Випускають чи за кордон зі штрафами ГИБДД

  1. Обмеження по виїзду з Росії
  2. Перевірка штрафів
  3. Як оплатити штраф

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поїздки за кордон у справах чи на відпочинок давно вже стали частиною життя великої кількості громадян Росії. Коли ж така поїздка зривається, люди втрачають не тільки настрій, але і гроші. У кого-то пропадають оплачені путівки, у кого-то зривається підписання контрактів. Особливо неприємно, коли про те, що виїзд за кордон вам заборонений, ви дізнаєтеся безпосередньо на кордоні. У цій статті ми розберемося з питанням, випускають чи за кордон зі штрафами ГИБДД, але врахуйте, що приводів для відмови у виїзді істотно більше. Поїздки за кордон у справах чи на відпочинок давно вже стали частиною життя великої кількості громадян Росії

Обмеження по виїзду з Росії

Нехтування встановленими правилами завжди призводить до неприємних наслідків. Якщо ви оштрафовані, то штраф слід сплатити, інакше держава вдасться до заходів примусу. Таких заходів безліч, зокрема, обмеження виїзду за кордон.

Формально виїзд за кордон зі штрафами ГИБДД не заборонений, в тому сенсі, що факт виписки вам квитанції ще не закриває цю можливість. Інша справа, якщо штрафи великі або їх багато, а ви їх вчасно не сплачуєте. Тоді вами займеться Федеральна служба судових приставів (ФССП): в прямі завдання цієї організації входить, в тому числі, і контроль над оплатою штрафів.

У відносно недавні часи ФССП накладала обмеження по виїзду в тому випадку, якщо загальна сума несплачених штрафів за всіма квитанціями ГИБДД перевищувала 10 000 рублів. В даний час служба йде по шляху посилення вимог. Тепер межа перед вами може закритися, якщо своєчасно не оплачені 10 квитанцій, тобто сума може бути і меншою.

Вельми неприємною в світлі розглянутого нами питання особливістю діяльності ФССП є те, що ця служба не зобов'язана повідомляти, що вам обмежений виїзд з країни. Про цей факт ви дізнаєтеся безпосередньо на пункті прикордонного контролю.

Важливо також і те, що зазначені вище загальна сума штрафів та кількість квитанцій - не всі приводи, за якими вам можуть перекрити виїзд за кордон. При наявності несплачених штрафів ФССП може прийняти таке рішення і з інших підстав, а саме:

  • ви визнані злісним порушником Правил дорожнього руху;
  • ви дуже часто опиняєтеся учасником дорожньо-транспортних пригод;
  • ви систематично не оплачуєте штрафи ГИБДД в установлені терміни.

На цих підставах рішення може бути прийнято чи ні, але в разі, якщо ви накопичили боргів по штрафам на 10 000 рублів, буде прийнято однозначно.

Краще все штрафи оплачувати своєчасно. Рішення не платити по штрафам, які ви вважаєте несправедливими, - нонсенс. Якщо ви впевнені, що ваші права порушені, то несправедливе стягнення потрібно оскаржити в установлені терміни. Розповідати прикордоннику про те, що ви їхали на жовтий сигнал світлофора, марно.

Якщо ж ви є законослухняним громадянином і все штрафи оплачуєте вчасно, а напередодні поїздки вам виписали штрафну квитанцію, то переживати про те, чи випустять за кордон з неоплаченими штрафами ГИБДД, не потрібно. Якщо ж ви є законослухняним громадянином і все штрафи оплачуєте вчасно, а напередодні поїздки вам виписали штрафну квитанцію, то переживати про те, чи випустять за кордон з неоплаченими штрафами ГИБДД, не потрібно

У базу даних Федеральної служби судових приставів ви потрапите не раніше ніж через вісімдесят діб. Шістдесят доби вам дається законом на сплату штрафу, десять діб - на оскарження рішення про стягнення, ще десять діб - на проходження сплачених грошей.

Іноземців, які перебувають на території Російської Федерації на тривалій або постійній основі, часто цікавить, чи дають ВНЖ зі штрафами ГИБДД. Для них у нас не самі заспокійливі відомості. У чужій державі потрібно особливо ретельно дотримуватися всіх законів і правил, в тому числі і Правила дорожнього руху. Для мігрантів важливим є як кількість порушень законодавства, так і термін, протягом якого вони здійснені.

Зокрема, при розгляді питання про надання дозволу на проживання в Росії враховуються і адміністративні порушення, вчинені іноземцем. Порушення Правил дорожнього руху як раз до таких і відносяться.

Якщо ви протягом трьох останніх років залучалися на території Російської Федерації до адміністративної відповідальності двічі, то у видачі або продовженні дозволу на проживання вам повинні відмовити. Гірше того: на цій підставі вам взагалі можуть закрити в'їзд до Росії. Сплачено чи ні штрафи, в даному випадку значення не має.

Перевірка штрафів

Якщо у вас не дуже хороша пам'ять або кількість адміністративних порушень велике, при плануванні закордонних поїздок ви повинні задати собі питання, як перевірити всі свої штрафи і борги для виїзду за кордон у 2018 році. Краще цю перевірку провести до оплати квитків і турів.

Зробити це можна по базі Федеральної служби судових приставів. Для цього існують два способи. Ви можете особисто з'явитися до підрозділу служби за місцем проживання і впоратися там; можна і зателефонувати, але чи захочуть вам дати ці відомості по телефону без підтвердження особи - питання. Зробити це можна по базі Федеральної служби судових приставів

Другий спосіб - перевірка на сайті організації. Вводите запит і або отримуєте відповідь про те, що нічого не знайдено, або повну розкладку по порушенню.

При плануванні поїздок врахуйте, що якщо ви вже потрапили в базу ФССП, то пропадете з неї в термін від трьох до семи діб після сплати штрафу. Стільки йдуть гроші і проводиться виключення порушника зі списків.

Як оплатити штраф

Варіантів оплати штрафу кілька, в тому числі через інтернет. Тим, хто вважає за краще оплачувати особисто в банку, щоб отримати на руки квитанцію, рекомендуємо Сбербанк. У них налагоджена система проходження цих платежів.

Як уникнути заборони на виїзд за кордон: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online