Голод і тітки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб відстояти своє право на будинок, житель Гродеково відмовився від їжі

Щоб відстояти своє право на будинок, житель Гродеково відмовився від їжі

Теща-звідниця

Розлучився, знову одружився ... Для чоловіка в цьому немає нічого незвичайного. І не страшно, що наречена молодше на двадцять років. Будь-який вік покоряється коханню.

Геолог, мисливець, радіоаматор, кандидат в майстри спорту Юрій Прийма 20 років пропрацював на Півночі. У 2000 році осів в Гродеково, влаштувався механіком зернового двору ТОО «Гродековского». Підприємство виділило своєму співробітникові житловий будинок з правом його подальшої приватизації. На жаль, сім'я Прийми розпалася, дружина з дітьми поїхали на ПМП до Німеччини. Вийшовши на пенсію, Юрій Якович став працювати в Благовєщенську охоронцем, а у вільний час продавав урожай з городу.

- У 2005 році на торговій точці я познайомився з мамою Олени Комарової (прізвище та ім'я змінено. - Прим. АП), - згадує співрозмовник. - Вона жила в сусідньому селі. Дізнавшись, що я неодружений і живу один у великому будинку, вирішила мене познайомити зі своєю дочкою.

Лена, мати-одиначка, на той момент виховувала дитину-інваліда. Прийма, для якого немає поняття «чужі діти», оплатив операцію. Кохана ніде не працювала, перебувала на його утриманні. Через два роки у сім'ї з'явився ще один син. «Жити без баченькі (без батька) недобре», - вирішив новоспечений батько і, як годиться, оформив шлюб.

Прізвище моє, підпис - чужа

- Я ще в 2007 році намагався прописати в своєму будинку Олену з дітьми, але мені не дозволили, - міркує Юрій Якович. - Майно не стоїть на балансі адміністрації району, а «Гродековского» товариство на той момент благополучно померло, будинок став нічийним. Однак, незважаючи на заборону, в 2008 році моя дружина, підробивши мій підпис під договором соціального найму, спокійно прописується. Тривогу бити не став, живемо ніби непогано, син росте. Тоді я ще довіряв людям і влади, у чому зараз каюсь. Потім колишня стала заводити розмову про приватизацію, мовляв, будинок стоїть безхазяйним, треба його оформляти, інакше хто-небудь за нас це зробить, я погодився з умовою, що квартира буде записана на мене. Всю паперову тяганину вона звалила на свої плечі. 13 березня 2009 року мене запрошують з'явитися в Благовіщенський районний суд на засідання по приватизації квартири. Рішення служителів Феміди розділити власність на 4 частини повалило в ступор. Коли став дивитися документи, то виявилося, що під моїм прізвищем в заяві на приватизацію варто чужа підпис. Незважаючи на такий фальсифікація, я погодився - сім'я адже у нас. До речі, не останню роль в цій справі зіграла теща. Вона практично керувала захопленням нерухомого майна.

З цього моменту Олену ніби підмінили. Пішло-поїхало: чоловік - до Твері, дружина - в двері. Діти Олену не бентежили, старшого сина вона віддала на виховання матері. У будинку стали з'являтися сторонні чоловіки. Гроші на ремонт і благоустрій житла постійно витікали в вигляді подарунків кавалерам і родичам. За три роки спільного життя в будинок дружина не принесла ні копійки.

- В один прекрасний день я її застукав, - скаржиться чоловік. - Приїжджаю зі зміни, сидить п'яний сусід. По селу поповзли чутки, що загуляла, місцеві хлопці мене попередили: «Дядько, не думай її пальцем торкнути. Вона тебе посадить, з дому випише, житло продасть і буде жити з Женею в своє задоволення ». Моя друга половинка мене постійно принижувала і ображала, провокувала скандали. Влітку 2009 року ми розлучилися. Вона відвезла все поголів'я кіз, побутову техніку, мій паспорт, ордер на будинок і документи на земельну ділянку.

А чи був шлюб?

Перед процесом розлучення невдалий чоловік виявив в грубці незгорілі документи Олени Комарової. І тут з'ясувалося, що такої дами немає. Як розповів Прийма, в топці лежали копія свідоцтва про народження, довідка з РАЦСу, що така дівчинка в 1978 року не народжувалася (замість неї на світ з'явилася Олена Татаренко), і заява в суд на узаконення прізвища Комарова. «А найцікавіше, - стверджує Юрій Якович, - заява про зміну прізвища датована числом, коли ми з Оленою ще не були знайомі. На той момент я спілкувався тільки з її матір'ю. Виявляється, вони заздалегідь організували цілий сценарій під кодовою назвою «Операція-прихватизація». Я вирішив, що згідно із законом Олена Комарова не могла вийти заміж, маючи підроблену прізвище, значить, шлюб укладений за підробленими документами. Його треба не розривати, а визнати недійсним і скасувати підсумки приватизації мого будинку. Виявляється, у Комарової є заповіт і дарча на все моє майно. А я ж нічого не підписував! »

За словами начальника відділення карного розшуку відділу поліції №3 ГУ МО МВС Росії «Благовіщенський» Алхазов Авідзби, в ході перевірки було встановлено, що при народженні у Олени Комарової була дійсно інше прізвище. Її мати розлучилася з батьком, знову вийшла заміж і поїхала жити в інший район, а дочка залишила з бабусею. Літня жінка була строгих правил, вона вважала, що у дитини і матері повинна бути одна прізвище, тому пішла на злочин.

У 1980 році бабуся К. звернулася до одного із співробітників адміністрації Усть-Іванівської сільради і за чайний сервіз поміняла внучці прізвище, ім'я та перенесла дату народження на чотири дні вперед. Головного винуватця в організації підробки вже немає в живих, тому запитати нема з кого. У зв'язку з тим, що терміни кримінального переслідування за даним видом злочину минули, було прийнято рішення про відмову кримінальної справи.

Сама Комарова на той момент нічого не усвідомлювала і участі не брала - вона невинна. Факт, що жінка живе за підробленим паспортом, не встановлено. Громадянин РФ при його отриманні може поміняти своє прізвище на ту, яку забажає.

Як повідомляють офіційні джерела, приватизація житла Прийми проходила дійсно з порушеннями - Комарова не мала права прописуватися в цьому будинку, так як на той момент він не стояв на балансі сільської адміністрації. Гродеково - прикордонна зона, тут особливі правила проживання. Тому відповідальні особи не повинні були реєструвати, а тим більше давати «добро» на приватизацію.

Нова любов

Два роки тому в житті 54-річного Юрія Яковича з'явилася інша жінка: інвалід III групи Тетяна Почанін, фізик-електротехнік, мати двох маленьких дітей: п'ятирічної Влади і трирічної Елліс. Одружитися з нею, прописати до себе, усиновити дівчат і жити, як нормальна людина, він не може. Штамп неіснуючого шлюбу робить паспорт недійсним.

- Нас звела спільна біда, - зітхає Тетяна Вілленовна. - Два роки тому я приїхала в Гродеково до подружки плакатися на нещасну долю. Мені треба було операція із заміни тазостегнового суглоба. Але хірургічне втручання скасували через стан здоров'я. Як тільки я сказала про це співмешканцю, то відразу стала йому непотрібна. Він вигнав мене з дому і забрав дітей до себе. Суд залишив Владу і Елліс йому, хоча на той момент він не працював 17 років. Юрій, який сам опинився у важкій ситуації і вивчив Цивільний і Кримінальний кодекси, мені допомагав відстояти свої інтереси. І ми повернули дітей.

З моменту появи в житті Тетяни боротьба Юрія Прийми за будинок загострилася. Після розлучення колишня дружина заборонила йому бачитися з сином, але від аліментів не відмовилася. Вона знову вийшла заміж, переїхала в інше місце, народила ще одну дитину. І зараз збирається продавати нерухомість і претендує на землю. Раз у раз на горизонті з'являються межевальщікі. А недавно Юрію Яковичу на стільниковий телефон подзвонив невідомий покупець і почав домовлятися про ціну.

- Мене хочуть виселити з будинку за аморальну поведінку, йде мишача метушня з боку адміністрації села, - заявляє Юрій Прийма. - У червні до нас прийшли глава села, фельдшер і дільничний. Перевіряючі зробили висновок, що у нас в будинку бруд, старі меблі, матраци, приміщення завалено радіотехнікою. У дворі трава вище метра. Сусідам заважають наші бджоли. У підсумку виписали штраф на 4500 рублів. Танюше вже у відкриту говорять, що заберуть дітей. Згідно із законом, якщо на людину, що проживає в прикордонній зоні, складено кілька протоколів протягом місяця, то його виселяють із займаної житлоплощі. 9 липня я приїхав в адміністрацію Благовіщенського району та заявив, що оголошую голодування. Іншого виходу я не бачу. Я вважаю, що по відношенню до мого безхазяйного житла йде рейдерське захоплення, кому-то воно дуже знадобилося, весь цей сценарій точь-в-точь описаний на сайті Слідчого комітету.

Прийма протримався шість днів: він не їв, пив тільки воду, працював по дому і городу. Але потім голодування довелося скасувати. Побоюючись за своє життя, Юрій і Тетяна написали заповіту. У разі смерті все своє майно вони заповідають один одному.

Ніхто нікого не виселяє

- Питання про виселення Прийми не варто, він в цьому будинку прописаний, нехай спочатку зі своїми жінками розбереться, - дивується голова Гродеково Ольга Берегова. - Забрати дітей у Почанін ми не маємо права, у неї міська прописка. Це все їх вигадки. До речі, перша дружина Прийми постійно про нього турбується, хоче забрати до Німеччини. Юрій Якович всі ці склоки затіває, щоб скасувати підсумки приватизації, з якої він, до речі, погодився. Тепер скаржиться в усі інстанції. Хоче жити з Тетяною - нехай живе, тільки спершу порядок наведуть в своїй квартирі, мотлох викинуть, а то всюди щури і миші бігають. Вони плодяться по селу, труїв усім світом, ставимо по периметру пастки. З квітня ми його змушуємо прибирати територію. Він поставив на своїй ділянці тридцять вуликів бджіл, які загризли людей. Сусіди обурені, скаржаться на нього в прокуратуру і в Росспоживнагляд. Та й діти не повинні жити в бруді.


А чи був шлюб?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online