Отримання паспорта РФ після отримання громадянства (Російська Федерація, оформлення закордонних громадян)

  1. Доступні способи, що краще вибрати
  2. Куди треба звертатися
  3. Як виглядає отримання паспорта РФ після отримання громадянства
  4. Перелік паперів і терміни
  5. Стандартний порядок
  6. суміжні нюанси
  7. можливі труднощі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання громадянства РФ - трудомісткий і тривалий процес, який може затягнутися на кілька років. Після його проходження більшість мігрантів необгрунтовано заспокоюються і розслабляються, хоча за законодавством вони мають отримання російського паспорта. Ігнорування даного пункту може привести в кращому випадку до штрафу, а в гіршому - до позбавлення громадянства і депортації з країни.

Процедура отримання паспорта РФ після отримання та підтвердження громадянства не представляє складнощів, але для іноземних громадян проблемою може виявитися будь-який нюанс в законодавстві, починаючи від термінів і закінчуючи пакетом документів . Саме тому до процесу слід підійти максимально відповідально, а краще проконсультуватися з професійними юристами.

Важливим моментом при отриманні паспорта Російської Федерації мігрантами є особисте звернення до міграційної служби. Не допускається посередницьке представлення інтересів, включаючи родичів і на основі нотаріального доручення.

Місцем звернення служить відділення внутрішніх справ, в якому було видано громадянство РФ. У разі, якщо мігрант переїхав, то звертатися потрібно до відділення МВС за місцем проживання .

Доступні способи, що краще вибрати

Щоб отримати паспорт РФ, перш необхідно отримати громадянство Російської Федерації. Цією процедурою передує ще кілька етапів - отримання посвідки на проживання (ВНЖ) і дозвіл на тимчасове проживання ( РВП ).

Всі варіанти мають на увазі можливість знаходження і проживання на території Росії без будь-яких труднощів, проте, це не дає статус громадянина РФ, як і додаткові права і обов'язки.

Відмінність посвідки на проживання від повноцінного громадянства в наступному:

  • при ВНЖ людина отримує тільки економічні права (про політичні мова не йде зовсім);
  • економічні права людей з видом на проживання можна вважати умовними, оскільки навіть отримання кредиту для них стає проблемним питанням;
  • володіючи статусом ВНЖ, людині необхідно регулярно підтверджувати його в міграційних органах, а також переоформляти кожні п'ять років;
  • маючи посвідку на проживання в РФ, не потрібно відмовлятися від колишнього громадянства.

Останній пункт досить спірне, оскільки з 2019 року дозволено мати подвійне громадянство, тому відмовлятися від колишнього навіть при отриманні громадянства РФ не завжди потрібно.

Саме поняття громадянство має на увазі повноцінний статус громадянина з отриманням всіх прав і обов'язків. Отримання паспорта в такому випадку є обов'язковою процедурою для всіх мігрантів.

Отримання громадянства РФ - трудомісткий і тривалий процес, який може затягнутися на кілька років

Зразок форми 1П

Куди треба звертатися

Для отримання паспорта після оформлення громадянства місцем звернення служить територіальне відділення міграційної служби.

Можливо два варіанти розвитку подій:

Мігрант після отримання громадянства залишився проживати в тому самому суб'єкті РФ

В такому випадку для отримання паспорта необхідно звернутися в міграційну службу, де були отримані документи на громадянство. Мігрант переїхав в інший суб'єкт РФ В такому випадку для отримання паспорта необхідно звертатися в міграційну службу за місцем нового проживання.

Найбільш зручним вважається перший варіант, оскільки всі документи на громадянина знаходяться саме в тому відділенні, де він отримував громадянство. Скорочується час на отримання паспорта за рахунок відсутності необхідності пересилання документації та збору додаткових даних, на що часто потрібно збільшена кількість часу.

Відвідування міграційної служби в обох випадках передбачається тільки приватне, тому повністю виключені посередницькі послуги або звернення родичів.

Відвідування міграційної служби в обох випадках передбачається тільки приватне, тому повністю виключені посередницькі послуги або звернення родичів

Зразок фотографії на паспорт

Як виглядає отримання паспорта РФ після отримання громадянства

Процедура отримання паспорта мігрантом після отримання громадянства РФ є стандартну процедуру. За фактом людина вже є громадянином Росії, тому на нього поширюється законодавство РФ в повному обсязі, як і на всіх інших громадян.

При цьому присутні деякі нюанси, що стосуються оформлення документів і термінів отримання паспорта. При відсутності проблем з документального боку терміни отримання паспорта РФ після отримання громадянства складають не більше 10 днів.

Перелік паперів і терміни

Перелік документів для отримання російського паспорта мігрантом наступний:

Документ, що засвідчує особу громадянина

Найчастіше їм є паспорт, який необхідно перевести на російську мову. Якщо паспорт відсутній, то у мігранта повинен бути засвідчує документ особи без громадянства. Свідоцтво про народження Воно так само має бути переведено на російську мову. Якщо документ відсутній, то його необхідно відновити за місцем проживання або місцем народження, в залежності від того, де воно було видано. У деяких випадках отримання документації самою людиною неможливо через народження в іншій державі.

В такому випадку пред'являється інший документ (трудова книжка, свідоцтво про шлюб) або робиться запит співробітниками міграційної служби за місцем народження мігранта (процедура не обов'язкова, тому практикується рідко).

Заява на видачу паспорта

Воно має стандартну форму №1-П, яка актуальна для всіх громадян РФ, які проходять процедуру отримання або заміни паспорта. Заява заповнюється російською мовою чітким і розбірливим почерком. Для іноземних громадян це може викликати деякі проблеми, оскільки помилки, помилки і помарки не допускаються. Незважаючи на те, що форма повинна заповнюватися безпосередньо одержувачем паспорта, можлива консультація з боку, як правильно це робити.

Завантажити заяву для отримання паспорта

Фото

Потрібно не менше двох фотографій (краще надати чотири) розміром 35 на 45 мм. Зображення повинно бути чітким і природним, повністю відображати зовнішність людини. Якщо громадянин має вуса, бороду або окуляри, на фотографії він зобов'язаний виглядати ідентичним чином. Квитанція про оплату держмита Сума становить 300 рублів. Реквізити можна взяти у співробітників міграційної служби. Оплата проводиться перед подачею документів, оскільки вони включають в себе оригінал чека.

Крім цього, необхідно пред'явити всі документи, які передбачають постановку штампа про видачу паспорта (свідоцтво про шлюб, військовий квиток , Свідоцтво про народження дітей).

Зразок квитанції на сплату держмита на видачу паспорта

Стандартний порядок

Отримання російського паспорта іноземним громадянином - заключний етап в оформленні документів. Він має особливий порядок проходження.

Вимоги до громадянина наступні:

  • вік - старше 14 років ;
  • отримання російського паспорта здійснюється вперше;
  • процедура отримання громадянства РФ пройдена успішно.

Порядок отримання громадянства РФ на загальних підставах передбачає особисте схвалення президентом РФ. На це потрібно не менше одного року часу.

При спрощеною схемою (пільгове отримання громадянства) - термін очікування скорочується до півроку і приймається співробітниками міграційної служби.

При позитивному рішенні мігрант оповіщається відповідним повідомленням, яке і буде підставою для отримання паспорта.

Вручення паспорта РФ іноземному громадянину здійснюється в урочистій обстановці. Людина повинна зачитати присягу, яка відображена в статті 11.1 Закону про громадянство РФ. Неповнолітні громадяни від присяги звільняються.

суміжні нюанси

Часта проблема при отриманні паспорта іноземним громадянином - відсутність по батькові в документі. Це трапляється з однієї простої причини - відсутність відомостей у поданій документації, оскільки у іноземців рідко буває по батькові, а сам громадянин до отримання паспорта про це не замислюється.

Спосіб вирішення проблеми - переоформити паспорт з внесенням додаткових даних (наприклад, вказати бажане батькові на основі імені батька - Джонович, Бенжаміновіч). Необхідно надати як доказ свідоцтво про народження із зазначенням даних батьків.

Паспорт без по батькові буде повноцінним документом, тому міняти його не обов'язково. Єдиний нюанс - можуть виникнути проблеми при заповненні електронних видів документів, коли графа «батькові» є обов'язковою для заповнення.

Після отримання паспорта необхідно здійснити кілька дій по отриманню суміжних документів:

  • отримати реєстрацію за місцем проживання;
  • оформити СНІЛС;
  • отримати ІПН;
  • отримати поліс ОМС;
  • встати на військовий облік;
  • змінити особисті дані в банку і замінити пластикові карти.

Переоформлення документів - трудомісткий процес, який також має певні терміни виконання. Наприклад, постановка на реєстраційний облік за місцем проживання передбачає термін до 7 днів з моменту отримання паспорта.

можливі труднощі

При отриманні паспорта іноземним громадянином можуть виникнути труднощі наступного характеру:

  • паспорт мігранта або посвідчення особи особи без громадянства втрачено або має зіпсований вид, завдяки чому ідентифікація особистості неможлива;
  • розбіжність даних - це можливо при різних відомостях в паспорті іноземного громадянина і його свідоцтві про народження;
  • неповні відомості в заяві - зокрема, це стосується даних близьких родичів, місця народження мігранта та іншої інформації;
  • подача документів в непрофільну організацію.

Будь-яка з проблем вирішується на етапі подачі документів. Мігранту пропонують відновити частину документів, якщо вони мають нечитаний вид або надати інші докази введеної інформації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online