Штрафи за прострочену реєстрацію іноземного громадянина в РФ в 2019 році

  1. Терміни реєстрації і достовірність
  2. питання достовірності
  3. Скільки платять порушники
  4. дії порушника
  5. КОАП РФ, ст. 18.8
  6. Штрафують чи проживають не за місцем реєстрації
  7. Що таке фіктивна прописка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Російська Федерація, як і будь-яка інша держава світу, прагне контролювати в'їзд і виїзд іноземців на свою територію, а також переміщення гостей з інших країн. Одним з інструментів цього управління є штраф за прострочену реєстрацію іноземного громадянина. Російська Федерація, як і будь-яка інша держава світу, прагне контролювати в'їзд і виїзд іноземців на свою територію, а також переміщення гостей з інших країн Порушення міграційного законодавства карається, санкцій можуть піддати як приїжджого з іншої держави, так і громадянина РФ, на житлоплощі якого проживає порушник. Розмір штрафу залежить від обставин і регіону, в якому було зафіксовано правопорушення.

Терміни реєстрації і достовірність

Важливо розуміти, коли іноземні громадяни з розряду гостей переходять в розряд порушників. Це відбувається в наступних випадках:

  1. Чи не була здійснена реєстрація у визначений період. Для більшості приїжджих встановлений семиденний термін, протягом якого вони зобов'язані дати міграційним службам знати про своє в'їзді на територію Російської Федерації. Для деяких країн передбачені інші строки.
  2. Людина дав знати про свій приїзд, як і належить за законом, але його реєстрація в силу якихось обставин (шахрайства, неправильних дій) виявилася недостовірною.
  3. Гість РФ зареєстрований в одному місці, а проживає в іншому.
  4. Тимчасова прописка на території Росії минула за терміном, а громадянин або громадянка не покидає країну.

У деяких випадках довести вину нескладно. Бувають ситуації, коли закон виявляється на стороні порушника.

питання достовірності

Прострочена реєстрація - найбільш часто зустрічається порушення. Але буває і так, що іноземця карають штрафом, в той час як він упевнений, що має прописку, так як зареєструвався після приїзду в Росію.

Але буває і так, що іноземця карають штрафом, в той час як він упевнений, що має прописку, так як зареєструвався після приїзду в Росію

Перевірка реєстрації іноземного громадянина на сайті ФМС

Навіть при найменших підозрах на відсутність реєстрації необхідно вжити заходів з перевірки факту її достовірності. Сайт ФМС на даний момент не має інструментами для перевірки того, зареєстрований іноземець чи ні. Щоб упевнитися, зацікавлена ​​особа може зателефонувати до територіального офіс ФМС. Це спосіб отримання неофіційною інформацією. Він не завжди дієвий, так як у міграційних службовців є право відмовити, мотивуючи свої дії законом про захист персональних даних.

Не зможуть відмовити, якщо звернутися в ФМС письмово, вказавши, з якої причини необхідна перевірка достовірності реєстрації.

Скільки платять порушники

Розмір штрафу коливається в рамках від 2000 до 7000 рублів. Найчастіше карають за прострочення за місцем перебування або проживання. Завжди враховуються обставини.

Якщо у іноземних громадян прострочена реєстрація, їх можуть не привернути до відповідальності, якщо порушення було допущено з поважної причини, наприклад, хвороби, смерті близького родича і т. П. Випадки злісного порушення міграційного законодавства (повторюються неодноразово, тривала прострочення і т. П .) караються не тільки штрафами в передбачених розмірах, але і депортацією.

Кодекс адміністративних правопорушень не розглядає такі обставини, як прострочення.

Покарання передбачене за ті факти, коли гість не звернувся за реєстрацією за місцем перебування або місцем проживання в міграційні служби.

За своєю суттю прострочений документ з ФМС не може вважатися тимчасовою реєстрацією, так як втрачає силу. До його власнику застосовується стаття 19.15.1 КОАП РФ, що передбачає певний розмір штрафу як для іноземця, який втратив тимчасової прописки, так і для господаря житлових площ, на яких продовжує своє перебування порушник.

Штраф за прострочену реєстрацію не уникнути і в тих випадках, коли іноземець вже був зареєстрований, але несвоєчасно звернувся з проханням продовжити цей тимчасової прописки. ФМС офіційно встановила терміни розгляду заяв: 7 робочих днів - звертатися з приводу продовження реєстрації слід завчасно.

Адміністративний штраф за прострочену реєстрацію іноземного громадянина коливається від 2000 до 7000 рублів

дії порушника

Недотримання російських правил обліку іноземців дає право представникам міграційних служб оштрафувати порушника.

Якщо ваші документи на тимчасову реєстрацію прострочені, діяти потрібно в залежності від ваших подальших планів. Якщо готові сплатити необхідний розмір штрафу і виїхати з країни з втратою права повернення в неї в найближчому майбутньому, просто довіртеся долі.

Ті, у кого є бажання залишитися в РФ, повинні негайно приводити в порядок свої справи. Насамперед слід звернутися в міграційну службу і пояснити, з якої причини реєстраційний бланк виявився простроченим. В такому випадку штрафи, якщо немає вагомих поважних причин, все одно покладаються. Але уникнути депортації на термін до 5 років в ваших силах. бланк повідомлення можна завантажити тут.

Остаточне рішення з кожного питання приймає інспектор. За ним закріплено право депортувати порушника або обмежитися штрафними санкціями до нього і приймаючої його стороні. Як правило, якщо подібна ситуація виникла вперше, іноземцю йдуть назустріч.

Громадянину іншої країни важливо показати, що він не продовжив реєстрацію за місцем знаходження через помилки. Якщо були поважні причини (смерть рідних, хвороба, необхідність термінового лікування і т. П.), Можна не турбуватися про штрафи. Головне, довести документально, що є реальна причина, що перешкодила своєчасно покинути країну.

Пропонуємо Вам ознайомитися, як правильно заповнити повідомлення про прибуття іноземного громадянина.

А також завантажити міграційну карту РФ.

КОАП РФ, ст. 18.8

Розмір штрафу і за що він покладається, встановлені в статті 18.8 КОАП РФ. Якщо громадянином або громадянкою, в'їхав на територію РФ, що не було вжито жодних дій для реєстрації на території країни, а термін допустимого знаходження в Росії без повідомлення влади підійшов до кінця, передбачені штраф і депортація. У більшості областей розмір санкцій коливається в межах 2000-3000 рублів. Якщо мова йде про такі міста, як Санкт-Петербург і Москва, - від 3000 до 5000 рублів.

Якщо у вас з яких-небудь причин немає документів, що дають право перебувати в Росії (наприклад, загублений), це порушення також передбачає штрафні санкції і пред'явлення вимоги у встановлений термін виїхати за межі Росії.

Розміри штрафів досить лояльні: від 2000 до 5000 рублів. Розміри штрафів досить лояльні: від 2000 до 5000 рублів

Якщо виявили втрату повідомлення про реєстрацію, негайно повідомте в міграційну службу, це дозволить уникнути покарання. Важливо знати, що, якщо факт порушення виявлено в Ленінградській або Московської області, а також в Москві або Санкт-Петербурзі, розмір штрафу буде вище, ніж встановлений на інших територіях держави. Заплатити доведеться від 5000 до 7000 рублів. А також в цьому випадку передбачено видворення порушника за межі РФ в адміністративному порядку.

У такому ж розмірі накладається штраф іноземцям, які двічі протягом одного року порушили міграційне законодавство.

Висилка іноземця може бути контрольованою (міграційні службовці фіксують пересування громадянина до кордону або супроводжують його), при цьому вона здійснюється за рахунок держави або не контролюється (порушника зобов'язують за свій рахунок виїхати з РФ на певний термін).

Наймачі і власники, які допустили проживання на своїх житлових площах незареєстрованих іноземців, якщо мова йде не про міста федерального значення, штрафуються на суму від 2000 до 5000 рублів. Для федерального значення населених пунктів - від 5000 до 7000 рублів.

Інші розцінки передбачені для юридичних осіб. З них за порушення міграційного законодавства стягується штраф від 50 000 до 750 000 RUB. Коли мова йде про Москву і Санкт-Петербурзі, - від 300 000 до 800 000 RUB.

Штрафують чи проживають не за місцем реєстрації

Якщо ви зареєструвалися в одному місці, але в підсумку проживаєте в іншому, це також є порушенням статті 18.8 Кодексу. Однак в даному випадку стаття суперечить конституційному праву кожного громадянина на свободу пересування по країні. Ви маєте право їздити в гості, відпочивати на курортах і просто подорожувати. Дуже складно довести, що іноземець порушує міграційне законодавство, якщо було виявлено, що він живе не там, де зареєстрований. Як правило, в таких випадках суд стає на бік громадянина. Штрафи за таке порушення - явище досить рідкісне.

Що таке фіктивна прописка

Як правило, порушення міграційних норм відбуваються через помилки або незнання законів Російської Федерації. Однак бувають ситуації, коли правопорушення вчинені навмисно. У деяких з таких випадків адміністративна відповідальність замінюється кримінальної. Як правило, порушення міграційних норм відбуваються через помилки або незнання законів Російської Федерації

До кримінальних порушень належить фіктивна реєстрація гостей з інших країн. Йдеться про гучному феномен «гумових квартир», коли на невеликій площі прописується велика кількість іноземних громадян. За таке правопорушення можуть покарати не тільки штрафом, а й посадити за ґрати на термін до 3 років.

Згідно із законом фіктивної буде визнана прописка в наступних випадках:

  • Вироблена з використанням фальшивих документів.
  • При дачі інформації були використані недостовірні відомості.
  • Іноземний громадянин не планував проживати за адресою реєстрації.
  • Росіянин, власник житлоплощі, який надав її для реєстрації, нікого не планував на неї вселяти.

У цих випадках законом передбачено штрафи від 100 000 до 500 000 рублів або в розмірі доходів порушника, одержуваних протягом 3 років. Замість штрафів може бути застосовано позбавлення волі на строк до 3 років.

Фіктивність реєстрації встановлюється з великими труднощами. Передумовою для її встановлення може служити виявлена ​​непридатність квартири або іншої житлоплощі для проживання, мала частка власника в наданої для прописки власності, кількість реєстрованих на одній житлоплощі іноземців, які значно перевищують норму.

Міграційне законодавство вдосконалюється. Санкції передбачені для того, щоб встановити порядок на території країни і чітко регулювати міграцію населення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online