Рада Федерації схвалила пільги ветеранам бойових дій при прийомі до ВНЗ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рада Федерації 26 лютого схвалив зміни до законодавства про надання особливих прав ветеранам бойових дій при прийомі до ВНЗ

Рада Федерації 26 лютого схвалив зміни до законодавства про надання особливих прав ветеранам бойових дій при прийомі до ВНЗ.
Військовослужбовці, які брали участь у збройних конфліктах і бойових операціях, за чинним нині законодавством на привілейованих умовах можуть надійти тільки на підготовче відділення.
Як пояснила перший заступник голови комітету Ради Федерації з науки, освіти та культури Лілія Гумерова, пільги будуть надаватися деяким категоріям ветеранів бойових дій при прийомі на навчання за програмами бакалаврату та специалітети в межах встановленої квоти.

Військовослужбовці, які брали участь у збройних конфліктах і бойових операціях, за чинним нині законодавством на привілейованих умовах можуть надійти тільки на підготовче відділення. Завдяки новому закону вони отримають переважне право при зарахуванні на програми бакалаврату та магістратури.

На думку сенаторів, це дасть можливість ветеранам отримати професію і швидше адаптуватися до мирного життя.

- Це люди, які пройшли дуже складні ділянки життя, дуже сдожние ситуації, ризикували життям, були у відриві від сім'ї. Деякі з них могли б отримати якусь високу посаду за цей період, поки він перебував на Кавказі, або в якомусь іншому місці, а він вирішував питання правопорядку. Тому двома руками буду голосувати за це. Це гідно, це заслужено, це важливо і потрібно цій категорії наших відважних хлопців. - сказав перший заступник голови комітету РФ з оборони і безпеки Олександр Чекалін.

Згідно з новим законом, ветерани бойових дій будуть зараховуватися в російські ВНЗ на бюджетні місця за встановленою квотою. При цьому пільга діятиме поки тільки до кінця поточного року. Після чого парламентарії проаналізують ситуацію і приймуть рішення про її продовження.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online