Отримання громадянства РФ по шлюбу в 2019 році

  1. Громадянство в спрощеному порядку
  2. Покрокова інструкція
  3. Подача заяви в ЗАГС
  4. Способи отримати громадянство Росії за спрощеною схемою: Відео
  5. громадянство
  6. документи
  7. вартість процедури
  8. Визнання шлюбу недійсним
  9. Подальші дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бажаючи влаштуватися і жити в Росії на законних підставах, кожному, хто прийняв таке рішення, необхідно задуматися про те, щоб офіційно оформити своє законне право на проживання в цій країні - громадянство. Зазвичай цей процес займає мінімум п'ять років і вимагає проходження декількох етапів, збору великої кількості документів і багато часу. Однак існує і більш простий варіант - отримання громадянства РФ по шлюбу.

Громадянство в спрощеному порядку

Громадянство в спрощеному порядку

Розраховувати на нього можуть тільки окремі категорії мігрантів.

  1. Діти батьків - громадян Росії.
  2. Ті, у кого є дитина від громадянина або громадянки РФ.
  3. Ті, хто народився в СРСР, а в поточний момент є особою без громадянства.
  4. Ті, хто одружився або вийшов заміж за громадянина / громадянку Росії.
  5. Інші.

Про те, як іноземцю отримати російське громадянство через шлюб, розглянемо в деталях. Основне правило стосується легальності перебування на території Росії. У який вирішив одружитися повинна бути діюча віза (не потрібна тільки тим, хто приїхав з країн СНД та інших держав, з якими відсутній візовий режим), а міграційна карта не повинна бути простроченої. Тільки якщо з цими документами все в порядку, можна розраховувати на позитивний результат. Також існує ряд нюансів, які потрібно враховувати.

  1. Офіційно оформити відносини потрібно в ЗАГС на території Росії. Якщо розпис проходила в іншій державі, потрібно переоформити шлюб в Росії в ЗАГС за місцем проживання.
  2. Перш, ніж подавати заяву, потрібно прожити разом, офіційно зареєструвавши відносини, як мінімум три роки.
  3. Шлюб повинен бути дійсним на момент подачі заяви на зміну громадянського статусу.

Потрібно бути готовим до того, що цей процес нешвидкий: пакет документів до відповідних органів доведеться представляти не один раз. Але, знаючи всі тонкощі і повний алгоритм дій, можна значно прискорити цей процес.

Покрокова інструкція

Як отримати громадянство по шлюбу з громадянином РФ в 2019 році? Діяти поетапно, строго дотримуючи всі пункти і правила. В іншому випадку в кожному наступному кроці можуть просто відмовити.

Подача заяви в ЗАГС

завантажити бланк заяви (.DOC)

Потрібно заповнити заяву і подати в ЗАГС, що знаходиться в Росії. До нього необхідно додати:

  • паспорт дружини або чоловіка - громадян РФ;
  • паспорт іноземця, який обов'язково повинен бути переведеним на російську мову, а переклад - завіреним нотаріально;
  • міграційний лист і реєстрація (відривний бланк) - вони підтверджують законне перебування особи в Росії.

Після реєстрації шлюбу потрібно отримати дозвіл на тимчасове проживання (РВП). Воно дійсно три роки. Завдяки такому вирішенню з'являється право працювати без отримання додаткових документів та вільно жити, не думаючи про те, що потрібно виїжджати з країни на три місяці. Тільки після придбання РВП можна приступати до наступного етапу.

Способи отримати громадянство Росії за спрощеною схемою: Відео

Вид на проживання

Право подати на посвідку на проживання з'являється вже через дванадцять місяців з моменту вступу РВП в законну силу. Зі списком документів, який буде потрібен, можна ознайомитися на офіційному порталі ГУВМ МВС. Заява розглядається протягом півроку. Вид на проживання - це вже не просто відмітка в паспорті, як у випадку з РВП. Це «корочка» по типу паспорта, якою можна користуватися протягом п'яти років. Її власникові можна розраховувати на громадянство РФ.

громадянство

завантажити зразок заяви на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку (.DOC)

Читаємо також:
Заява на громадянство
Які документи потрібні для громадянства РФ

Найважливіший етап. Вже говорилося про те, скільки треба прожити в шлюбі, щоб отримати громадянство РФ - термін становить 3 роки. Протягом цього часу потрібно підготувати всі довідки та іншу документацію, які знадобляться для зміни громадянства.

документи

Тепер розберемо, які документи потрібні для отримання громадянства РФ по шлюбу. Потрібно заповнити бланк заяви, кілька разів перевіривши правильність зазначених фактів: якщо в заяві будуть помилки, це буде розцінено як брехня, і в проханні відмовлять. Також потрібно надати в ГУВМ МВС:

  • вид на проживання;
  • свідоцтво про одруження;
  • квитанцію про те, що держмито оплачена;
  • відмова від громадянства. Не потрібно його пред'являти тільки в тому випадку, якщо між двома державами існує угода, яка допускає бипатризм;
  • паспорт чоловіка або дружини з постійною реєстрацією в РФ;
  • виписка, де вказується адреса місця проживання;
  • документ, що підтверджує доходи: трудова книжка, виписка з банку з даними рахунку, довідка з місця роботи, податкова декларація і т. п .;
  • 3 фотографії;
  • сертифікат, який свідчить про належний рівень володіння російською мовою, володіння знаннями віх історичного розвитку і основ права Росії.

Це весь список документів для подачі на громадянство РФ по шлюбу, які необхідно надати. Розглядається заява правило, протягом 12 місяців. Іноді відповідь приходить трохи раніше, іноді - пізніше. Після закінчення цього терміну відповідний орган сповіщає про прийняте рішення. Потрібно дуже ретельно підходити до збору всіх паперів. По-перше, в громадянство можуть відмовити, а по-друге, якщо в майбутньому з'ясується, що були надані недостовірні відомості та підроблені документи, то громадянство можуть анулювати.

вартість процедури

Скільки доведеться заплатити за отримання громадянства РФ при укладенні шлюбу з громадянином РФ? Питання, звичайно, не цілком коректний, але деякі витрати молодим все ж доведеться понести.

  1. Держмито становить 3500 рублів, і оплачується при подачі заяви.
  2. Оплата роботи комісії, яка буде приймати іспит на виявлення вільного володіння російською мовою (для безперешкодної соціалізації іноземця в російському суспільстві), - 6000 рублів. Також ще один іспит потрібно буде здати раніше (при отриманні РВП або ВНЖ) - на підтвердження базових знань історії та законодавства Росії. Його вартість - 4800 рублів.

Мінімальна необхідна сума - понад 14 тисяч рублів, без урахування оплати інших держмита, перекладів, послуг нотаріуса, вартості фотографій. В середньому потрібно бути готовим заплатити приблизно 20 тисяч рублів. На питання, як отримати громадянство РФ особі без громадянства , Відповідь одна: процедура нічим не відрізняється від тієї, яку проходять громадяни інших країн при зміні державного статусу.

Визнання шлюбу недійсним

Визнання шлюбу недійсним

Вийти заміж за росіянина і отримати громадянство - звучить все дуже просто, якщо пара дійсно хоче бути разом. Те, що це дещо спрощує процедуру, часто є причиною фіктивних спілок. Незважаючи на те, що в нашій країні шлюб без наміру створити сім'ю не вважається злочином, переслідуваним за законом, в разі, якщо виявиться фіктивний шлюб для отримання громадянства РФ , Його можуть анулювати. Звичайно, довести фіктивність відносин складно. Але один з подружжя може подати на супротивну сторону до суду, якщо побачить корисливість намірів.

Подальші дії

Як тільки прийде позитивну відповідь від ГУВМ МВС РФ, необхідно подати документи для отримання паспорта після отримання громадянства РФ . Потрібно надати:

    • Заява;
    • що підтверджує особу документ - внутрішній паспорт своєї країни з перекладом (засвідчується нотаріально)
  • квитанцію про сплачену держмито;
  • дві фотографії 3 * 4.

Читаємо також:
Країни, де дають громадянство при покупці нерухомості

Паспорт оформляється в період до 30 днів. Як тільки він буде отриманий, можна оцінити все те позитивне, що дає шлюб з громадянином РФ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online