На Кіровоградщині лікар-нарколог вимагав від поліцейських хабара за видачу їм медичних довідок (фото)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про те, що деякі лікарі нишком приторговують медичними довідками для водіїв, ні для кого не секрет. Якщо поставити собі за мету, то в інтернеті навіть можна знайти оголошення, де за 200-400 гривень обіцяють не тільки зробити, але і доставити таку довідку на будинок. Але щоб за ці медичні документи вимагали хабара від поліцейських (!), Напевно, не чув ніхто. А ось в Кіровоградській області такий лікар-нарколог знайшовся.

Як розповіли «ФАКТАМ» в прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України, в Кіровоградське обласне управління з заявою про побори звернувся начальник Голованівського відділу поліції. За словами підполковника поліції, працівники районної лікарні вимагають від його підлеглих гроші за видачу їм медичних довідок та сертифікатів, необхідних для отримання права керувати транспортними засобами.

«В ході перевірки отриманої інформації оперативникам вдалося встановити, що до корупційних дій причетний 46-річний лікар-нарколог районної лікарні. Отримання хабарів за видачу таких довідок для нього було нормою. При цьому нечистий на руку медпрацівник настільки знахабнів, що встановив "таксу" навіть працівникам місцевого відділу поліції. Він зажадав з одинадцяти правоохоронців за кожен виданий їм медичний сертифікат по 200 гривень. Правда, пізніше погодився зменшити "вартість" довідок до 100 гривень, з огляду на те, що вони беруть їх оптом », - кажуть в прес-службі.

Заявлена ​​нечистим на руку лікарем сума була йому передана в його ж службовому кабінеті. Але як тільки медпрацівник взяв ці гроші в руки, то був затриманий оперативниками внутрішньої безпеки.

«Зібрані оперативниками внутрішньої безпеки матеріали за цим фактом передані в слідче управління обласного главку Нацполіціі. Там вже розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою", яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Зараз вирішується питання про оголошення затриманому лікаря підозри в скоєнні злочину », - додали в Департаменті внутрішньої безпеки.

Зараз вирішується питання про оголошення затриманому лікаря підозри в скоєнні злочину », - додали в Департаменті внутрішньої безпеки

Нагадаємо, що раніше на Тернопільщині при отриманні хабара в 400 тисяч гривень були затримані двоє співробітників обласного управління Державної фіскальної служби.

Фото прес-служби Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online