На «бичачу гору» зійдуть з мільярдом доларів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні на Форумі в Сочі було підписала чотиристороння угода про співробітництво. КК ОЕЗ, Зовнішекономбанк, уряд Бурятії і ТОВ «Гора Бичача» домовилися про реалізацію інвестпроекту ціною в 1 млрд доларів Сьогодні на Форумі в Сочі було підписала чотиристороння угода про співробітництво

Фото: РИА Новости

Сьогодні, 17 вересня, на Міжнародному економічному форумі в Сочі керуюча компанія «Особливі економічні зони» (ВАТ «ОЕЗ») підписала чотиристороння угода про співпрацю з Зовнішекономбанком, урядом республіки Бурятія і ТОВ «Гора Бичача» (дочірня компанія Rusresorts). Мова йде про створення нового інвестиційного проекту в особливій економічній зоні «Байкальська гавань». Ціна питання - 1 млрд доларів.

Вартість нового курортного проекту «Гора Бичача» на території особливої ​​економічної зони «Байкальська гавань» - 31 млрд рублів, або близько 1 млрд доларів. Проект профінансує Зовнішекономбанк після схвалення колегіальними органами держкорпорації.

Йдеться про будівництво всесезонного гірського курорту в туристичній особливій економічній зоні на Байкалі. До складу туркомплексу увійде не тільки готельний фонд, а й інфраструктурні та оздоровчі об'єкти під єдиною архітектурною концепцією.

Як зазначив представник компанії Rusresorts Петро Шура, незважаючи на величезний туристичний потенціал Байкальського регіону, для компанії зараз головні обмеження полягають у відсутності інженерної інфраструктури та довгих кредитних ресурсів на її створення. За його словами, входження в проект ЗЕБа і ОЕЗ дозволить подолати ці перешкоди.
У свою чергу, глава ОЕЗ Ігор Косів наголосив, що компанія має намір не тільки залучати великих гравців туристичного бізнесу в зону, але і допомогти російським інвесторам побудувати працюючу ефективну систему партнерських відносин з інститутами розвитку.

Втім, в тексті угоди поки немає конкретних термінів по запуску проекту, кажуть в ОЕЗ. Проект повністю розроблений, всі сторони мають намір його профінансувати, але конкретні дати стануть відомі після прийняття рішення наглядовими органами Зовнішекономбанку.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online