Робота з кіньми Іспанії. Обслуговуючий персонал

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Третя частина нашого   огляду професій кінного світу Іспанії   присвячена обслуговуючому персоналу Третя частина нашого огляду професій кінного світу Іспанії присвячена обслуговуючому персоналу.

конюх

Освіта: в Іспанії немає спеціальної освіти з даної спеціальності, але існують курси, засновані на англійській освітній системі.

Зарплата: 500 € - 780 € в місяць.

В Іспанії дуже часто конюх також виконує обов'язки коновода. Тобто крім прибирання денників і роздачі кормів, він повинен чистити коней і амуніцію, вміти відпрацювати кінь на корді , Поседлать-розсідлати кінь для тренера і відкрокував її до / після роботи і багато іншого. У цій професії цінується акуратність, пунктуальність, ввічливість та уважність. Важливо вчасно помітити і повідомити начальству, якщо раптом якась кінь веде себе дивно або погано себе почуває. При сумлінному виконанні своїх обов'язків, через деякий час конюх-коновод може розраховувати на збільшення зарплати або підвищення посади.

Коновод на старти

Освіта: в Іспанії немає Освіта: в Іспанії немає.

Зарплата: 780 € - 1400 € в місяць.

В Іспанії кажуть: знайти хорошого коновода на старти також важко як знайти чотирилисник. Саме тому ця спеціальність виділена окремо від загальних обов'язків коновода. Коновод на старти це багаторукий джин із пляшки, який повинен вміти робити все і відразу. Ця людина незамінний на виїзних стартах і тривалих турнірах. В його обов'язки крім загального догляду за конем (см.конюх), входить підготовка коня до стартів - моціон на корду, чистка-сідлання, при необхідності плетіння гриви і хвоста, отшагіваніе і т.д. Коновод повинен відмінно знати специфіку дисципліни, в якій виступає кінь, і бути готовим виконати будь-яку вказівку тренера або спортсмена. Потрібно вставати дуже рано, ретельно стежити за конем і збереженням амуніції, підтримувати коней в хорошій фізичній формі, а спортсмена морально. Іноді коноводи на старти є одночасно і водіями коневозів. Але такий «екземпляр» велика рідкість і цінність в кінному світі.

Менеджер кінного клубу (начкона) Менеджер кінного клубу (начкона)

Освіта: будь-який досвід роботи в кінної сфері (чим більше, тим краще).

Зарплата: від 900 € в місяць, в залежності від послуг, що надаються кінним клубом, і їх вартості.

Менеджер або начальник стайні це людина, яка повинна бути професіоналом кінного світу і одночасно володіти знаннями в економічній і маркетингової сфері. Він повинен вміти координувати роботу кінного клубу, виходячи з економічно вигідних для нього цілей. І знову це робота від світанку до заходу сонця! Цілодобово начкон тримає руку на пульсі стайні. Він стежить за персоналом клубу, шукає грамотний персонал, професійних тренерів, відповідальних коноводів і конюхів. Начкон стежить за станом клубу, обладнанням, манежем і плацом; контролює якість і ціну кормів і сіна; шукає кращих постачальників і економічно вигідні умови продажу обладнання та кормів для клубу. Крім того начкон повинен стежити за клієнтською базою, нести відповідальність перед приватниками за умови утримання коней, стежити за освітніми програмами, організовувати змагання і багато-багато іншого. Хороший начкон це цінний кадр, здатний вирішити будь-яку проблему, зберігаючи при цьому здоровий глузд і залізний спокій.

заводчик коней

В Іспанії немає освіти за цією спеціальністю, але існують спеціалізовані курси закордоном В Іспанії немає освіти за цією спеціальністю, але існують спеціалізовані курси закордоном. Найчастіше розведенням коней займаються люди з освітою за спеціальностями: інженер-агроном, фахівці в галузі сільського господарства або ветеринари. Також часто розведення коней це сімейний бізнес і він передається з покоління в покоління.

Рентабельність змісту табуна коней проявляється з роками. Тільки через кілька років заводчик може оцінити вигоду і дохід від розведення тієї або мною породи коней. Адже він повинен врахувати витрати на утримання стайні, обладнання, зарплату численним працівникам (конюхи, ветрінари, кували, берейтора і тренери, коноводи і т.д.) і ще багато інших чинників. Бувають роки, коли коні не продаються, і з'являються матеріальні труднощі. Заводчик коней не має стабільного щомісячного доходу (якщо він займається тільки розведенням і нічим більше). Його доходи залежать від кількості та вартості проданих коней.

Як і багато інших професії в кінної сфері, у заводчика коней не нормований робочий день. Він повинен завжди бути на зв'язку, завжди тримати руку на пульсі і знати, що відбувається на його фермі. Тому заводчик коней практично завжди живе на території своєї стайні. Найбільша нагорода для заводчика - це бачити, як народжений в його господарстві лоша виграє великі турніри і показує себе як видатну кінь. Це гордість будь-якого заводчика і додаткова реклама його господарству. Заводчик це не просто професія або робота. Це спосіб життя і справа, якій присвячується 24 години на добу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online