Як дізнатися свій ІПН через інтернет в 2019 році

  1. Коли можна дізнатися ІПН за паспортними даними
  2. Які портали надають інформацію
  3. Як дізнатися свій ІПН: Відео
  4. За допомогою держпослуг
  5. Як дізнатися ІПН на прізвище
  6. Пошук даних фізособи за податковим номером

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Інформація про платників податків - фізичних та юридичних осіб - знаходиться в електронній базі даних ФНС, інших державних і недержавних системах. Іноді за допомогою доступу до системи можна легко отримати відомості про себе як платника податків. Як дізнатися свій ІПН, якщо у вас ще немає свідоцтва про присвоєння ідентифікаційного коду або ви втратили документ? Для цього є кілька способів: звернутися безпосередньо до територіальної ФНС, зайти на сайт податкової або портал держпослуг.

Коли можна дізнатися ІПН за паспортними даними

Коли можна дізнатися ІПН за паспортними даними

Найзручніший спосіб дізнатися свій персональний податковий номер - зайти на сайт ФНС. З його допомогою можна отримати частковий доступ до бази даних і ввести запит на надання інформації в режимі онлайн. Для ідентифікації фізичної особи в системі досить його паспортних даних - серії, номера і дати видачі документа.

Увага! За допомогою сайту ФНС можна отримати не тільки дані ІПН, а й інші відомості по платнику податків (заборгованість або переплата по податках, інформацію про банківські рахунки та інші важливі відомості). Про те, як дізнатися заборгованість по податках по ІПН , Можна прочитати на сайті ФНС і на нашому порталі.

Які портали надають інформацію

Маючи уявлення, як дізнатися свій ІПН через інтернет, можна спланувати свій час для різних банківських процедур або інших фінансових операцій. В інтернеті є два основних джерела, де дізнатися свій ІПН можна в режимі онлайн без складної процедури авторизації. Зробити це можна безпосередньо на сайті податкової або на порталі держпослуг.

Як дізнатися свій ІПН: Відео

через ФНС

Сайт ФНС пропонує найбільш простий і зручний спосіб дізнатися свій податковий номер платника податків. Для цього веб-ресурс містить окрему сторінку для отримання даних. Користувачеві Інтернету необхідно ввести відомості про фізичну особу, заповнивши всі необхідні текстові поля:

  • прізвище, ім'я, по батькові (якщо останнього немає, то потрібно поставити відповідну галочку);
  • дату народження в форматі дд.мм.рррр .;
  • місце народження.

;   місце народження

Далі потрібно вибрати один з видів засвідчують документів в випадаючому списку. Зазвичай це паспорт (цифра 21 в списку). Під цим текстовим полем потрібно вказати серію і номер паспорта, ввести дату видачі документа. Останній крок авторизації в системі - введення спеціального коду захисту від роботів.

Якщо дані платника податків співпадуть з наявними в системі, то на сайті після відправки запиту на ІПН з'явиться 12-значний код - це і буде ідентифікаційний номер. Його бажано скопіювати і зберегти на комп'ютері (наприклад, в текстовому редакторі або таблиці Excell). Надалі ви зможете без праці вводити його при заповненні різних персональних форм (наприклад, при реєстрації в особистому кабінеті інтернет-банкінгу).

За допомогою держпослуг

На порталі державних послуг також передбачена функція отримання інформації про платника податків. Для цього вам необхідно зареєструватися в системі, або авторизуватися за допомогою введення логіна і пароля або електронного цифрового допомоги. на сайті потрібно вибрати вкладку «Для громадян». В каталозі послуг натискаємо на пункт «Податки та фінанси». У відкритому полі виберіть «Дізнайся свій ІПН». Для відправлення запиту потрібно заповнити інформацію про платника податків і відправити запит в систему. Через короткий час система видасть цифровий 12-символьний код - ідентифікаційний номер платника податків.

Як дізнатися ІПН на прізвище

Описані вище способи - відповідь на питання, як дізнатися номер ІПН на прізвище. ПІБ - це не ключовий ідентифікатор особистості, тому що більшість російських прізвищ, імен та по батькові не унікальні. У країні проживають тисячі однофамільців, що ускладнює пошук по системі без додаткових унікальних даних. Виключно на прізвище дізнатися податковий код не вийде ні в одній електронній системі. Без серії і номера паспорта база даних просто не розпізнає платника податків.

На сайті ФНС і на нашому ресурсі можна знайти багато корисних рекомендацій щодо постановки та перебування на податковому обліку. Наприклад, тут можна дізнатися, чи треба міняти ІПН при зміні прізвища , Або які документи потрібні для отримання дубліката ідентифікаційного коду при його втраті.

Пошук даних фізособи за податковим номером

Якщо по персональним та паспортними даними платника податків можна дізнатися його ІПН в системі онлайн, то зворотна функція - ідентифікація громадянина по ІПН - на сайті ФНС або держпослуг недоступна. Це конфіденційні дані, доступ до яких є тільки у уповноважених співробітників податкової служби або інших органів державного апарату. За ІПН дізнатися прізвище фізичної особи на сайті ФНС у вас не вийде. Використовувати інші кодові відомості, наприклад СНІЛС, для отримання інформації про платників податків також не можна. Якщо вас цікавить питання, як дізнатися ІПН по СНІЛС фізичної особи , То ми також змушені вас розчарувати: пенсійна і податкова системи не пов'язані між собою. Встановити ІПН по СНІЛС або навпаки в даний час неможливо.

Як дізнатися свій ІПН, якщо у вас ще немає свідоцтва про присвоєння ідентифікаційного коду або ви втратили документ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online