Зразок претензії повернення страховки по кредиту

  1. Як банк нав'язує страховку до кредитних договорів своїх клієнтів
  2. Навіщо оформляти повернення, або кілька слів про вартість страховки
  3. як відмовитися

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо вирішили відмовитися від страховки на кредитні кошти, тоді корисно буде мати зразок претензії на повернення оформленої банком страховки по кредиту. Фактично страховка повинна повертатися позичальникові в разі, якщо мало місце розірвання договору страхування або якщо позичальник достроково виконав свої кредитні зобов'язання. Але, по-перше, далеко не всі громадяни звертаються в банк з вимогою повернення, а по-друге, багато позичальників взагалі не знають, що їх кредитні кошти були застраховані.

Якщо ж взяли позику, і лише згодом дізналися про страхування, тоді у вас може виникнути цілком резонне бажання розірвати страховий договір. Адже ця опція не безкоштовна, і часом досить дорого обходитися. Для виходу з подібної ситуації існує претензія про повернення страхової премії.

Як банк нав'язує страховку до кредитних договорів своїх клієнтів

Банки знаходять безліч способів, як нав'язати страховку по кредиту своїм клієнтам. Наприклад:

  • Ваш кредитор і конкретна страхова компанія уклали договір з добровільного колективного страхування життя і здоров'я клієнтів. Він не тільки не має певного терміну дії, тобто є безстроковим, а й вміщує в себе всі умови страхування. Розміри страхових премій, суми страхових відшкодувань, обставини, в яких наступають страхові випадки і все таке інше визначається таким документом.

У разі якщо мав місце такий хід подій, клієнт «попадається» наступним способом. У кредитному договорі банк ставить умову, що до нього автоматично приєднується і вищеописаний колективний договір. І коли майбутній позичальник ставить свій підпис, він автоматично підписується і під ним. У плані закону, це розглядається як страхування на добровільних засадах;

  • Інший варіант дещо простіше. Тут не йтиметься про колективний договір. Просто в момент отримання коштів і підписи, необхідних для цього паперів, співробітники фінансової установи в тому чи іншому вигляді підсунуть вам додатковий документ, який ви підпишете, швидше за все, навіть не читаючи. І в цей самий момент, по суті, укладіть договір з певною страховою компанією;
  • Третій варіант, який має місце бути завдяки силі переконання співробітників фінансових інституцій. При оформленні паперів, прикріплений до вас співробітник постарається переконати вас, що страховка необхідна. Без неї вам або зовсім не видадуть коштів, або ж їх отримання стане малоймовірним. Оскільки позики від хорошого життя не беруться, то і ефект на клієнта буде відповідним. Швидше за все, якщо він звернувся в банк, йому дуже необхідні гроші, причому, чим швидше, тим краще. Переляк від того, що їх можна втратити зіграє потрібну роль. Ви погодитеся на страховку, і підпишіть всі необхідні документи. Можливо, навіть не підозрюючи, що собою являє це страхування.

Навіщо оформляти повернення, або кілька слів про вартість страховки

Головна причина, по якій може виникнути бажання відмовитися від цієї опції - це вартість самої страховки. Тут потрібно мати на увазі, що вартість даної послуги безпосередньо залежить від того на який термін були взяті кошти і їх сума. Не секрет, що більшість росіян вибирає взяття кредиту строком на п'ять років. Це максимальний час, на яке видаються споживчі позики. Причина такого вибору досить-таки проста. Чим довше доведеться розплачуватися, тим менше доведеться вносити грошей на сплату щомісяця.

Вартість страхування залежить від багатьох факторів. Частина їх ми щойно згадали. Точну цифру назвати неможливо, і це дуже логічно. Але, як показує практика, в середньому воно обходиться в суму від десяти до тридцяти відсотків величини взятого позики. І якщо вам здається, що в разі чого ці гроші підуть вам - то ви помиляєтеся. Банк в першу чергу піклується про свій прибуток. Тому всі вигоди від страхування отримує кредитор. Тобто, якщо з вами щось трапиться, то страхові виплати отримаєте не ви, а банк. Але ось оплата страховки - повністю покладається на вас. Все відбувається саме в такому порядку.

У підсумку, якщо сума позики, наприклад, становила сто тисяч рублів, то за його страхування клієнт заплатить ще від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Банк впише цю суму в загальний кредит, і відсотки будуть оплачуватися і за взяті кошти і за приплюсувати до нього суму страхування. Нескладно зробити висновок, що в більшості випадків, сума страховки є чистим прибутком банку.

як відмовитися

Але навіть якщо допустили помилку, не турбуйтеся завчасно. Повернення страховки по кредиту можливий. За свої права, як і за свої гроші потрібно боротися. В крайньому випадку, все дійде до суду, і вже від нього буде залежати вирішення цього питання. Але є спосіб вирішити дане питання і без звернення до суднові інстанції.

Досить часто клієнти повертають свої гроші без звернення до судів. Для цього оформляється досудова претензія до банку. Тим більше що будь то строгих вимог або умов стосуються її складання немає. Це означає, що писати претензію можна в довільній формі.

Відповідно до закону, банку даються не більше десяти днів на її розгляд і на дачу відповіді. При цьому від клієнта не вимагають жодних документів. Співробітники самі перевірять всі дані і визначаться з рішенням.

Зразок претензії на повернення страховки по кредиту знадобиться клієнтам банків, якщо на них без їх відома було оформлено кредитне страхування. Завдяки їй можна спробувати відмовитися від страховки отримати свої кошти назад.

Завдяки їй можна спробувати відмовитися від страховки отримати свої кошти назад

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online