10 способів куди вкласти 1000000 (мільйон) рублів щоб заробити

  1. Куди можна інвестувати 1 000 000 рублів?
  2. облігації
  3. Акції
  4. ПІФи і ETF
  5. Довірче управління
  6. Нерухомість і земля
  7. Що можна купити на мільйон?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Маючи мільйон рублів на руках, для вас відкриваються набагато більші можливості для інвестування, в порівнянні з власниками набагато менших сум Маючи мільйон рублів на руках, для вас відкриваються набагато більші можливості для інвестування, в порівнянні з власниками набагато менших сум. Перед тим, як вкладати гроші, потрібно визначитися зі своїми цілями. А саме, для чого ви все це затіваєте? На який термін ви готові інвестувати і чи готові ви нести певні ризики, пов'язані з можливими втратами (або тимчасовими просадками) під час нестабільної економічної обстановкою?

Куди можна інвестувати 1 000 000 рублів?

Вклади в банку

З одного боку найпростіший і найдоступніший спосіб вкладення своїх грошей. З боку держави повний захист збереження ваших заощаджень (страхування вкладів). За рік можна отримувати досить непогану суму у вигляді відсотків за вкладами.

З іншого боку прибутковість буде ледь покривати інфляцію. У підсумку, якщо ваша мета заробити грошей, то це спосіб вкладення коштів не дуже вдалий. Існують набагато більш прибуткові.

відкривати вклади можна, якщо ви плануєте використовувати ці грошей через короткий проміжок часу (до 2 років).

облігації

Популярний спосіб отримання постійного пасивного доходу у населення західних країн. При певній сумі дозволяє отримувати досить непоганий прибуток в абсолютних цифрах, яка є надбавкою до основного доходу.

Прибуток формується з виплат по купону, який нараховується зазвичай раз на півроку або раз на квартал. Можна сформувати портфель з облігацій з різними датами виплатами, таким чином отримувати щомісяця певний відсоток прибутку.

Прибутковість по облігаціях в середньому вище відсотків на 20-30, ніж за банківськими вкладами.

Акції

Акції дозволяють купити частинку працюючого бізнесу у перспективної компанії Акції дозволяють купити частинку працюючого бізнесу у перспективної компанії. Дохід тут буде формуватися або за рахунок зростання самих акцій і (або) виплати по них дивідендів, тобто частини отриманого прибутку.

Інвестування в акції має на увазі довгостроковий період інвестицій (від 3-5 років). Чим він вищий, тим на більшу прибутковість в результаті ви можете розраховувати. Справа в тому, що вартість акцій схильна до деяких коливань. У плині часу вони можуть не тільки рости, але і зменшуватися в ціні.

На тривалих інтервалах часу, ціна на акції тільки зростає, згладжуючи тимчасові зниження цін. Якщо виходити з статистики минулих років (як по Росії, так і по світу в цілому), то середня прибутковість від вкладень в акції перевершує банківські депозити в 2-2,5 рази.

ПІФи і ETF

Інвестиції в ці категорії аналогічні вкладення в фондовий ринок (акції, облігації). Це варіант підходить для тих, хто нічого не розуміє і не хоче розбиратися в покупці-продажу цих категоріях. Все що потрібно, це купити паї фондів або ETF , До складу яких вже входить перелік цінних паперів, складених професіоналами. ПІФи містять певний набір акцій (або облігацій), складених під певну категорію. Це можуть бути тільки акції нафтогазового сектора, споживчого або телекомунікацій і т.д.

З плюсів - це мінімальні дії з вашого боку. Ви можете стати власником досить великого пакета акцій, зібраного з різних секторів економіки і навіть країн. Така різноманітність інвестицій дозволить захистити ваші вкладень від різних негативних коливань в тій чи іншій галузі.

Така різноманітність інвестицій дозволить захистити ваші вкладень від різних негативних коливань в тій чи іншій галузі

Довірче управління

Ви віддаєте гроші фахівцям в області заробляння і примноження грошей. На цьому ваша роль закінчується. Все що вам залишається періодично відстежувати результати від управління вашими засобами.

Тут в першу чергу потрібно звернути увагу на стаж керуючого (або керуючої компанії) і звичайно ж статистику прибутковості за останні роки. Вибирати потрібно ті управляючі компанії, які протягом тривалого часу показують хоч не завжди великий, але стабільний приріст прибутку з року в рік.

Якщо вибирати з двох компаній, перша в один рік може заробити 50-80% прибутку, зате наступного потрапити в збиток в 20-30 і вище відсотків, зате друга показує стабільну прибутковість в розмірі 15-20% річних, але щороку - краще вкласти гроші в останню.

Інвестиції в першу компанію, немов ті рулетці в казино. Занадто високі ризики при управлінні грошима. І якщо вони можуть злити 20% в рік, то відповідно, що їм завадить втратити в наступному році і набагато більше.

Нерухомість і земля

Купівля нерухомості завжди була синонімом надійності і вдалим вкладенням грошей з метою примноження коштів Купівля нерухомості завжди була синонімом надійності і вдалим вкладенням грошей з метою примноження коштів. Звичайно, бувають періоди, коли ціни на житло падають мало не наполовину своєї первісної вартості. Але це тимчасові явища. І прекрасна можливість купити собі нерухомість із значним дисконтом. Купуючи її ви інвестуєте гроші в матеріальні активи, які не схильні до інфляції, їм не страшні дефолти та інші фінансові катаклізми.

Що можна купити на мільйон?

1. Квартира на етапі будівництва. Обов'язково вибирати надійних забудовників з бездоганною репутацією. Це максимально убезпечить ваші вкладення від негативних наслідків недобросовісних забудовників. Як правило, будівництво житла займає в середньому 1,5 року. За цей час вартість житла на етапі будівництва, до вартості готового виростає в половину або на 50%. Непогане вкладення коштів, із середньою річною прибутковістю в розмірі близько 30%.

2. Невелика квартира-студія. В принципі можна вкластися в суму рівну 1000000 рублів, щоб стати власником невеликої квартирки, особливо в невеликих містечках. Дохід тут буде формуватися від здачі її в оренду. І хоча прибуток отримується від цього не така і велика, десь близько 6-8% річних від вартості квартири, але є одна перевага, яке перекриває таку на перший погляд невеликий прибуток.

Якщо ви вкладете 1 мільйон в банк під відсотки, допустимо під 8% річних, то за рік заробите 80 тисяч. Дохід від здачі в оренду невеликої квартири допустимо також принесе вам 8% або 80 000 рублей.

А тепер давайте уявимо, що пройшло 10 років.

За банківським вкладом ваша щорічний прибуток змінилася і становить все ті ж 80 тисяч (8% річних).

Як справи йтимуть від здачі квартири? За минулі 10 років в країні зросли ціни на всі (інфляція як ніяк, її ніхто не відміняв). Навіть якщо брати скромні 5,5% річних, то за десять років все знеціниться в 2 рази або в 2 рази зростуть ціни.

І якщо раніше квартира вам приносила 80 тисяч в рік, то зараз вона буде приносити вже як мінімум в 2 рази більше або 160 тисяч. Це вже 16% річних у вигляді прибутковості.

Але і це ще не все. За цей час сама вартість житла також збільшиться, як мінімум в 2 рази (хоча реально її вартість буде ще вище). Тобто за 10 років ви ще отримаєте додатково 100% прибутковості або 10% річних. Підсумовуємо з прибутковістю від здачі в оренду і отримуємо:

Прибуток становитиме близько 25-30% річних !!!

3. Купівля кімнати. Якщо грошей на перераховані вище варіанти покупки нерухомості не вистачає, то можна розглянути вкладення грошей в покупку кімнати в квартирі на кілька власників.

У цього методу більше мінусів, ніж плюсів. На кінцевий рівень доходу будуть впливати ваші сусіди. І причому дуже сильний вплив. І чим вони гірші, тим менший дохід ви зможете отримувати. Хто захоче знімати кімнату поруч із сусідом алкашом або наркоманом і т.д.

І навіть якщо ви знайдете оптимальний варіант, з добренький і тихою старенькою. яку ніхто не бачить і не чує, де гарантія, що завтра вона не віддасть (продасть) свою частку своєму синочку або туди не в'їде натовп циган.

4. Як говорив Марк Твен: «Купуйте землю, її більше не виробляють !!! ! »

Дійсно, ціна на землю зростає з року в рік протягом 3-х століть. У деяких випадках сама земля коштує набагато дорожче, ніж побудовані на ній будинку (котеджі, замки).

Можна заробити цілий статок в гранично короткий час. Потрібно знати перспективні ділянки і напрямки, вартість яких найближчим часом може підскочити в ціні. Це як правило поблизу лежали до міста ділянки, де незабаром почнуть зводити житлові квартали або котеджні селища. Тоді ціна може підскочити в рази.

Перед тим як купувати, задайте собі питання - «А чи зможу я продати його через певний час? Чи буде ця земля користуватися попитом в цьому місці? Чи планується в цьому районі поліпшення інфраструктури, будівництво нерухомості? ».

Якщо сумніваєтеся, краще утримайтеся від покупки. В сибірській тайзі, теж можна купити ділянку землі. Тільки куди ви його потім зможете продати.

На закінчення

Як було написано на початку статті, кожен для себе вибирає свій спосіб куди вкласти 1000000 (мільйон) рублів. На які ризики ви готові піти: велика прибутковість при великих ризиках, або консервативні вкладення з невеликою прибутковістю, але зате з гарантією їх збереження. Перед тим, як вкладати гроші куди-небудь, потрібно розглядати самий песимістичний варіант розвитку подій. І якщо він вас не лякає, значить він для вас підходить.

Чи готові ви перечекати падіння цін на акції (нерухомість і т.д.) протягом декількох років. Чекати поки вони не відновляться в вартості і не почнуть приносити прибуток. Або для вас на першому місці стоїть саме гарантована (нехай і невелика) прибутковість (вклади, облігації). Коли ви точно знаєте, скільки ви зможете отримати за певний проміжок часу.

Куди можна інвестувати 1 000 000 рублів?
А саме, для чого ви все це затіваєте?
На який термін ви готові інвестувати і чи готові ви нести певні ризики, пов'язані з можливими втратами (або тимчасовими просадками) під час нестабільної економічної обстановкою?
Куди можна інвестувати 1 000 000 рублів?
Що можна купити на мільйон?
Як справи йтимуть від здачі квартири?
Перед тим як купувати, задайте собі питання - «А чи зможу я продати його через певний час?
Чи буде ця земля користуватися попитом в цьому місці?
Чи планується в цьому районі поліпшення інфраструктури, будівництво нерухомості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online