Правила практичного розміщення розеток і вимикачів

  1. Правила монтажу розеток
  2. Вимоги по розташуванню вимикачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подумати про розміщення розеток і вимикачів в приміщенні рекомендується на етапі, коли проектуються збірні модульні будівлі , Приватні споруди або квартири. Детальний план допоможе уникнути наявності довгих дротів на підлозі або нестачі розеток для електроприладів. Якщо роботи з планування та монтажу ведуться в уже готовому приміщенні, то косметичного ремонту не уникнути. При цьому дизайн-проектом можна зайнятися самостійно або доручити роботу фахівцям.

У першому випадку потрібно врахувати:

  • функціональність приміщення;
  • дизайн самої квартири, офісу або будинку;
  • розстановку меблів.

У другому варіанті рекомендується максимально точно обумовити всі нюанси і побажання по розміщенню розеток і вимикачів, щоб потім не довелося переробляти роботу.

Правила монтажу розеток

За європейськими стандартами, яким відповідають швидкобудуюємі модульні магазини і сучасні заміські котеджі, висота розташування розеток від підлоги складає 15 - 20 см.

Якщо обладнується ванна кімната, в якій буде стояти пральна машина, тоді точку підключення до електромережі монтують на висоті 0,6 м. Феном буде зручно користуватися, якщо розетку розташувати на метровій висоті. Причому такі конструкції повинні бути у вологозахищеному корпусі.

У вітальні, де встановлений домашній кінотеатр, розетку планують відразу за телевізором. При цьому шнур повинен бути захованим за технікою і вільно дотягуватися до точки підключення. Для пилососа, підключення зарядних пристроїв, гаджетів передбачають по 2 виходи на кожній стіні. Причому висота монтажу не повинна перевищувати 30 см.

На кухні сконцентрована найбільша кількість електротехніки. Тому окремо планують підключення:

  • холодильника - за агрегатом на висоті до 0,8 м;
  • мікрохвильовки і витяжки - висота монтажу становить до 2 м;
  • посудомийної машини і плити - до 30 см від підлоги.

Для підключення дрібної побутової техніки плануються розетки над стільницею.

Пристрої розташовуються на рівні до 10 см від робочої поверхні.

Пристрої розташовуються на рівні до 10 см від робочої поверхні

У спальнях орієнтуються на розташування ліжка і туалетного столика. Тому розетки монтують в районі головах і одну - на висоті до 0,7 м. Від підлоги біля трюмо.

якщо ведеться будівництво модульного будівлі , То розетки для передбачених кондиціонерів розташовують на стінах, відступивши 30 см від стелі. Загальна кількість розеток для кожного приміщення розраховується так, щоб було зручно підключати всі передбачені прилади й один-два додаткових.

Вимоги по розташуванню вимикачів

Для основної люстри вимикач монтують зліва при вході в дверний проріз. Рекомендованої висотою установки вважається 0,75 - 0,9 м. Такий пристрій не повинно закриватися меблями, шторами, іншими предметами інтер'єру. Від дверного лиштви конструкція повинна розташовуватися на відстані в 10 см.

Вимикачі для технічних приміщень без вікон розташовуються в коридорі перед входом. А ось спальні, кухні і вітальні обладнуються пристроями зсередини. Вимикач для декоративного підсвічування монтують на будь-яку стіну так, щоб не плутати з основною конструкцією.

Інші статті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online