Покарання за заподіяння легкої шкоди здоров'ю при ДТП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У ситуації, при якій водій робить незначний наїзд на пішохода, можуть бути різні наслідки для здоров'я перехожого. Найчастіше це легкий або середній шкоди здоров'ю , в рідких випадках важкий . Коли відсутня заподіяну шкоду, то водій відповідальність за ДТП не несе. Але навіть легкий шкоду здоров'ю, яка була заподіяна пішоходу, накладає на винного власника автомобіля адміністративну відповідальність.

Згідно зі статтею 12.24 КоАП РФ, легкий шкоду здоров'ю і покарання при ДТП за його заподіяння обтяжується штрафом від 2500 до 5000 рублів або обмеженням в правах на користування транспортом до півтора років. Також слід подати прохання про компенсацію за моральну і матеріальну шкоду, додатково включивши в загальну суму все чеки, що підтверджують оплату лікування.

Якщо водій, який спровокував ДТП, не досягне мирової угоди з потерпілим пішоходом, або будуть відсутні обставини, що пом'якшують його вину, то суд не обмежиться одним штрафом. Заподіяння легкої шкоди здоров'ю при ДТП в судовій практиці найчастіше карається позбавленням прав на різні терміни.

Заподіяння легкої шкоди здоров'ю при ДТП в судовій практиці найчастіше карається позбавленням прав на різні терміни

Важливий нюанс, який необхідно враховувати при судовому розгляді, це термін складання протоколу про адміністративне правопорушення. На підставі статті 4 КоАП РФ, термін протоколу не повинен перевищувати двох місяців. При фактичних травмах необхідно лікування, тому протокол слід складати тільки після повного одужання і завершення судово-медичної експертизи.

Легкий шкоду здоров'ю - це шкода, яка призвела до короткочасного розладу здоров'я потерпілого терміном до двадцяти одного дня, а також до незначної втрати працездатності організму. До легкого шкоди не відносять такі поверхневі ушкодження як садно, гематома, поверхнева рама або інші пошкодження, які не призвели до стійку втрату загальної непрацездатності або тимчасового розладу всього організму.

В результаті фізичної травми громадянин має право отримати і моральну травму, а саме серйозні переживання, що зачіпають емоційну і психічну сфери здоров'я. Пішоходу, який отримав легкий шкоду здоров'ю при ДТП, моральну шкоду відшкодовує НЕ страхова компанія, а винуватець дорожньо-транспортної пригоди. Витрати на доказову процедуру понесеного моральної шкоди лягає виключно на водія, який скоїв злочин.

Процедура відшкодування відбувається шляхом подання позовної заяви до суду. Рішення судді буде залежати від того, наскільки грамотно і послідовно описаний ту шкоду, яка була заподіяна, а також правомірність вимоги. Позов подається за місцем проживання відповідача.

В описовій частині позовної заяви необхідно обов'язково вказати дату і місце, де було вчинено правопорушення, а також подібно описати всі події та обставини справи. Якщо кримінальну справу порушено, то слід послатися на його реквізити. Текст описової частини повинен складати не більше трьох аркушів друкованого тексту. Потім вказуються вимоги позивача із зазначенням сум. Завершується позов списком додатків, датою і підписом. Всі документи, що додаються разом із заявою будуть передані в суд.

Детальніше про те, як скласти позовну заяву на відшкодування шкоди, заподіяної в ДТП, читайте тут

Детальніше про те, як скласти позовну заяву на відшкодування шкоди, заподіяної в ДТП, читайте   тут

Хочете отримати більше інформації? Задавайте питання в коментарях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online