DOM.RIA - Що краще: сталінка або новобуд?

  1. Сталінський будинок: що особливого
  2. Порівнюємо і вибираємо
  3. Житлова площа квартир
  4. Технічний стан будинку
  5. Стан інженерних комунікацій
  6. Висота стелі
  7. товсті стіни
  8. естетика
  9. Наявність зручностей (ліфтів, паркінгів, сміттєпроводів та інше)
  10. сусіди
  11. ремонт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Ста? Лінки», сталінські будинки - загальне розмовна назва будинків, які споруджувалися в СРСР з кінця 1930-х років до середини 1950-х років, особливо під час правління І. В. Сталіна, переважно в стилі неокласицизму.

Придбання власного житла - відповідальний крок для будь-якої людини. Доводиться враховувати ціновий діапазон, розташування кімнат і їх площа, район та інше. Досить важко визначитися між варіантами - новобудова або «сталінка» - спробуємо розібратися.

Сталінський будинок: що особливого

Сталінські будинки - будівлі, які будувалися в епоху правління однойменного лідера СРСР (в 40-50 рр). Вони не дарма досі користуються підвищеним попитом у покупців нерухомості, адже їх синонімами є надійність, якість і добротність.

Варто відзначити, що сталінські будинки поділяються на «номенклатурне» і звичайне житло. Квартири першого типу призначалися для руководительских складу тих часів, а другого - для масового заселення.

Серед останніх ховаються споруди різного типу і якості: тут є і двоповерхові будинки з одним під'їздом, і робочі гуртожитки, і інші будинки. Загалом, говорити про «сталінках», як про однотипному житло - не можна. Вам буде потрібно розглядати кожен випадок окремо, досконально вивчаючи всі плюси і мінуси конкретної квартири.

Так, номенклатурні сталінські будинки відрізняються такими особливостями:

  • найбільша висота стель;
  • зручне розташування в межах міста (частіше близько до центру);
  • архітектурні шедеври (ліпнина, колони та інше);
  • наявність ліфтів і багато іншого.

Через це такі квартири найчастіше потрапляють в категорію елітного житла і стоять пристойну суму. Досить часто покупці віддають перевагу «сталінці» з тієї простої причини, що в потрібному районі немає новобудов, а альтернативи просто немає.

Що таке квартира-сталинка?

Виходить, що вони цілком порівнянні з вартістю житлової площі в елітній новобудові . Але якщо ціни цих двох видів квартир можна порівняти, то в плюсах і мінусах доведеться розібратися.

Порівнюємо і вибираємо

У кожного з цих типів квартир є ряд переваг, які так подобаються сучасний споживач, тому варто розглядати з точки зору кожного з них.

Житлова площа квартир

Сталінки відрізняються великим метражем. Однокімнатні сталінські квартири досягають 50 кв. м.

2-х кімнатна сталінка- 66 кв. м.

м

а 85 і 110 кв. м. відповідно для 3-х і 4-х кімнатної квартири.

відповідно для 3-х і 4-х кімнатної квартири

Новобудови в цьому плані не поступаються. Забудовники пропонують метраж на будь-який смак і бюджет.

Технічний стан будинку

При будівництві «сталінок» використовувалися тільки передові на той момент будівельні матеріали, зводився міцний фундамент - це зумовило їх відмінну придатність для житла протягом минулих років. З новобудовою ж не все так просто. Вони новіше, але наскільки міцні матеріали використовувалися - велике питання.

Стан інженерних комунікацій

Міцність будинку сталінської епохи не викличе сумнівів, а ось стан труб, проводки і іншого змусять задуматися про капітальний ремонт (якщо його не робили колишні господарі). У цьому пункті однозначно виграє новобуд.

Висота стелі

У сталінських квартирах залежно від проекту вона становить 3,2-4,5 м. Це дозволяє використовувати в ремонті приміщень найсміливіші дизайнерські ходи. Середні стелі в сучасних новобудовах - 2,8-3 м.

товсті стіни

Ця характерна особливість сталінських будинків дозволяє забути про сторонні звуки з боку сусідів і вуличного руху. Крім цього, товщина стін прекрасно зберігає тепло всередині квартири, що підходить для нашого клімату. Цим же може похвалитися і монолітна новобудова. А ось панельна навряд чи зможе вас захистити від шуму і наднизьких температур.

естетика

Сталінські будинки відрізняються гарним фасадом і інтер'єром під'їздів. Сучасні новобудови не поступаються в цьому, особливо якщо мова йде про тематичному будівлі в британському або іншому стилі.

Наявність зручностей (ліфтів, паркінгів, сміттєпроводів та інше)

Сталінські будинки - за винятком номенклатурних - будувалися за стандартами, що відрізняється від сучасних новобудов. Тому там ви не знайдете ні паркінгу, закріпленого за квартирою (що часто пропонують в новобудовах), ні пари ліфтів.

сусіди

Соціальна неоднорідність - характерна риса багатьох старих будинків. Квартири продаються, здаються, переходять у спадок і з-за цього в будинку уживаються представники різних соціальних верств і вікових груп. У новобудовах (особливо бюджетного типу) дуже багато молодих сімей, а значить, у дитини буде компанія на дитячому майданчику.

ремонт

Якщо ваші попередники перейнялися заміною комунікацій, то в сталінці ремонт вам може і не доведеться робити найближчі роки. У новобудові квартири найчастіше здаються під обробку. Тобто вам доведеться витрачати гроші відразу при прокладці комунікацій, штукатурці стель і стін, поклейка шпалер і багато чого іншого. А так як квартири в новобудовах продаються по кілька років, то шум будівельників буде переслідувати вас дуже довго.

Що таке квартира-сталинка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online