Що таке Android Beam і як ним користуватися

  1. А у мене є Android Beam?
  2. Як користуватися
  3. тонкощі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Технологія бездротової передачі даних малого радіусу NFC (Near Field Communication) стає дедалі популярнішим. Багато актуальні моделі смартфонів і навіть планшетів містять в собі модуль NFC. Сама по собі ця технологія не може похвалитися високою швидкістю передачі, зате вміє встановлювати з'єднання за частку секунди на відстані до 10 сантиметрів. У свою чергу, Bluetooth не такий швидкий в з'єднанні (близько 5-10 секунд), зате дані по ньому йдуть куди швидше.

У свою чергу, Bluetooth не такий швидкий в з'єднанні (близько 5-10 секунд), зате дані по ньому йдуть куди швидше

Android Beam використовує найкраще, що є в цих двох технологіях, і забезпечує миттєве з'єднання в поєднанні з високою швидкістю передачі даних.

А у мене є Android Beam?

Android Beam з'явився в четвертій версії операційної системи від Google. Щоб переконатися, що ваш пристрій підтримує Android Beam, зайдіть в Настройки. Тут під пунктом «Передача даних» є меню «Ще».

Перейшовши в це меню, потрібно переглянути список на предмет наявності пункту NFC. Якщо такий пункт присутній, то під ним швидше за все буде і опція Android Beam. Зрозуміло, що для роботи Android Beam необхідно, щоб модуль NFC був включений.

Вище ми говорили, що безпосередньо для передачі даних Android Beam використовує Bluetooth, але користувачеві не потрібно включати сам модуль Bluetooth перед використанням Android Beam. Розумна система робить це автоматично при з'єднанні по NFC, причому відразу після закінчення передачі даних Bluetooth відключається. У поєднанні з низьким енергоспоживанням самого Bluetooth такий спосіб передачі даних практично не впливає на рівень заряду акумулятора пристрою.

Як користуватися

Отже, у нас є 2 пристрої з Android Beam і включеним NFC. Сама модель передачі даних максимально адаптована під режим «на льоту». Іншими словами, користувачеві досить тримати включеним модуль NFC, а сама передача не вимагає яких-небудь маніпуляцій в інтерфейсі системи.

Android Beam дозволяє передавати веб-сторінки, відео YouTube, координати і маршрути в картах, дані контактів, посилання на додатки в Google Play. фотографії і безліч інших даних.

Вся принадність полягає саме в способі передачі. Не потрібно нічого кликати і скакати по менюшкам. Наприклад, ви знайшли в браузері класний контент. Без єдиного тапа піднесіть свій пристрій до пристрою людини, з яким хочете поділитися контентом, після чого на екрані смартфона з'явиться повідомлення про можливість передачі даних.

Тапа на екран і все: одержувач побачить на своєму екрані передану вами сторінку в браузері.

Аналогічно працює передача будь-яких інших типів даних. Фото шарятся прямо з галереї, карти - з програми карт і так далі.

тонкощі

Для роботи Android Beam необхідно, щоб екрани обох пристроїв були включені і розблоковані. Крім того, якщо передача йде з планшета або на нього, то потрібно приблизно визначити, де знаходиться його модуль NFC. У Nexus 7 він розташований у верхній частині корпусу, а у Nexus 10 модуль напевно задетектітся близько камери на задній панелі. Для смартфонів це не так актуально, оскільки розміри пристроїв дозволяють NFC модулів знайти один одного при будь-якому взаємне розташування - просто піднесіть пристрої задніми кришками один до одного.

У Samsung є свій Beam під назвою S Beam. Важливо зауважити, що він не сумісний з Android Beam, але при цьому пристрої Samsung також підтримують і Android Beam, тому при спілкуванні Гуглофон-Самсунг потрібно використовувати Android Beam, в той час як Самсунг-Самсунг зрозуміють один одного і через Android Beam, і через S Beam.

А у мене є Android Beam?
А у мене є Android Beam?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online