Виробники морозива в Білорусі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Президента Республіки Білорусь, виробництвом морозива в країні займаються 39 компаній. 23 з них - переробні підприємства - контролюються Мінсільгосппродом, інші - Міністерством Торгівлі і приватними особами.

80% ринку займає продукція, якою випустили такі виробники морозива в Білорусі:

  • «Мінський холодокомбінат №2»;
  • ВАТ «Молочний світ»;
  • «Морозпродукт»;
  • СП «Санта Бремор».
Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Президента Республіки Білорусь, виробництвом морозива в країні займаються 39 компаній

За даними InternationalDairyFederation (IDF), Білорусь займає 5% світового ринку молочної продукції, і топові позиції в рейтингах країн-експортерів вершкового масла, СНМ і сирів. Частка морозива відносно невисока, але збільшується з кожним роком на 1-2% паралельно з попитом.

Частка морозива відносно невисока, але збільшується з кожним роком на 1-2% паралельно з попитом

Виробники морозива в Білорусі - «Савушкін Продукт», «Верхньодвінськом маслосирзавод» і «Березовський сироробний комбінат» - з 2012 року офіційно торгують країнами ЄС. Основний ринок збуту - країни СНД, зокрема Росія.

Рентабельність співпраці відображає статистична інформація, зібрана аналітичним порталом «Сфера» і Національним Статистичним Комітетом «Білстатом»:

  • роздрібна ціна на морозиво в Білорусі менше, ніж в Росії на 41%:

  • переваги цільової аудиторії практично не відрізняються (35% споживачів в обох країнах віддають перевагу пломбіру в вафельних стаканчиках);

  • з 01.07.2015 виробники морозива в Білорусі стали працювати згідно з вимогами нового галузевого стандарту;

  • вся продукція компаній РБ не містить ніяких рослинних масел, крім кокосового;

  • максимальний термін зберігання морозива - 5 місяців при температурі не вище 18 оС;

  • Митний Союз з Росією - оперативна логістика без затримок і митних затримок;

  • філії світових виробників харчової продукції на території РФ ( «DANONE», KraftFoods »,« Nestle »,« MarsCo ») акредитували 10 заводів Білорусі.

Аналітики на підставі стандартів якості сировини та індикативних експортних цін вважають перспективи товарних взаємодій між країнами досить високими. У Білорусі споживають в середньому 4-7 кг морозива в рік, в Росії ця цифра сягає 15-ти, а в усьому світі - понад 20 кілограм. У країнах СНД відзначають позитивну тенденцію зростання обсягів ринку на 1-2% / рік.

Імпортна продукція становить 2% від ринку молочних продуктів в Росії. Даний відсоток збільшується за рахунок необхідності регулювати зовнішні політичні відносини і особливості формування експортних цін в Білорусі:

60% виробників морозива Білорусі - державні підприємства. Закупівельна вартість сирого молока в країнах однакова, як і дотації для виробників. Імпортні тарифи на продукцію скорочені до мінімуму.

Концентрація російського ринку визначає бар'єр для початку підприємницької діяльності, але співпраця з постачальниками продуктів з Білорусі - вигідний інструмент розширення асортименту товарів у торговельній мережі. Закупівля сировини (сирого і сухого молока) по комфортної собівартості і використання його для виготовлення морозива підвищує якість продукту, не змінюючи собівартість.

Виробники морозива з Білорусі та інших країн беруть участь на щорічній виставці «Продекспо» в ЦВК «Експоцентр».

Читайте інші наші статті:

Харчування дітей в дитячому садку
Суміш з сухофруктів
упаковка склотари

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online