Євген Гінер: "Запрошувати третій склад" Челсі "або" Барси "на відкриття стадіону недобре"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні на будівництві стадіону ЦСКА побували мер Москви Сергій Собянін і президент армійського клубу Євген Гінер

Філіп Папенко
з Піщаної вулиці

- Будівництво футбольного стадіону ЦСКА знаходиться в завершальній стадії і, ми сподіваємося, буде закінчено на початку 2016 року, - сказав Собянін. - В результаті один з найстаріших і найпопулярніших футбольних клубів Росії отримає власний першокласний стадіон на 30 тисяч глядачів. А москвичі отримають ще один спортивний центр не тільки для професійного, але і для дитячо-юнацького спорту.

Це - приватна забудова, яка не буде коштувати місту ні копійки бюджетних коштів.

В останні два роки стався справжній прорив в будівництві сучасних спортивних споруд в Москві. Вже побудовані стадіон "Спартак", льодовий палац "Парк легенд", завершена реконструкція Гребного каналу. На черзі стадіон ЦСКА, завершення реконструкції "Лужників" і "Динамо", а також будівництво Центру водних видів спорту на ЗІЛі і нового спортивного ядра під Мневніковской заплаві.

На черзі стадіон ЦСКА, завершення реконструкції Лужників і Динамо, а також будівництво Центру водних видів спорту на ЗІЛі і нового спортивного ядра під Мневніковской заплаві

Євген Гінер і генеральний директор ЦСКА Роман БАБАЄВ. Фото - Федір Успенський, "СЕ"

ФОТО: Першокласний стадіон для ЦСКА

- Коли плануєте провести перший матч на новому стадіоні? - питання Гінеру.

- Ситуація двояка. Будемо просити міську владу дозволити нам грати, так як спортивна частина комплексу буде закінчена набагато раніше, ніж весь комплекс з галереями, музеєм, кафе і ресторанами. Сподіваємося, що восени. Якщо немає, то весняну частину наступного сезону почнемо тут однозначно.

- Чи плануєте запросити іменитий клуб на матч відкриття?

- Думаю, неправильно запрошувати "Барселону" або "Челсі", шукати вікна в щільному календарі, щоб ці команди приїхали в результаті третім складом. Тому ми обов'язково проведемо барвисте відкриття, але вже влітку 2016 року. Зробимо свято. В гарну погоду. І якщо приїде "Челсі", то першим складом.

- Уже придумали, як будете брендировать стадіон?

- Ми займаємося цим питанням.

- Як складаються стосунки з місцевими жителями? У свій час було багато незадоволених будівництвом.

- Негативні лідери, які підбурювали жителів, розповідали їм, що в березовому гаю порубають всі дерева. Але зараз люди бачать, що ми туди навіть не підходимо, що стадіон будується точно в межах позначеного місця, в межах старої арени ЦСКА. Більш того, ми приведемо до ладу довколишній сквер, хоча не маємо до нього ніякого відношення. Для нас було дивно, коли люди виходили з протестом. Виходить в того бруду, який тут була, їм подобалося, а потерпіти поки буде побудований сучасний комплекс, де люди будуть отримувати задоволення і можна буде проводити час не тільки на футбольних матчах, вони не хотіли? Сподіваюся, з цим вже все нормально.

- Чи обговорювали з мером назва нової станції метро? Знову ж таки, багато жителів висловилися проти, і рішення начебто заморожено ...

- Думаю, нормально якщо станція буде називатися "ЦСКА"? Є "Динамо" і "Спартак". Перейменовувати станції неправильно, але тут мова йде про нову. Може, це прозвучить голосно, але цей район - мекка ЦСКА. ЦСКА тут був завжди: хокейний, футбольний, баскетбольний. Чому не зробити людям приємно? Адже ЦСКА сьогодні за кількістю вболівальників - другий клуб в країні. Мерія вже прийняла рішення і, сподіваюся, до кінця його здійснить.

Фото - Федір Успенський, "СЕ"

- Ми повністю витримуємо графік, - продовжив генеральний директор компанії-підрядника Деян Дедіер. - Три трибуни вже повністю закінчені, четверта, північна, буде готова в червні, а ще через місяць будуть закінчені металоконструкції даху. За кутовим башт: одна готова, друга буде готова протягом 15-20 днів, третя планується у вересні, а найвища південно-східна - в листопаді. Монолітні і конструктивні роботи виконуються за графіком. Паралельно з цим ведуться роботи по фасадах, опоряджувальних робіт, внутрішніх інженерних систем. Всі матеріали й устаткування погоджені із замовником.

- Чи будуть трибуни обладнані підігрівом? Впроваджуються нові технології?

- Підігрів не планується ... Арена вміщуватиме 30 тисяч глядачів, передбачено 127 комерційних лож.

- Те, про що ви запитали, це калорифери, які ставляться на даху, а то людина подумала, що ви його про теплі сидіння запитали, як в автомобілях, - втрутився Гінер. - Але якщо у нас в травні місяці буде йти сніг, як сьогодні, ніякої підігрів нам не допоможе.

Чи плануєте запросити іменитий клуб на матч відкриття?
Уже придумали, як будете брендировать стадіон?
Як складаються стосунки з місцевими жителями?
Чи обговорювали з мером назва нової станції метро?
Думаю, нормально якщо станція буде називатися "ЦСКА"?
Чому не зробити людям приємно?
Чи будуть трибуни обладнані підігрівом?
Впроваджуються нові технології?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online