Податкові пільги ветеранам бойових дій в 2017 році

  1. Список напрямків оподаткування, за якими ветерани претендують на отримання пільг
  2. Пільги з ПДФО
  3. Пільги по податку на транспорт
  4. Податкові пільги по майновому відрахування
  5. Послаблення для ветеранів із земельного податку
  6. Державне мито і ветеранські пільги
  7. Відео - Пільги ветеранів бойових дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з чинним на даний момент в Росії законодавству, пільги передбачені для багатьох цивільних категорій. У цьому матеріалі мова піде про людей, що носять горде звання ветеранів, які повністю або частково звільняються від виплат державних відрахувань на увазі скоєних ними досягнень. Далі розглянемо які податкові пільги ветеранам бойових дій надає держава.

Під діями бойового характеру мається на увазі не тільки Велика Вітчизняна Війна, а й інші битви для захисту СРСР, а також сучасної Росії, крім того при реалізації боргу по іншим військовим повинностям, покладеним на громадянина.

Під діями бойового характеру мається на увазі не тільки Велика Вітчизняна Війна, а й інші битви для захисту СРСР, а також сучасної Росії, крім того при реалізації боргу по іншим військовим повинностям, покладеним на громадянина

Податкові пільги ветеранам бойових дій

Список напрямків оподаткування, за якими ветерани претендують на отримання пільг

Відповідно до букви закону, в нашій країні представникам ветеранської прошарку населення надають послаблення за такими податковими виплатами:

  • ПДФО;
  • з транспортного податку;
  • майновим відрахуванням;
  • виплат земельного характеру;
  • мит від держави.

Розглянемо по порядку всі перераховані вище напрямки.

Пільги з ПДФО

Абревіатура ПДФО розшифровується, як податок на доходи фізичної особи, по-іншому прибутковий податок. Це відрахування на користь бюджету країни є одним з найбільш об'ємних, що приносить велику частину всіх надходять від громадян країні засобів.

Отже, полегшення податкового тягаря вчинили військовий подвиг громадянам Росії проводиться наступним чином: для ветеранів зменшується на 500 рублів фінансова база, яка служить базою для здійснення розрахунку і проведення щомісячних прибуткових виплат.

Офіційно це послаблення носить назву стандартного податкової компенсації - відрахування від держави. Право на використання цієї компенсації пройшли військові події громадянами зазначено в Податковому Кодексі Російської Федерації, його статті №218. Виходить, вони виплачують відрахування на надходять кошти стандартним тарифом, але сума в будь-якому випадку стає менше. Поширюється дане право на всіх видів доходи:

  • зарплату;
  • гроші, що надійшли під час продажу будь-якого майна;
  • за договором між замовником і підрядником і т.д.

Наведемо приклад. Ви є ветераном бойових дій, при цьому працюєте в компанії і отримуєте заробітну плату в 20 тисяч російських рублів. Отже, з вас кожен тридцятиденний період знімають 13% від належної суми грошей, і роботодавець відправляє відрахування в бюджет країни. Однак, завдяки належної вам пільзі, розрахунок відрахування буде проводитися наступним чином: 20 тисяч - 500 рублів * 13% = 2 тисячі 535 рублів. Якби ветераном не були, тоді розрахунок проводився б так: 20 тисяч * 13% = 2 тисячі 600 рублів. Виходить, скарбниці діставалося б на 65 рублів більше. Виходить, в рік ви віддасте в неї грошей на 780 рублів менше.

Способи отримання пільги з ПДФО наступні:

  • безпосередньо через роботодавця, щоб із заробітної плати утримали податок в меншому розмірі;
  • в податковій інспекції готівкою, в кінці року, разово забрати накопичену суму переплат.

У першому варіанті громадянин повинен відправитися в бухгалтерський відділ на роботі і написати там заяву, в якому висловити право на отримання вирахування з ПДФО, а заодно надати оригінали або завірені ксерокопії документів, які грають роль підстави для отримання пільги, тобто:

  • ветеранський посвідчення;
  • паспорт і т.д.

Для отримання коштів по закінченню дванадцятимісячного періоду, в відділення податкової служби за місцем проживання ветеран повинен представити документи.

Таблиця 1. Необхідні документи

3-ПДФО: особливості заповнення бланка

Правильно заповнити декларацію 3-ПДФО з першого разу вдається не всім. Щоб уникнути помилок і заощадити час, пропонуємо ознайомитися з нашою статтею. У ній знайдете покрокову інструкцію щодо заповнення довідки 3-ПДФО.

Завантажити бланк 3-ПДФО

Збільшити суму належної пільги можуть лише ті громадяни, які під час участі в бойових діях отримали інвалідність одного з трьох груп з огляду на:

  • отримання серйозного поранення;
  • контузії;
  • каліцтва.

Для них складати карбованцеве зменшення фінансової бази для розрахунку відрахувань помісячно буде не 500 одиниць російської валюти, а цілих 3 тисячі.

Пільги по податку на транспорт

Згідно з правилами, зазначеним в 28 главі НК РФ, що містить інформацію з транспортного податку, для брали участь в бойових діях громадян пільги по відрахуваннях за транспорт не передбачені на рівні федеральному, але є на регіональному.

Згідно з правилами, зазначеним в 28 главі НК РФ, що містить інформацію з транспортного податку, для брали участь в бойових діях громадян пільги по відрахуваннях за транспорт не передбачені на рівні федеральному, але є на регіональному

Пільги з транспортного податку

Це означає, що влада конкретних суб'єктів Російської Федерації мають право на встановлення пільгового оподаткування по транспортним відрахувань для даної категорії громадян та інших жителів Росії, чим-небудь відрізняються від обивателів.

Ситуація на сьогодні така, що деякі суб'єкти скористалися можливістю на встановлення поблажок, інші залишилися при первісному способі ведення оподаткування.

Зверніть увагу! Це полегшення тягаря платника проводиться не для регіону реєстрації або користування автотранспортного засобу. Воно дійсно для суб'єкта РФ, де прописаний ветеран, який взяв участь в бойових діях, який транспортом володіє.

Наведемо приклад. Ви придбали машину і провели процедуру її реєстрації в місті Ростові, а самі прописані і проживаєте в Санкт-Петербурзі. Виходить, що скористатися більш вигідними ростовскими пільгами ви право не маєте, хоч і є ветераном, а ось пітерські податкові поблажки для вас дійсні.

Існує список областей, повністю звільнили ветеранів від сплати податку на транспорт. До цих видатним суб'єктам Російської Федерації відносяться області:

  • Воронежская;
  • Саратовська;
  • Самарська.

Податкові пільги по майновому відрахування

Податкове законодавство в області майнового відрахування для осіб фізичних в такому вигляді, якому ми його знаємо сьогодні, дійсно з 2015 року. Саме тоді в силу вступила нова глава Кодексу, що вийшла під номером 32. Її 407 стаття говорить, що для ветеранів військових битв передбачена пільга по майновим відрахуванням на рівні федеральному.

Вона надається для одного підлягає обкладенню найменування, яке не задіяне для роботи підприємницького характеру. Наприклад, для однієї квартири, гаража, будинку і т.д.

Щоб пільгу отримати, необхідно в відділення податкової за місцем проживання надати наступні офіційні папери:

  • заяву, написану від імені претендента на отримання державного послаблення по виплатах;
  • документи, які відіграють роль підстави для отримання пільги, тобто ветеранський посвідчення і т.п .;
  • податкове повідомлення, у якому буде вказано майнове найменування, яке вибрано громадянином для надання пільги.

Зверніть увагу на останній пункт! Якщо не зробити вибір самостійно і при цьому мати у володінні кілька майнових об'єктів, то інспекція визначить найменування і поставить вас перед фактом.

До настання 2015 федеральні пільги по даному напрямку оподаткування для обговорюваної категорії громадян не передбачалися.

Послаблення для ветеранів із земельного податку

Що стосується земельного податку, по ньому ветеранам пропонується цілком відчутна пільга в розмірі 10 тисяч рублів на кожного платника відрахувань, що потрапляє в цю групу. Якщо він має у власності ділянку землі, то може зменшити на зазначену вище суму фінансову базу для розрахунку по ньому податку.

Якщо він має у власності ділянку землі, то може зменшити на зазначену вище суму фінансову базу для розрахунку по ньому податку

Послаблення для ветеранів по земельному податку вельми відчутні

Задіяти ветеранський право на отримання поблажок громадянин може, лише пред'явивши відповідні документи, тобто:

  • посвідчення ветерана;
  • папери, що підтверджують знаходження ділянки землі у нього у власності.

Незважаючи на те, що повністю звільнити уряд від виплати даних відрахувань ветеранів не вирішило, воно дозволило знизити кадастрову вартість об'єкта на 10 тисяч рублів. Так, з огляду на вартість земельних ділянок в Росії, сума буде не велика, проте, це є своєрідним ветеранським підмогою.

Виходить, формула обчислення величини податку для цієї категорії громадян виглядає наступним чином:

(К - 10 000) * З

Де К - кадастрова вартість земельної відрізка, що належить громадянину з обговорюваної категорії, 10 000 - ветеранський відрахування, С - діюча з податку ставка.

Якщо згідно кадастру ціна об'єкта не вище 10 тисяч рублів, то податок обнуляється і виплачувати її людині, який брав участь в бойових діях, не доведеться. Якщо ж вона все-таки вище, то виплата здійснюється по сумі, що дорівнює перевищенню.

Державне мито і ветеранські пільги

Це мито сплачується людьми при взаємодії з судом, коли вони звертаються в нього, щоб суд здійснив їх правовий захист. При цьому, вона активна лише при взаємодії з:

  • цивільними судами;
  • світовими суддями.

Застосування послаблення відбувається лише тоді, коли ціна позову, поданого до суду, не досягає 1 000 000 рублів. В іншому випадку виплату доведеться здійснити, проте, все ж в меншому розмірі.

Відео - Пільги ветеранів бойових дій

Підведемо підсумки

Отримання пільг ветеранами бойових дій в Росії процес бюрократичний і непростий, самі ж пільги залишають бажати кращого, як кажуть в народі. Проте, бувають ситуації, коли на рахунку виявляється кожна копійка, та й відмовлятися від належних пільг просто так не варто. Уважно прочитайте текст. При виникненні додаткових питань, зверніться за більш детальними роз'ясненнями про належних ветеранам пільги по телефону гарячої лінії податкової служби 8-800-222-2222.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online