закордонний паспорт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Документи, складені іноземною мовою, включаючи посвідчувальні написи нотаріусів, а також печатки на документах, підлягають переведенню на російську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача повинна бути нотаріально засвідчена в порядку, передбаченому законодавством Російської Федерації.

Оформлення закордонного паспорта громадянина Російської Федерації

Відповідно до Федеральним законом «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» від 15.08.1996 р №114-ФЗ громадянину Російської Федерації, який проживає за межами території Російської Федерації, паспорт оформляється і видається дипломатичним представництвом або консульською установою Російської Федерації в державі перебування зазначеного громадянина.

Термін оформлення паспорта дипломатичним представництвом чи консульською установою Російської Федерації не повинен перевищувати три місяці з дня подачі заяви про видачу паспорта

Датою подання заяви про видачу паспорта вважається день подачі всіх передбачених статтею 9 зазначеного Закону належним чином оформлених документів, а також фотографій.

Громадянин Російської Федерації має право вибрати паспорт з терміном дії 5 років або паспорт, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років.

У період терміну дії оформленого громадянину Російської Федерації паспорта даному громадянинові відповідно до згаданого Федеральним законом може бути оформлений і виданий другий паспорт, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років.

Не допускається:

1) оформлення нового паспорта без оголошення раніше виданого паспорта недійсним у разі, якщо він втрачений власником;

2) при наявності двох дійсних паспортів видача нового паспорта без вилучення одного з раніше виданих паспортів, якщо термін його дії не закінчився.

З метою своєчасного оформлення нових паспортів рекомендуємо звертатися до Генерального консульства за 4 - 6 місяців до закінчення терміну дії закордонного паспорта.

Всі документи, виконані на іноземній мові підлягають переведенню, завіреним нотаріально.

Перелік документів, необхідних для оформлення
закордонного паспорта в дипломатичних представництвах і консульських
установах Російської Федерації за кордоном

Для оформлення паспорта громадянина Російської Федерації, який проживає за кордоном, особисто подає до дипломатичного представництва або консульської установи Російської Федерації в державі свого перебування такі документи:

1. Заява про видачу паспорта (встановленої форми) в 1 примірнику при оформленні паспорта, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років (рекомендуємо заповнити його в електронній формі на сайті: https://zp.midpass.ru )

Увага!

Заява про видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, слід заповнювати в Adobe Acrobat Reader ( Скачайте останню версію Adobe Reader з офіційного сайту Adobe )

Бланк заяви про видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років Бланк заяви про видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років

Бланк заяви про видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років неповнолітньому до 18 років Бланк заяви про видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, терміном дії 10 років неповнолітньому до 18 років

або в 2-х примірниках при оформленні паспорта терміном дії 5 років (рекомендуємо заповнити його в електронній формі на сайті: http://passportzu.kdmid.ru ).

Бланк заяви на паспорт терміном дії 5 років Бланк заяви на паспорт терміном дії 5 років

У заяві зазначаються дані громадянина, якому оформляється паспорт: прізвище, ім'я, по батькові (у тому числі раніше були), стать, дата і місце народження, місце проживання, місце роботи (служби, навчання) протягом останніх десяти років, а також міститься його фотографія в передбаченому для цього місці.

У заяві також вказується на відсутність обставин, передбачених статтею 15 Федерального закону від 15 серпня 1996 № 114-ФЗ "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію", які могли б перешкоджати виїзду громадянина з Російської Федерації.

Заява заповнюється за допомогою технічних засобів або від руки розбірливо (друкованими літерами). Не допускається виправлення помилок шляхом закреслення або за допомогою коригувальних засобів.

2. Раніше виданий закордонний паспорт і його копію.

У разі відсутності зазначеного документа або закінчення терміну його дії допускається подання дійсного внутрішнього паспорта громадянина Російської Федерації та його копії.

У разі відсутності вищеназваних документів загранучреждение на прохання заявника проводить перевірку обставин, що свідчать про наявність у громадянина, особа якого закордонних установ встановлена, громадянства Російської Федерації, і становить мотивований висновок про її результати (висновок про наявність громадянства Російської Федерації).

3. Свідоцтво про народження дитини - при внесенні відомостей про дитину в закордонний паспорт одного з батьків або при оформленні паспорта громадянина, який не досяг віку 14 років, і його раніше виданий паспорт (при наявності).

Представлене свідоцтво про народження повинно містити відомості, що засвідчують наявність у дитини громадянства Російської Федерації, а при відсутності в ньому таких відомостей додатково подається один з документів, що засвідчують наявність у дитини громадянства Російської Федерації.

У разі якщо свідоцтво про народження і подані документи не засвідчують наявність у дитини громадянства Російської Федерації, до заяви додається складене закордонних установ висновок про наявність у дитини громадянства Російської Федерації.

4. Один з документів, що підтверджують права законного представника при оформленні паспорта неповнолітній громадянину у віці до 18 років або повнолітньому громадянину, визнаному судом недієздатним.

До цих документів відносяться:

- свідоцтво про народження неповнолітнього, в яке внесено відомості про батька, що подає заяву;

- паспорт або або внутрішній паспорт законного представника неповнолітнього, до якого внесено відомості про дитину, якій оформлюється паспорт, завірені підписом посадової особи та печаткою повноважного органу, що видав документ;

- документи, що підтверджують повноваження опікуна або піклувальника.

Офіційні документи, видані компетентними органами іноземної держави, для визнання їх дійсними в Російській Федерації повинні бути легалізовані, якщо інше не передбачено міжнародним договором Російської Федерації.

Документи, складені іноземною мовою, підлягають переведенню на російську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача повинна бути нотаріально засвідчена в порядку, передбаченому законодавством Російської Федерації.

5. Основною документ, що засвідчує особу законного представника при оформленні паспорта неповнолітній громадянину у віці до 18 років або повнолітньому громадянину, визнаному судом недієздатним.

У разі якщо законний представник є громадянином іноземної держави або особою без громадянства, він представляє свій дійсний документ, що засвідчує його особу, і визнається Російською Федерацією в цій якості.

6. Довідку про дозвіл на оформлення паспорта встановленої форми (дозвіл командування) - при оформленні паспорта військовослужбовцям Збройних Сил Російської Федерації, а також федеральних органів виконавчої влади, в яких передбачена військова служба, за винятком осіб, які проходять військову службу за призовом.

7. Одну фотографію, призначені для вклеювання в паспорт, розміром 35 x 45 мм. громадянина, якому оформляється паспорт (додатково до фотографії, вміщеній на заяву)

Допускається фотографування в головних уборах, що не приховують овал обличчя громадянина, якому оформляється паспорт, релігійні переконання якого не дозволяють показуватися перед сторонніми особами без головних уборів. Не допускається фотографування в окулярах із затемненими стеклами і (або) у форменому одязі.

У разі оформлення паспорта, що містить електронний носій інформації, представляється одна фотографія в чорно-білому або кольоровому виконанні розміром 35 х 45 мм.

8. Документи про сплату консульського збору в розмірі:

- 30 доларів США - за видачу паспорта громадянина Російської Федерації, який досяг віку 14 років;

- 10 доларів США - за видачу паспорта громадянина Російської Федерації у віці до 14 років;

- 80 доларів США - за видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, громадянину Російської Федерації, який досяг віку 14 років;

- 40 доларів США - за видачу паспорта, що містить електронний носій інформації, громадянину Російської Федерації у віці до 14 років.

9. Письмова заява про оголошення раніше виданого паспорта недійсним у разі його втрати, складене в довільній формі, із зазначенням прізвища, імені, по батькові (останнє - при наявності), дати і місця народження громадянина, паспорт якого втрачено, його поштової адреси, дати, місця і обставин втрати раніше виданого паспорта, а також відомих заявнику даних цього паспорта (серія, номер, дата видачі, орган, що видав документ).

10. Письмове заяву про зміну написання в паспорті прізвища та / або імені громадянина, якому оформляється паспорт, буквами латинського алфавіту, складене в довільній формі, в якому вказана причина, що є підставою для зміни написання прізвища та / або імені з додатком одного з таких підтвердних документів і його копії: раніше виданого паспорта, свідоцтва про народження, свідоцтва про укладення (розірвання) шлюбу, свідоцтва про зміну імені, посвідки на проживання - в разі, якщо заявник бажає змінить порядок згаданого написання.

Перелік документів на оформлення паспорта терміном 5 років

Перелік документів на оформлення паспорта терміном 10 років, що містить електронний носій інформації

Державна послуга з оформлення і видачі паспорта регулюється наступними Адміністративними регламентами

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online