Ціни на дачі в Самарі влітку 2016

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найбільш популярний варіант покупки дачі в Самарі - це не дуже великий будиночок з ділянкою від 7-10 соток в дачному масиві. Основний попит на цьому ринку - навесні, розповіли в АН «Магнат».

Найбільш охоче купуються дачі в масивах поруч з Самарою, стверджують експерти-ріелтори Найбільш охоче купуються дачі в масивах поруч з Самарою, стверджують експерти-ріелтори. Це підтверджує і інформація, яку зібрали муніципальні транспортні підприємства, що займаються дачними перевезеннями: серед найбільш затребуваних маршрутів - ЧЕРНОВСЬКИЙ дачі, СДТ «Білозерки», «Водінка», Строміловскіе, Старосемейкінскіе і Сокскіе дачі, а також «Зелений гай».

Ціни на старі будиночки, розташовані подалі цих масивів, за останні роки падають. Якщо ж мова йде про невпорядкованій однокімнатному будиночку, то його вартість може становити і зовсім до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян разом з ділянкою. Чи не користуються попитом і дачі, розташовані у Новокуйбишевська і поблизу від селища Кряж.

Взагалі зараз пропозиція на ринку дач в Самарі дуже різноманітно: від невеликих типово радянських будиночків, давно «освоєних» власниками, з ділянкою в 6 соток, до елітних цегляних особняків з електрикою і водою поблизу від річки.

Зрозуміло, що покупці такої нерухомості переслідують зовсім різні цілі - хтось дійсно хоче покопатися в землі, а хтось - відпочити на вихідних на природі у власному, хай і невеликому, будиночку.

Звідси і різні ціни: якщо пенсіонери і початківці садівники не збираються викладати за дачну ділянку занадто велику суму, то потенційні власники заміської фазенди цілком здатні заплатити за маєток до мільйона і більше рублів.

Звичайно, головні чинники і в тому, і в іншому випадку - розташування дачного будиночка, величина ділянки, наявність комунікацій, транспортна доступність і наявність всіх необхідних документів у власника нерухомості.

Старосемейкіно. Дерев'яний старий будиночок з ділянкою в шість соток з обробленої землею, плодовими деревами, охороною, світлом (вода за графіком) обійдеться в 90-130 тисяч рублів. Повністю облаштований цегляний будиночок (кімната, веранда, кухня з парканом і облаштованим ділянкою) буде коштувати в цьому дачному масиві 300-350 тисяч рублів. Оренда дачі в Старосемейкіно в 2016 - від 9-12 тисяч рублів на місяць.

Новосімейкіне. Облаштований будиночок з садом, ділянкою в 6-8 соток, літнім будиночком, сараями, неподалік від озера, коштує від 140-180 тисяч рублів. Оренда садового будиночка в місяць в цьому масиві - від 8 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧЕРНОВСЬКИЙ дачі. Тут можна купити недорогий будиночок за ціною в 180-250 тисяч рублів з літньою водою, цілорічної охороною і облаштованим ділянкою в 10-15 соток, неподалік від траси, по якій ходить від автостанції «Аврора» дачний автобус. Хоча в основному ціни тут починаються від 250 тисяч рублів за цегляний будинок з електрикою, а двоповерховий будинок площею в 55 - 60 квадратних метрів коштує зараз в цьому масиві 500-600 тисяч рублів. Є й пропозиції купити повністю облаштовані будинки за ціною від 1,1 мільйона рублів.

СДТ «Білозерки». Це дачний масив з цілорічним проживанням, охороною, комунікаціями, прокладеними і заасфальтованими дорогами. Тут багато двоповерхових облаштованих котеджів з усіма зручностями за ціною від 1,3 мільйона рублів. Взагалі - це одне з найбільш дорогих дачних місць. Ціни тут починаються від 500-600 тисяч рублів - пропонуються облаштовані будинки, цілком придатні для постійного проживання, з електрикою, свердловиною на ділянці, газом.

Дачний масив «Водінка» досить старий, тут можна знайти варіанти ще радянських часів - дерев'яний невеликий будиночок в 20-30 квадратних метрів з ділянкою в 6-10 соток. Ціни починаються від 100-110 тисяч рублів.

Строміловскій дачний масив. Розташований неподалік від Новокуйбишевська. Особливою популярністю тутешні дачі не користуються - в масиві багато стареньких будиночків, їх вартість не надто велика: ціни починаються від 50 тисяч рублів за дерев'яний або щитової будиночок в 20-30 квадратних метрів з ділянкою в 6-7 соток. Вода за розкладом, охорона, на лінії є світло, на ділянці зазвичай садові дерева і чагарники, баки з водою. Торг всюди доречний.

Сокскій масив. Хороший тим, що всюди практично є світло, вода, хороший під'їзд, поруч річка, транспортна розв'язка. Ціни на стандартні дачні будиночки (дерев'яні, віком в 40-50 років, площею в 20-30 квадратних метрів, з ділянкою з 6-7 соток) починаються від 120-150 тисяч рублів.

«Зелений гай». Електрика підведена до багатьох дачах, вода за розкладом, дачний масив старий. Багато пропозицій, стандартні дачні будиночки за ціною від 80 тисяч рублів.

Економ-варіанти. Можна купити дачу без документів або зі свідченнями старого зразка (Строміловское шосе, Водинский масив, Прибережний, Новосімейкіне), за 20-30 тисяч рублів. Але це - на свій страх і ризик, тому що підтвердити своє право володіння буде проблематично, якщо і зовсім неможливо. За 60-70 тисяч рублів можна в багатьох старих дачних масивах купити ділянку з будиночком (але і з проблемамі- або земля занедбана, або будиночок старий, або далеко від дороги і ін.).

Дуже дешеві варіанти пропонуються в масивах СНТ «Красноярські дачі», дачах поруч з Тольятті в Узюково, в районі селища Верхня Подстепновка, в старому Олексіївському масиві, і в тому числі в самій Самарі можна взяти дачу в півгодини їзди від площі Кірова по дорозі на Олексіївку. Як правило, пропонується будиночок (часто з сараєм і лазнею) невеликій площі, правда старенький, з ділянкою (плодові дерева і чагарники). У цих місцях багато занедбаних ділянок, тому власники дач пропонують потенційним покупцям бонуси: наприклад, культиватор "зверху", саджанці, дачні меблі та ін.

Актуальні оголошення - продаж дач в Самарі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online