Як отримати СНІЛС і оформити страхове пенсійне свідоцтво

  1. Для чого потрібна «зелена картка»
  2. Як отримати СНІЛС
  3. Які документи потрібні для СНІЛС
  4. Де отримати СНІЛС
  5. Видача та подальші дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Страховий номер індивідуального особового рахунку потрібен для заповнення персональної звітності про співробітника. Його вказують у пенсійному свідоцтві. Коли працевлаштовується особа, що не має цього документа, оформленням повинен займатися роботодавець. З цієї статті ви дізнаєтеся, як отримати СНІЛС і взагалі оформити страхове свідоцтво.

Для чого потрібна «зелена картка»

СНІЛС являє собою унікальну комбінацію цифр, яку привласнюють конкретній людині. Отримувати її повинні всі люди, щоб зареєструватися в Пенсійному фонді і забезпечити собі майбутню пенсію. Є три причини, за якими необхідно буде укласти СНІЛС для співробітника:

  1. працевлаштування відбувається вперше;
  2. раніше виданий страховою номер втрачений або виявлені помилки;
  3. зміна особистої інформації про власника.

Страхове свідоцтво підтверджує успішне проходження реєстрації та отримання номеру. Процедура отримання може бути різною.

Як отримати СНІЛС

Крок 1.
Складають заяву-анкету за формою АДВ-1. Інформацію вносять друкованими літерами, акуратно і розбірливо. Обов'язково перевіряють на відсутність помилок. Документ містить відомості про застраховану особу:

  • П.І.Б .;
  • дату і місце народження;
  • громадянство;
  • телефон;
  • паспортні данні;
  • інші відомості.

Крок 2
Крок 2.
Заповнюють опис документів. Після укладення трудового договору їх передають до відповідного відділення ПФР. При цьому законодавство обмежує термін: до двох тижнів з моменту підписання контракту.

Опис документів для ПФР виглядає так. Завантажити опис документів для передачі роботодавцем в ПФР.

Крок 3.
Отримати страхове свідоцтво і супровідну відомість (форма АДИ-5). Роботодавець повинен зробити це протягом трьох тижнів.

Далі за посиланням можна ознайомитися з формою цієї відомості. завантажити форму відомості АДИ-5.

Майте на увазі: страхове свідоцтво не оформляють для осіб, які працюють дистанційно. Такі співробітники самостійно займаються вирішенням подібних завдань.

Які документи потрібні для СНІЛС

Коли людина вперше влаштовується на роботу, організація повинна підготувати:

  • анкету-заяву застрахованої особи, що містить підпис;
  • паспорт або інший документ, що засвідчує особу;
  • опис документів.

Такі вимоги встановлені постановою ПФ № 192п. Іноземні громадяни також можуть претендувати на отримання страхового свідоцтва. Пакет документації не відрізняється, але вимагає дотримання двох умов:

  1. трудовий договір укладено на термін більше 6 місяців;
  2. співробітник є висококваліфікованим професіоналом.

Є два способи подачі документів для отримання СНІЛС (див. Таблицю).

СпосібПояснення

У письмовому вигляді Особистий візит в ПФР керівника або представника з довіреністю, або поштою Росії В електронному форматі Через офіційний сайт Пенсійного фонду. Знадобиться пройти авторизацію і підписати угоду про обмін інформацією через ТКС. Наявність електронного підпису обов'язково.

Де отримати СНІЛС

Для отримання страхового свідоцтва потрібно звернутися до відділення Пенсійного фонду, розташоване в районі реєстрації фірми. На офіційному сайті ПФР можна дізнатися точну адресу відділення, ввійшовши в розділ «Персоніфікований облік».

Видача та подальші дії

Коли роботодавець отримав страхове свідоцтво, він повинен видати його співробітникові протягом 7 днів.

Послідовність подальших дій (див. Таблицю).

ДіяПояснення

1 Перевірка міститься інформації При відсутності помилок службовець ставить свій підпис в супровідних документах (формі АДИ-5). 2 Повернення відомості до Пенсійного фонду Не пізніше одного місяця з дня отримання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online