Які реквізити повинні бути вказані на вашому товарному чеку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Порядок оформлення документів при проведенні розрахункових готівкових операцій в торговій сфері, в сфері громадського харчування та послуг визначено   Законом України «Про

Порядок оформлення документів при проведенні розрахункових готівкових операцій в торговій сфері, в сфері громадського харчування та послуг визначено Законом України «Про! Застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг від 06.07.1995 № 265/95-ВР (Далі - Закон № 265).

Законодавством передбачено обов'язкове надання покупцеві фіскальних чеків, надрукованих через РРО, або ж відповідних квитанцій, заповнених вручну. Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та / або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при реалізації товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані надавати покупцю товарів (послуг ) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передачу права власності від продавця до покупця.

Обов'язок надати розрахункові документи беззаперечний. Але однозначної кола і форми розрахункових документів законодавcтвом не визначене. Отже, можуть суб'єкти господарювання видавати товарні чеки в будь-якій довільній формі?

Міндоходов і зборів, на підставі законів № 1023- XII від 12.01.1991р. «Про захист прав споживачів» і Закону № 265 , Відзначає, що в товарному чеку має бути напис «Товарний чек», а зміст чека повинен відповідати вимогам підпункту 3.2 Положення «Про форму та зміст розрахункових документів» № 614 від 02.03.2010 року.

З огляду на «побажання» податківців, в товарному чеку повинна бути наступна інформація:

  • напис «Товарний чек»;
  • ідентифікаційний номер ДРФО - для суб'єктів господарської діяльності, які не є платниками ПДВ (перед номером друкуються великі літери «ІД» - ідентифікаційний код підприємця);
  • найменування та адреса підприємства (назва та адреса фізичної особи - підприємця - ФОП)
  • податковий індивідуальний номер платника ПДВ - для платників ПДВ (перед номером друкуються великі літери «ПН»);
  • дата проведення операції розрахунку;
  • порядковий номер чека;
  • форма оплати (чеками, готівкою, карткою і т.д.) і сума коштів за визначеною формою оплати;
  • назва послуги або товару;
  • кількість і вартість послуги або придбаного товару;
  • ставка ПДВ, позначена буквами, повинна бути розташована праворуч від вартості товару або послуги;
  • окреме позначення ставки ПДВ у відсотках, загальну суму ПДВ від вартості зазначених в чеку товарів або послуг (для суб'єктів господарської діяльності, зареєстровані як платники ПДВ);
  • підсумок вартості придбаного товару або послуги, перед якою друкується слово «Сума» або «Разом».

Отже, можуть суб'єкти господарювання видавати товарні чеки в будь-якій довільній формі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online