Перший одностатевий шлюб у Росії! Відповідальний держорган люто все заперечує.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Москві двоє чоловіків вперше офіційно підтвердили шлюб, укладений за кордоном. Про цю неординарну для всієї Росії подію вони повідомили в четвер 25 січня в ефірі телеканалу «Дождь».

Павло Стоцько і Євген Войцеховський уклали шлюб в столиці Данії 4 січня. Повернувшись до Росії, вони подали пакет документів про його легалізації в московський Багатофункціональний центр надання послуг (МФЦ). Там, за словами чоловіків, їм підтвердили реєстрацію шлюбу штампом в паспорті на сторінці сімейного стану.

Там, за словами чоловіків, їм підтвердили реєстрацію шлюбу штампом в паспорті на сторінці сімейного стану

Молоді розповідають про знайомство і одруження.

Молодята повідомили, що співробітники центру проставили штампи за 5 хвилин «без зайвих питань і не змінюючись в особі». Хлопці поділилися, що довгий час готувалися до цього, вивчали закон і були шоковані тим, як просто все вирішилося.

Пара посилається на ст. 158 Сімейного кодексу РФ, де зазначено, що в Росії визнають шлюби, укладені за кордоном, якщо вони не суперечать обмеженням, описаним в ст. 14. Так, заборонені шлюби між близькими родичами, усиновленими і усиновителями або з недієздатними людьми.

Так, заборонені шлюби між близькими родичами, усиновленими і усиновителями або з недієздатними людьми

Павло та Євген підкреслили, що в обмеженнях нічого не говориться про те, який підлогу наречених.

Павло та Євген підкреслили, що в обмеженнях нічого не говориться про те, який підлогу наречених

У МФЦ офіційно спростували це повідомлення, вказавши, що вони не реєструють шлюб і не проставляють штампи в паспорт. Центр тільки передає документи для реєстрації в ЗАГС, де і приймають рішення.

Центр тільки передає документи для реєстрації в ЗАГС, де і приймають рішення

Однак в цьому випадку мова йде не про реєстрацію, а про легалізацію шлюбу, укладеного в іншій державі. Згідно з тією ж ст. 158, підтвердити такий шлюб має право територіальний орган Федеральної міграційної служби. ФМС, в свою чергу, діє через посередника - МФЦ.

ФМС, в свою чергу, діє через посередника - МФЦ

Так чи інакше, Павло Стоцько і Євген Войцеховський знайшли діру в законодавстві РФ, чому вони несказанно раді.

В ефірі «Дождя» пара відповіла на питання, навіщо вони підтвердили реєстрацію шлюбу в Росії.

Настільки злісне порушення гомофобних підвалин російської держави обурило деяких слуг народу. Так, депутат Держдуми Анатолій Виборний пообіцяв усунути цю лазівку в законі, що дозволяє визнавати одностатеві союзи.

Так, депутат Держдуми Анатолій Виборний пообіцяв усунути цю лазівку в законі, що дозволяє визнавати одностатеві союзи

Його колега Ольга Окунева додала, що реєстрація одностатевих шлюбів повністю суперечить «цінностям, традиціям і культурі нашого народу». А депутат Павло Крашенніков послався на ст. 12 Сімейного кодексу «Умови укладення шлюбу», де йдеться про те, що «для укладення шлюбу необхідна взаємна добровільна згода чоловіка і жінки».

12 Сімейного кодексу «Умови укладення шлюбу», де йдеться про те, що «для укладення шлюбу необхідна взаємна добровільна згода чоловіка і жінки»

Згідно з останніми даними, МВС Росії визнало недійсним шлюб між Павлом Стоцько і Євгеном Войцеховским. Офіційний представник міністерства Ірина Вовк повідомила, що за фактом проставлення штампа про реєстрацію одностатевого шлюбу проводиться службова перевірка. Яка поставила штамп співробітниця і її керівник буде звільнено.

Ця резонансна подія поставила на вуха всю країну і викликала шквал засуджень серед противників ЛГБТ-руху.

Нагадаємо, що 30 червня 2017 року парламент Німеччини прийняв

закон про повну рівноправність одностатевих шлюбів

.

А що ти думаєш про цю подію? Чи зможе наше суспільство коли-небудь стати більш терпимим до подібних союзів?

Поділися своєю думкою в коментарях.

А що ти думаєш про цю подію?
Чи зможе наше суспільство коли-небудь стати більш терпимим до подібних союзів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online