Закордонний паспорт через МФЦ 2019: документи і покрокова інструкція

  1. Хто може оформити закордонний паспорт через МФЦ
  2. Як оформити паспорт через МФЦ: докладна інструкція
  3. Чи потрібно нести фотографію в МФЦ
  4. Навіщо в МФЦ беруть відбитки пальців
  5. Плюси і мінуси оформлення в МФЦ
  6. Які документи потрібні для оформлення паспорта в 2019 році
  7. Як і де сплатити мито за закордонний паспорт
  8. Скільки коштує оформлення закордонного паспорта через МФЦ
  9. Терміни виготовлення
  10. Як дізнатися про готовність
  11. Чому можуть відмовити і що тоді робити
  12. Особливості оформлення закордонного паспорта дитині через МФЦ
  13. Як отримати закордонний паспорт в Москві через МФЦ
  14. Схожі статті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення закордонного паспорта через МФЦ - це зручна можливість зробити собі паспорт з мінімальною кількістю відвідувань держорганів Оформлення закордонного паспорта через МФЦ - це зручна можливість зробити собі паспорт з мінімальною кількістю відвідувань держорганів. У цій статті розповімо, як зробити закордонний паспорт через МФЦ, і які у цього варіанту є плюси і мінуси.

Прийом документів на закордонний паспорт сьогодні здійснюють три інстанції:

  1. ГУВМ (Головне управління з питань міграції) МВС РФ.
  2. Портал державних послуг ( тут, до речі, покрокова інструкція оформлення ).
  3. Багатофункціональні центри (МФЦ).

Хто може оформити закордонний паспорт через МФЦ

Багатофункціональні центри з'явилися відносно недавно. Їх завдання - спростити надання різних державних послуг населенню офлайн. У МФЦ практично немає черг, тому отримати послугу можна набагато швидше.

Сьогодні в МФЦ можна оформити закордонний паспорт як на дорослого, так і на дитину до 14 років . Причому якщо раніше робили тільки «Корочки» старої форми , То в 2019 році в багатьох регіонах вже можна оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ.

Пакет документів для цього потрібно надати такий же, як і при отриманні закордонного паспорта через портал «держпослуги» або в міграційній службі.

Зараз ми все розповімо докладніше.

Як оформити паспорт через МФЦ: докладна інструкція

Для того щоб оформити закордонний паспорт через багатофункціональний центр, необхідно зробити наступні дії:

  1. Записатися в електронну чергу МФЦ. Це можна зробити заздалегідь, через інтернет на офіційному сайті або за телефоном, або взяти електронний талон у адміністратора безпосередньо в МФЦ.
  2. Заповнити анкету. Можна принести вже заповнену форму - окремо для старого або нового зразка закордонного паспорта, дозволяється також вписати дані прямо на місці в процесі очікування своєї черги, консультанти допоможуть правильно внести відомості в заяву-анкету.
  3. Дочекатися, коли підійде ваша черга: на моніторі з'явиться номер вашого талона і буде оголошено віконце, до якого слід підійти.
  4. Підійти до віконця, здати пакет документів (про нього докладніше трохи нижче). При відсутності помилок це займає не більше 5 хвилин. Для оформлення біометричного закордонного паспорта співробітник додатково сфотографує вас і зніме відбитки пальців - ви знаєте про вимогах до фото .
  5. Дочекатися оформлення паспорта і отримати його. Документ старого зразка видається тут же, а за новим, біометричним, доведеться прийти особисто в відділення міграційної служби.

Чи потрібно нести фотографію в МФЦ

При оформленні закордонного паспорта потрібно малюнок, яка повинна відповідати певним вимогам.

  • розмір 35 × 45 мм;
  • фотографуватися потрібно без головних уборів (якщо це не дозволено релігією, то потрібно переконатися, що саме особа нічим не приховано);
  • не можна фотографуватися в формі, одяг повинен бути нейтральних, спокійних тонів, крім білих;
  • особа повинна бути добре освітлено, без тіней і відблисків;
  • можна фотографуватися в окулярах за умови, що не буде відблисків;
  • фотографія повинна бути зроблена на матовому папері.

Зазвичай потрібні дві фотографії: одна - для анкети і друга - для виготовлення паспорта.

При оформленні закордонного паспорта в МФЦ часто виникає питання: чи потрібно нести фотографію. Це залежить від того, чи є у відділенні багатофункціонального центру необхідне обладнання. Бажано заздалегідь дізнатися в МФЦ, в якому плануєте замовляти документ, чи є у них така можливість. Якщо вони таку послугу надають, то нести з собою фотографії не потрібно, їх зроблять відразу на місці.

Навіщо в МФЦ беруть відбитки пальців

Ось уже кілька років при оформленні закордонного паспорта нового зразка в МФЦ беруть відбитки пальців. Навіщо це робиться?

По-перше, наявність відбитків прискорює процедуру ідентифікації власника закордонного паспорта, що прискорює сам процес перевірки на митниці.

По-друге, виключає можливість незаконного використання паспорта іншою людиною.

Процедура взяття відбитків нескладна і досить швидка. Відбувається вона з допомогою спеціального приладу - дактосканера. Потрібно всього лише прикласти подушечки пальців до нього, і дані відразу надійдуть оператору для оформлення закордонного паспорта.

Плюси і мінуси оформлення в МФЦ

Основний плюс оформлення документів через нову універсальну структуру - це доступність послуги. На відміну від ФМС, години прийому якої змінюються в залежності від днів тижня і не завжди зручні працюючій людині, багатофункціональні центри працюють щодня з ранку до пізнього вечора. Кількість таких відділень по Росії стає дедалі більше, вже можна вибрати той, який ближче до вашого будинку або роботі.

Для деяких максимально простим і зручним є отримання документів через Портал державних послуг, однак цей спосіб вимагає попередньої реєстрації на порталі, яка займає певний час, а також доступу до інтернету і навичок роботи з комп'ютером. Тому для багатьох, особливо для осіб похилого віку, звернення в МФЦ є найлегшим і зручним способом отримати закордонний паспорт.

Головним мінусом отримання закордонного паспорта через багатофункціональний центр є те, що в багатьох його офісах оформити вийде лише паспорт старого зразка. Просто поки що не кожне відділення має необхідне обладнання для зняття відбитків пальців і цифрового фотографування, вони необхідні для виготовлення документів з біометричними даними. Однак оснащеність цих структур постійно поліпшується, і є надія, що в недалекому майбутньому питання буде вирішене на всій території РФ, а не тільки в Москві і СПБ.

Які документи потрібні для оформлення паспорта в 2019 році

Список документів практично не відрізняється для старого і нового паспортів. За загальним правилом в МФЦ потрібно принести:

  • Заява ;
  • паспорт громадянина РФ;
  • раніше отриманий закордонний паспорт, якщо видавався раніше;
  • Світлина;
  • квитанція про оплату держмита.

Є додаткові вимоги до військовослужбовців. Про них докладніше ми написали в окремій статті . Також рекомендуємо ознайомитися з вимогами до фотографій на закордонний паспорт .

Як і де сплатити мито за закордонний паспорт

Для оформлення закордонного паспорта також буде потрібно сплатити мито. Зробити це можна кількома способами:

  1. Через банк. Бланк квитанції можна скачати на офіційному сайті УФМС і уважно і акуратно його заповнити. Реквізити рахунку, на який переводяться гроші, можна дізнатися в територіальному відділенні міграційної служби, зателефонувавши, або на офіційному сайті ФМС, вибравши зі списку свій регіон. Також реквізити завжди підкажуть і в МФЦ.
  2. Через інтернет-банкінг. Якщо у вас є пластикова карта будь-якого банку, сплатити мито за закордонний паспорт можна через особистий кабінет інтернет-банку.
  3. Платіжний термінал. Якщо ви оплачуєте в терміналах банків, то вам також потрібно знати точні реквізити для оплати. Полегшують процес термінали, які стоять у відділеннях МФЦ. У них вже закладені всі необхідні реквізити. Вам потрібно буде тільки вказати свої дані.

Скільки коштує оформлення закордонного паспорта через МФЦ

Державне мито за оформлення цього документа не залежить від способу його отримання (через МФЦ або ГУВС), але залежить від його виду і від того, дорослий або дитина отримує паспорт.

Докладний матеріал на цю тему зі зручною таблицею цін можна подивитися тут: «Вартість закордонного паспорта в 2019 році» .

Терміни виготовлення

Терміни залежать від того, де ви оформляєте паспорт. Якщо в МФЦ за місцем вашої реєстрації (прописки) - 30 днів. Якщо за місцем фактичного проживання - 120 днів.

У деяких випадках (вони описані в законі) можна отримати закордонний паспорт терміново. Наприклад, якщо потребує термінового лікування за кордоном або якщо там живуть ваші рідні, які важко захворіли.

Як дізнатися про готовність

Нерідко закордонний паспорт виготовляється раніше, ніж вам вказали. І багато хто хоче з'ясувати, як перевірити готовність документа. Зробити це можна кількома способами:

  • через портал «держпослуги»;
  • на сайті гувм.мвд.рф;
  • через МФЦ;
  • звернувшись до головного управління з питань міграції (по телефону або особисто).

Так як найзручніший спосіб підучити закордонний паспорт - подати всі документ в МФЦ, то і дізнатися про готовність документа тут теж просто. При подачі документів співробітник МФЦ також бере свій номер телефону або адресу електронної пошти. Як тільки закордонний паспорт готовий, вам приходить СМС або лист на пошту з повідомленням в готовності.

Чому можуть відмовити і що тоді робити

Відмовити у видачі заповітного закордонні паспорти можуть в таких випадках:

  1. Якщо людина «невиїзний», тобто у нього є або був доступ до секретної інформації.
  2. Якщо людина засуджена судом, перебуває під слідством або його підозрюють у скоєнні злочину.
  3. Якщо людина в анкеті на паспорт вказав неправдиві відомості (і це не помилка, а його навмисна дія).
  4. Якщо людина ухиляється від накладених судом зобов'язань.

Також паспорт не видадуть співробітникам ФСБ РФ і дітям, якщо один з батьків проти виїзду дитини за кордон.

Особливості оформлення закордонного паспорта дитині через МФЦ

У МФЦ можна оформити для дитини закордонний паспорт як старого, так і нового зразка. Для нього, крім перерахованих вище документів, будуть потрібні:

  • свідоцтво про народження, якщо не виповнилося 14 років, або паспорт громадянина Росії, якщо заявнику понад 14 років;
  • паспорт громадянина РФ батька (або опікуна). Якщо заява подається опікуном, то рішення суду про призначення опікунства;
  • на вимогу документ, що підтверджує громадянство дитини.

У разі отримання дитячого закордонного паспорта потрібно буде заповнити заяву як на представника дитини, так і на саму дитину.

Як отримати закордонний паспорт в Москві через МФЦ

Отримати закордонний паспорт в Москві через МФЦ простіше простого, так як в столиці навіть біометричні документи видають вже більш ніж в 90 офісах. Шукайте найближчий на мапі і оформлюються за вищенаведеними інструкції.

Настільки ж сприятлива картина і в Петербурзі - кількість офісів постійно збільшується, тому простий запит в пошуковій системі «закордонний паспорт зробити СПб через МФЦ» приведе вас до багатого списком адрес . Вибирайте найближчий до будинку або місця роботи (щоб після служби забігти) - і справа в капелюсі.

Та й в інших регіонах такі установи з'являються практично в крокової доступності.

Схожі статті

comments powered by HyperComments

Навіщо це робиться?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online