Безкоштовна риболовля в Підмосков'ї: водойми Підмосков'я і відео лову

  1. Особливості риболовлі в Підмосков'ї
  2. Клімат і природа Московської області
  3. Які види риб живуть в найближчих містах
  4. Підмосковні місця для безкоштовного риболовлі
  5. чорне озеро
  6. Бісерево озеро
  7. Молокча
  8. річка Пахра
  9. Васютін
  10. Ліковська ставок
  11. ведмежі озера
  12. святе озеро
  13. Муромське озеро
  14. біле озеро
  15. Кращі водойми за видами риб
  16. ловля щуки
  17. Основні правила безкоштовної риболовлі
  18. Різниця між платною і безкоштовною риболовлею

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Москва і навколишнє її область - це ідеальне місце, щоб провести розслаблюючі вихідні в оточенні мотиля і вудки. Водосховища, ставки, озера оточують кільцем столиці, даючи тим самим можливість любителям риболовлі спробувати свої сили у використанні новенького спінінга або просто посидіти на березі з вудкою. У Підмосков'ї можлива як платна, так і безкоштовна риболовля, в зимовий і літній час.

Незважаючи на труднощі, на роботі або проблеми вдома, погану погоду, варто вирушати на риболовлю, щоб заспокоїтися, посидіти наодинці з мальовничою природою Московської області і повернути сили, відновити нервову систему.

Особливості риболовлі в Підмосков'ї

Любителів позмагатися з рибою в своїх силах на сьогодні все більше і більше, а ось, на жаль, не оплачуючи внески і збори, порибалити стає все складніше. Незважаючи на це, в Підмосков'ї залишилося чимало безкоштовних місць, які багаті на улов.

Найпоширенішими вважаються водойми, в яких більша ймовірність піти додому з чималим уловом, на другому місці - прилеглі до міста водосховища і, звичайно, невеликі річечки, які протікають поблизу багатомільйонного міста.

До особливостей Підмосков'я, а також до переваг місця розташування округу можна віднести те факт, що практично в кожному напрямку руху по трасі (в будь-яку сторону) напевно можна знайти водойму з безкоштовною можливістю порибалити.

Наприклад, при русі в сторону півночі, можна зустріти по шляху такі, як Кузнецовське і Сольковское, а також популярне місце - озеро Клязьминское і ін.

Відправившись по дорозі на південь, особливо великий водойму не спостерігається, однак, можна зупинитися на зарибненому місці - річка Ока, яка напевно нагородить відвідувачів вдалим уловом.

Але, найулюбленішим напрямком для риболовлі є захід, в якому розташовуються Можайское, а також Яузского і Рузское водосховища, безліч зарибнених кар'єрів, ставків і річок.

Клімат і природа Московської області

Клімат і природа Московської області

Підмосков'ї розташовується в середній смузі Росії, і клімат тут досить прохолодний, який вносить свої корективи в процес риболовлі і особливо від цього залежить улов.

Ловля риби при такому кліматі вимагає деякого досвіду і знань, щоб процес риболовлі увінчався успіхом і уловом. Якщо порівнювати риболовлю за напрямками, то відразу буде видно різницю, по багатьох ознаках. Наприклад, у водоймах Московської області практично у всіх, вода нагрівається значно пізніше і остигає швидше, що безпосередньо позначається на періоді активності риби.

За рахунок особливостей кліматичних умов, риба в Підмосков'ї не росте до максимальних розмірів і не так активна в харчуванні. Для ефективної, результативної риболовлі варто врахувати всі дані кліматичні чинники.

Які види риб живуть в найближчих містах

Асортимент, який пропонують Підмосковні водойми істотно не відрізняється, наприклад, в поплавковою лову головним трофеєм будуть служити окуні, плотва і подлещик. Чималого ляща, можна піймати на донну снасть , А ось спінінг стане в нагоді для щуки, Головльов, язя і сазана .

Риболовля в Московській області вимагає від рибалки великого досвіду і терпіння. Наприклад, використовуючи мормишку можна без праці піймати подлещика і плотву.

Підмосковні місця для безкоштовного риболовлі

Незважаючи на те, що сьогодні дуже актуальні платні місця, в підмосковній області ще залишилося безліч місць з безкоштовною можливістю порибалити.

чорне озеро

Це ідеальне місце, щоб насолодитися процесом риболовлі на березі, помилуватися красою природи і навіть купуватися при бажанні. Чиста, прозора вода підкаже, де саме ховається від рибалки карась або ротан. Для того щоб проїхати до озера потрібно виїхати від МКАД в напрямку Фряновской шосе, трохи більше 35 км і попрямувати до перетину з Малим Московським кільцем.

Бісерево озеро

Мілководне Бісеровського водойму поблизу Москви порадує любителів риболовлі окунем або плітки, але найбільший інтерес рибалка складе на коропа чи карася. Досвідчені фахівці рекомендують новачкам спробувати своїм сили на правому березі на відкритих ділянках і використовувати при цьому хробака. Якщо в якості корму буде використовуватися мотиль, є шанс спробувати свої сили в лові йоржа, окуня або плотви.

Молокча

Для того щоб проїхати до річки Молокча, потрібно їхати через Карабаново, на особистому автомобілі, в напрямку махру. В основному це водоймище шанують через великої кількості щуки, миня , Плотви. Щуку найкраще ловити на північному березі, який густо заріс чагарниками. На човні рибалити досить складно через загати, які будуються бобрами.

річка Пахра

Річка Пахра є правою притокою річки Москва, в ній добре можна порибалити на подлещика, щуку, плотву або окуня. Рибалити можна в будь-якому місці, навіть в верховодити, і на побудованих греблях поблизу сіл Новленское, Шаганіно.

Васютін

Для того щоб опинитися на ставку Васютін, щоб порибалити на окуня, щуку або плотву необхідно їхати по Варшавському шосе у напрямку Подольська. Васютін досить поширене місце, тому усамітненого відпочинку не вийде.

Ліковська ставок

Ліковська ставок - це практично єдине місце з невинно чистою природою, незайманими лісами і чистової водою. Для того щоб насолодитися первозданною красою потрібно проїхати на 1.5-2 км далі, ніж розташовується ставок Васютін. Тут хлюпається щука і окунь, які найкраще ловляться на мотиля.

ведмежі озера

Для риболовлі з човна найкраще підійдуть місця на ведмежому озері, які розташувалися недалеко від столиці по Щелковського шосе. У мальовничих місцях можна половити карася, щуку або окуня. Досвідченим рибалкам рекомендується ловити рибку на живця, а на донну вудку можна піймати вугра.

святе озеро

Для цілорічної риболовлі далеко від міського шуму, підійдуть Шатурський водосховища, одним з яких є Святе озеро. Для проїзду до нього, необхідно проїхати через МКАД, близько 9 км і повернути на Новоухтомское шосе. Святе озеро порадує рибалок судаком і щукою.

Муромське озеро

Недалеко від вищеописаного водойми розташовується мальовниче місце для відпочинку і рибалки - Муромське озеро, яке постійно Зарибнювати рослиноїдних рибами, такими як лящ, яз і короп. Але особливо «фартовим» рибалкам може посміхнутися удача, у вигляді сазана і товстолобика .

біле озеро

Біле озеро знаходиться в Шатурськом районі Підмосков'я на території Мещерської низовини. Це місце чудово підійде не тільки для риболовлі, але ще і для відпочинку з сім'єю.

Кращі водойми за видами риб

Всі водойми і водосховища поблизу столиці можна класифікувати за видами риб, які там водяться. Всі водойми Підмосков'я багаті приблизно одним «асортиментом риби», наприклад, на вудку з берега можна зловити окуня, плотву або язя, а ось використовуючи донну вудку, улов може складатися з досить великого ляща. Спінінг буде актуальний для лову окуня, Головльов і, звичайно, щуки, судака.

ловля щуки

  • Ставок у селища Ильинское.
  • Озеро біля села Зубово.
  • Водойми у сіл Таблово, зобов, Чередова.
  • Сичевський кар'єри.
  • Брікетскіе торф'яні кар'єри.
  • Озера: Тростенское і Глибоке.

Ловля карася і окуня:

  • Ставок у селища Ильинское.
  • Озеро біля села Зубово.
  • Водойми у сіл Таблово, зобов, Чередова.
  • Сичевський кар'єри.
  • Брікетскіе торф'яні кар'єри.
  • Озера: Тростенское і Глибоке.
  • Водоймище біля села Матренин.

Ловля коропа:

  • Озеро біля села Зубово.
  • Сичевський кар'єри.
  • Брікетскіе торф'яні кар'єри.
  • Озера: Тростенское і Глибоке

Інші місця для безкоштовного риболовлі

Серед інших основних місць для риболовлі в Підмосков'ї, можна виділити Істрінському водосховище, Рузское і Озерністое водосховище, а також водойму Сенеж і Шатурський озера і безліч невеликих ставків, річечки, ріки та потічки.

Основні правила безкоштовної риболовлі

дозволено:

  • На громадських водоймах Підмосков'я дозволяється рибалити з берега або з човна, вудкою або будь-яким іншим видом снасті, застосовуючи не більше 5 гачків з наживкою.
  • Пріоритет риболовлі незалежно від віку надається безкоштовно, будь-кому, однак, не рекомендується рибалити на човні особам, які не досягли 16 річного віку.
  • Зимова риболовля характеризується деякими правилами, наприклад, тільки з зимовими снастями, з вертикальними блешнями і гачком 10 номера.
  • Підводне полювання на водоймах Московської області дозволена без використання акваланга і спеціалізованих дихальних пристосувань.
  • Дозволено лов риби, з сімейства тих, які передбачені правилами рибальства.

заборонено:

  • Заборонено ловити рибу і деяких ссавців, занесених до Червоної книги, і що охороняються законодавством.
  • категорично не можна ловити раків в період линьки, а також вночі із застосуванням спеціальних освітлювальних приладів.
  • На території громадських водойм, призначених для безкоштовної риболовлі, забороняється промисловий лов риби.

Також правилами законодавства заборонено:

  • Спеціальне обладнання для масового вилову риби.
  • Використовувати на водоймі або недалеко від нього вибухові речовини.
  • Використання риби та ікри і водних безхребетних без спеціальних на це документів.
  • Мийка в водоймах особистого автотранспортного засобу.
  • Стоянка плавучих засобів, в місцях, не призначених для цього.
  • Аматорські і спортивні змагання з рибної ловлі в період нересту риби.

У момент нерестового переходу риби, категорично не можна застосовувати рухові плавзасоби.

Всі любителі безкоштовної риболовлі, зобов'язані дотримуватися правил та приписи, а також підтримувати належний стан водойм, не засмічувати їх, не залишати у водоймі або на березі сміття.

Різниця між платною і безкоштовною риболовлею

Відмінності від платної і безкоштовної риболовлі полягає в одному: платить безпосередньо рибалка, а можливість порибалити на громадських водоймах оплачує держава. Саме в цьому криються подальші відмінності, наприклад, в громадських водоймах не завжди вистачає фінансування на постійне зариблення і на очистку води.

Також на платних місцях є можливість взяти в оренду мангали і тут же насолодитися власним уловом, скористатися спеціальними містками або будь-яким необхідним обладнанням, за окрему плату.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online