Як сплатити держмито за закордонний паспорт через Ощадбанк онлайн: інструкція

  1. Що потрібно знати при проведенні операції?
  2. Інструкція по платежу через дистанційні сервіси
  3. Фото-інструкція по оплаті держмита в Сбербанк-онлайн
  4. Відео-інструкція по оплаті мита через Ощадбанк онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У зв'язку з підвищенням рівня життя, скасуванням або спрощенням візових режимів в деякі країни і поліпшенням транспортних сполучень кількість громадян, які бажають відвідати іншу країну, постійно збільшується. Для виїзду в будь-якому випадку потрібно оформити закордонний паспорт і в обов'язковому порядку сплатити державне мито. Розглянемо всі варіанти, як відбувається оплата держмита за закордонний паспорт через Ощадбанк. У зв'язку з підвищенням рівня життя, скасуванням або спрощенням візових режимів в деякі країни і поліпшенням транспортних сполучень кількість громадян, які бажають відвідати іншу країну, постійно збільшується

Отримання багатьох гос доументов пов'язано з необхідністю сплатити обов'язковий платіж встановленого розміру

Зміст статті:

Що потрібно знати при проведенні операції?

Сьогодні існує кілька варіантів, щоб сплатити держмито за закордонний паспорт: Сбербанк Онлайн, термінал, каса в відділенні. Для виконання процедури потрібно мати відкритий рахунок в даному банку і отримати реквізити, на які необхідно відправити кошти.

Також слід знати, яку величину слід перераховувати. Через поправок до Податкового кодексу розмір виплат змінився. Для біометричного паспорта вона становить:

  • Для дорослих: 3500 рублів;
  • Для неповнолітніх: 1500 рублів.

За паспортами старого зразка діють такі ставки: 2000 і 1000 рублів відповідно. Так, розмір мита збільшився майже на 1000 рублів, в порівнянні з попередніми роками.

Так, розмір мита збільшився майже на 1000 рублів, в порівнянні з попередніми роками

Державне мито за закордонний паспорт можна оплатити через інтернет або через термінал

Щоб сплатити держмито за закордонний паспорт в Ощадбанку, потрібно використовувати актуальні реквізити. Вся складність полягає в тому, що банк і організація, що видає закордонний документ повинні знаходитися в одному регіоні. Тобто подати заявку в одному, а заплатити в іншому регіоні неможливо. Щоб не помилитися в реквізитах одержувача, варто відвідати сайт ФМС і знайти інформацію щодо свого регіону. Важливо правильно підібрати код КБК. Він може відрізнятися для різних видів документів, навіть в одному регіоні.

Інструкція по платежу через дистанційні сервіси

Оплата держмита за закордонний паспорт через Ощадбанк Онлайн відбувається в порядку, аналогічному будь-якого перекладу:

  • Вибрати в Основному меню в шапці розділ «Оплата і платежі».
  • Із списку вказати тип перекладу «Платежі до бюджету».
  • Вказати із запропонованих варіантів адресата.
  • У який з'явився шаблоні внести отримані завчасно реквізити, вказати відправника, з якого рахунку або карти знімати кошти та іншу інформацію. У розділі «Відправник» потрібно вказувати прізвище та ініціали того особи, на якого відбувається оформлення документа. Наприклад, якщо документ передбачений для дитини, у графі зазначаються його дані, хоча переклад відбувається з рахунку батьків.
  • Натиснути «Продовжити».
  • Перевірити всю внесену інформацію.
  • Натиснути «Оплатити».
  • У вікні потрібно ввести код. Отримано він буде на телефон, зареєстрований на рахунок.

Оплата збору за закордонний паспорт в Ощадбанк Онлайн має на увазі можливість отримання квитанції. Вона з'явиться на екрані після закінчення процедури. У ній міститься вся інформація про транзакції. Квитанцію варто зберегти або роздрукувати. У будь-якому випадку інформація про переведення зберігається в системі. Отримати квитанцію знову (наприклад, при її втраті) можна у відділенні по номеру.

Фото-інструкція по оплаті держмита в Сбербанк-онлайн

Крок 1. Для входу ввести логін і пароль Крок 1 Крок 2. Підтвердити вхід одноразовим паролем Крок 3. Відкрити вкладку Перекази та платежі Крок 4. Для оплати вибирається потрібний пункт в меню Крок 5. Вказати призначення операції Крок 6. Ввести дані платника Крок 7. Перевірити коректність внесених параметрів

Оплата держмита на закордонний паспорт через термінал Ощадбанку (Детальніше в статті - Як користуватися банкоматом ) Відбувається за схожим принципом, але вказувати реквізити немає необхідності. Тут головне правильно вказати одержувача:

  1. В меню зупиниться на пункті «Податки та штрафи».
  2. Визначити тип перекладу «Держмито і збори».
  3. Вказати назву: Держмито за оформлення закордонного паспорта.
  4. Вибрати з переліку одержувача «УФМС Росії по ...» (натиснути потрібний регіон).
  5. Населений пункт, в якому клієнт зареєстрований.
  6. Вибрати підрозділ УФМС. Можна позначити за місцем проживання (за вказаною місту) або по конкретному регіону.
  7. Тип послуги: оформлення закордонного паспорта.
  8. Вид документа (зміна даних в документі, біометричний або старого зразка).
  9. Внести інформацію про платника: прізвище, ІПН (за бажанням), адреса.
  10. У наступному вікні буде вказана сума і комісія.

Після чого буде потрібно внести гроші в термінал і отримати квитанцію. У наступному меню запропонують записатися в ФМС. Якщо натиснути «Так», можна записатися на вільний час і дату (вони будуть вказані на екрані) і підібрати фахівця. Також слід залишити свій номер телефону. Термінал видасть квитанцію про записи.

Термінал видасть квитанцію про записи

У квитанції вказані реквізити платежу

У терміналі і Ощадбанк Онлайн сплата держмита за закордонний паспорт відбувається швидко і без особливих зусиль. Крім віддалених варіантів, можна відвідати філію банку. При собі варто мати реквізити, на які потрібно відправити переказ. У ряді випадків вони не потрібні, так як співробітники мають інформацію про одержувача. У відділенні можна виконати транзакцію, навіть не будучи клієнтом банку (при відсутності відкритих рахунків).

Крім виконання в Ощадбанку сплати збору за закордонний паспорт, аналогічними способами можна здійснювати будь-які державні платежі, а також переклади приватним особам і організаціям.

Відео-інструкція по оплаті мита через Ощадбанк онлайн

висновок

Використання онлайн-сервісу стає все більш популярним серед клієнтів. Завдяки дистанційному проведення різних банківських операцій, грошові перекази, виплати в бюджет і комунальних послуг стали не такими обтяжливими для користувачів і займають мінімум часу. Для власників закордонних паспортів сервіс дозволяє оплачувати мито в лічені хвилини.

20-02-2018

Що потрібно знати при проведенні операції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online