В Україні стартувала виборча президентська кампанія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

31 грудня в Україні стартують президентські перегони 31 грудня в Україні стартують президентські перегони. Офіційно. Центральна виборча комісія на минулому тижні оприлюднила відповідну постанову і дала відлік. Кампанія триватиме 90 днів і завершиться днем ​​виборів 31 березня. Кандидати, а за прогнозами їх буде від двох до чотирьох десятків, вже можуть офіційно висувати свої кандидатури на пост президента.

Дві кампанії за один рік перевірка на міцність нервів не тільки учасників гонки, але і громадян, навіть байдужих до політики. А для нових членів ЦВК президентські і парламентські вибори 2019 року будуть справжнім іспитом на профпридатність. Адже оновити склад комісії Верховна Рада змогла лише три місяці тому. А на локальних виборах в територіальних громадах тренуватися можна, але достатнього для великих виборів досвіду не отримаєш, пише segodnya.ua

Потенційні кандидати на головне крісло країни мірятися рейтингами почали задовго до старту. Втім, жоден з них так і не отримав, за попередніми соцопитуваннями, навіть третини голосів.

'Вперше в історії України входить в президентську кампанію, а не маючи лідера. Тому що навіть рейтинг Юлії Тимошенко це першість, але це ніяк не лідерство. Завжди на президентських виборах було два лідери, до яких ніхто інший не діставав. І десь за місяць до першого туру вже було зрозуміло, хто вийде в другий ', розповіді політолог Олександр Леонов.

Низькі цифри брак довіри. Тобто недовіру, яке може вийти боком тієї влади, яку оберуть в наступному році.

'Президентом може стати людина, яку підтримає серед всього населення 15%, ну до 20% населення. По-перше, це питання легітимності такої влади. По-друге, це означає, що є відразу 80% -90% людей, які спочатку не довіряли цій людині, не збиралися голосувати і як же вони довірять йому правильне реформування в країні після приходу до влади ', зазначає соціолог Антон Грушецький.

Падіння рейтингів політиків політологи вже придумали термін «демократія недовіри '. І це загальноєвропейський тренд. В Україні 'демократія недовіри' особлива.

'Ці вибори проводяться в умовах, коли старе покоління свій історичний ресурс вичерпує, а нове не сформовано. Ну старе в умовному сенсі, не в демографічному, а політичної. І воно зробило все, щоб цих молодих задавити там в 2014-2015 роках, вони розсіялися по цим всім політичним партіям старим ', підкреслив політолог Вадим Карасьов.

У 2004 році на пост президента балотувалися 24 кандидата, в 2010 році 18, на позачергових виборах президента в травні 2014 року 21 кандидат. За прогнозами, президентська кампанія в наступному році може стати рекордною за кількістю учасників. Уже зараз відомо про чотирьох десятках бажаючих. І більшість з них буде боротися не заради перемоги, а з прицілом на парламентські вибори в октябре.Что стосується нових облич, то вони можуть з'явитися до 3 лютого, коли закінчиться термін подачі документів у ЦВК. Тоді стане остаточно ясно, чи підуть на вибори Святослав Вакарчук і Володимир Зеленський, які поки тримають інтригу і мовчать.

Dnepr.com

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online