації батьків, причому не потрібно для цього отримувати дозвіл від власника квартири або будинку;
  • якщо потрібно зареєструвати дитину, якій ще не виповнилося 14 років, то в якості ініціаторів виступають батьки або представники;
  • допускається передавати документи представнику, у якого повинна бути нотаріально завірена довіреність, а також оригінал паспорта того громадянина, який буде зареєстрований;
  • не допускається виписувати людини без дозволу, але є деякі винятки, наприклад, громадянин перебуває у в'язниці або помер.

Московська область є найбільш затребуваною для приїзду багатьма громадянами, тому працівники МФЦ завантажені значним потоком документів для реєстрації. Співробітники установи не можуть вимагати з заявників військовий квиток.

Постановка на облік дитини

На малюків допускається оформляти тимчасову прописку, так як діти до 14 років зобов'язані проживати спільно з батьками. Процес реєстрації є таким же, як і для дорослої людини, тільки заяву за дитину заповнюється його представником.

Не потрібно на цей процес дозвіл від власника приміщення, де буде прописана дитина. Діти старше 14 років можуть самостійно заповнювати заяву. Також допускається реєструвати їх на інший житлоплощі, але для цього має формуватися письмову згоду батьків або представників.

Саме можливість квартирантів прописувати своїх дітей без згоди власників зупиняє багатьох власників квартир від надання нерухомості для реєстрації громадян.

Отримання тимчасової реєстрації через МФЦ

Нерідко люди вибирають даний заклад для отримання прописки, так як його співробітники працюють оперативно, а також не доводиться стояти в довгих чергах. Як зробити тимчасову реєстрацію через МФЦ?

Для цього виконуються дії:

  • заздалегідь громадянин записується на прийом до фахівця МФЦ, щоб прийти до строго призначеного часу, але можна прийти відразу в установу і постояти в черзі;
  • потрібно заздалегідь отримати дозвіл на реєстрацію від власників або мешканців квартири, де планує зупинитися тимчасово громадянин;
  • готується повний пакет документів і правильно складається заява;
  • документація перевіряється і приймається працівником МФЦ;
  • заявник отримує розписку, в якій вказуються всі передані документи, а також дата, коли він може прийти за свідченням;
  • в зазначену дату треба прийти за готовим документом.

Скільки доведеться заплатити за послугу? Дана послуга МФЦ є безкоштовною, тому не потрібно сплачувати держмито.

Дана послуга МФЦ є безкоштовною, тому не потрібно сплачувати держмито

Зразок заяви про реєстрацію за місцем перебування

Застереження щодо термінів

Терміни реєстрації прописуються в законі №5242-1, в якому говориться, що на оформлення тимчасової прописки не повинно витрачатися більше 7 днів.

Допускається збільшення цього терміну при зверненні в МФЦ, так як дана установа виступає посередником між заявником і ФМС. Тому зазвичай збільшується термін реєстрації на два або три дні.

Якщо ж користуватися порталом держпослуг, то процес не займе більше трьох днів.

продовження прописки

Під час реєстрації в заяві вказується оптимальний термін, на який людина планує залишатися в регіоні. Він не може перевищувати 5 років, а якщо зовсім для прописки використовується муніципальна квартира, то максимально термін становить півроку.

Інформація про терміні реєстрації обов'язково вказується в свідоцтві, але якщо потрібно продовжити її, то це можна виконати через МФЦ. Здійснюється не продовження, а проводиться новий процес реєстрації, тому виконуються ті ж етапи, що і раніше.

Таким чином, тимчасова реєстрація може здійснюватися різними способами, але часто люди вибирають для подачі документів МФЦ.

Використання даної установи володіє багатьма плюсами, а також процедура отримання прописки не займає багато часу і не вимагають вкладення істотних зусиль. Але для законного перебування на території будь-якого міста, де у громадянина немає постійної прописки, потрібно при реєстрації дотримуватися безліч вимог і правил.

Чи можна зробити прописку в нежитловому приміщенні?
Як зробити тимчасову реєстрацію через МФЦ?
Скільки доведеться заплатити за послугу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online