Tax Free

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Tax Free, такс-фрі (англ

Tax Free, такс-фрі (англ. Без зборів) - система повернення суми податку на додану вартість (ПДВ). ПДВ повертається на покупки, зроблені іноземними громадянами при зворотному перетині кордону тієї країни, в якій вони були придбані. Суми повернення становлять від 7 до 22% від суми покупки, незалежно від величини ПДВ в даній країні. Для юридичних осіб також існує система повернення суми ПДВ з витрат на закордонні ділові поїздки - бізнес-такс-фрі (Business Tax Free).

Короткий опис процесу Tax Free: роблячи покупку в магазині за кордоном, турист отримує особливий чек, на який при виїзді з країни (на митниці) необхідно поставити спеціальний штамп (він підтверджує, що товар вивезений). Після цього покупець має право повернути% вартості покупки. Гроші можна отримати відразу ж після проходження митниці або після приїзду додому. Система Tax Free діє в Європі і приблизно в 20 країнах за її межами. Процедура повернення Tax Free приблизно однакова, а ось обмеження на мінімальну вартість купленого і терміни дії чека в кожній країні різні.

Вимоги до покупця:

Скористатися Tax Free (повернення ПДВ) мають право іноземні піддані і особи, які не мають громадянства, виду на проживання, статусу біженця або робочої візи в країні, де було придбано виріб. При цьому вони не повинні перебувати на території такої країни більше 3 місяців.

Вимоги до товару:

Право на повернення Tax Free покупець отримує лише в тому випадку, якщо чек за покупку (покупки) виписаний на суму вище встановленої мінімальної (в кожній країні різна). Будьте уважні - мова йде не про вартість окремого товару, а саме про суму на підсумковому чеку. Крім того, існує встановлений термін, протягом якого куплений товар повинен покинути країну. Він варіюється в межах від 1 до 3 місяців (знову ж таки, в залежності від країни). Факт вивезення фіксується на митниці. На момент її проходження товар повинен зберегти первісну упаковку і не мати слідів використання. Іноді на це закривають очі (наприклад, часто можна бачити, як проходять контроль демонструють куплену взуття прямо на собі), але якщо співробітники митниці захочуть причепитися - матимуть законні підстави.

Перелік товарів:

Система Tax Free поширюється на промислові товари (одяг, взуття, ювелірні прикраси, господарські та канцелярські товари, годинник, аксесуари, побутова та електронна техніка) і не поширюється на сферу послуг, готелі, ресторани, продукти харчування, книги, транспортні засоби та суду, дорогоцінні метали в банківських злитках, дорогоцінні камені окремо від ювелірних прикрас, товари для професійної діяльності і речі, куплені через Інтернет.

Де і як отримати повернення Tax Free:

Право на повернення Tax Free турист отримує тільки після того, як товар офіційно покине країну, в якій був куплений. Для цього необхідно пройти митний контроль, де на чек Tax Free ставиться спеціальна печатка. Іноді митники просять пред'явити придбаний товар, тому останній повинен залишатися в запакованому вигляді. Пам'ятайте, товар необхідно вивезти протягом встановленого терміну, який залежить від країни, але всюди перевищує 2 місяці.

Увага! Якщо товар куплений в країні Євросоюзу, то ставити печатку на чек Tax Free необхідно не при виїзді з цієї країни, де куплений товар, а лише коли залишаєте межі самого ЄС (Швейцарія, Ліхтенштейн і Норвегія в нього не входять). Додатковий клопіт можуть виникнути, якщо ви залишаєте ЄС через транзитну зупинку. Членами ЄС є Австрія, Бельгія, Болгарія, Кіпр, Чехія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Естонія, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія , Іспанія, Хорватія, Швеція та Великобританія.

Сума повернення Треба зауважити, що повернення Tax Free не означає, що ви отримаєте суму сплаченого ПДВ повністю. Частина грошей піде на адміністративні витрати і комісії посереднику (в кожній країні працюють свої правила). Якщо ви будете отримувати в банку, то доведеться сплатити прийняття чека на інкасо і відсоток за видачу готівки. У деяких рідкісних розмір витрат може досягати і половини суми повернення.

Способи повернення коштів

  • В аеропорту при вильоті в пункті Tax Free cash Refund, пред'явивши Tax Free Cheque з відміткою митниці, чек і паспорт. Пункти повернення готівки (Tax Free cash Refund) зазвичай знаходяться поруч з магазинами Duty Free.
  • Запечатати документи в конверт Tax Free з відміткою митниці і опустити його в спеціальний ящик Tax Free. В цьому випадку гроші надійдуть на кредитну карту, номер якої зазначений в документах.
  • Отримати гроші в обраному Вами уповноваженому банку Росії. Для цього необхідно після повернення в Росію звернутися в цей банк з документами: паспорт РФ, закордонний паспорт, Tax Free Cheque і копія, квитанція / товарний чек з магазину. Розмір комісії - близько 2,5 EUR за один чек.

Tax Free в Болгарії

У Болгарії можна повернути до 20% від вартості товарів, на які поширюється система Tax Free.

Для того щоб повернути гроші потрібно:

• Купити товари на суму понад 1000 лев (кожен товар вартістю понад 50 лев), в магазинах, що підтримують систему Tax Free (зазвичай про це говорять логотипи біля входу в магазин, треба запитати у продавця). У деяких магазинах сума може бути менше.

• Отримати в магазині чек Tax Free. Касовий чек і чек Tax Free - це різні речі, потрібно зберегти їх обидва.

• Пред'явити продавцю закордонний паспорт. Простежити, щоб він правильно заповнив дані в Tax Free чеку. Якщо необхідно, повідомити реквізити карти, на яку будуть перераховані кошти.

• На митниці пред'явити: товар, заповнений чек Tax Free, касовий чек і паспорт. Поставити печатку на чек Tax Free. Упаковка товарів не повинна бути пошкоджена!

• Пред'явити чек з проставленим штампом, а також паспорт і кредитну карту в пункті по поверненню платежів за товари Tax Free придбані в Болгарії.

Сума повернення може бути видана готівкою або переведена на рахунок. Пункти оформлення Tax Free можна знайти на схемі аеропорту або дізнатися на стійці інформації. Повернення Tax Free діє в аеропортах Софії, Варни, Бургаса.

Друк на Tax Free чек повинна бути проставлена ​​протягом трьох місяців з моменту покупки товарів. Повернути кошти можна протягом півроку. Чек можна перевести в готівку в аеропорту або в будь-якому з уповноважених на повернення податку банків в Росії.

Пункти повернення Tax Free в Росії

- МДМ Банк (вул. Профспілкова, д. 7/12, вул. Червона Пресня, д. 29)

- СМП Банк (Садовницька вулиця, д. 71, с. 11)

- Банк ІНТЕЗА (Садова-Черногрязская вулиця 16-18, стр.1,)

Тонкощі повернення Tax Free в різних країнах

• якщо ви забули поставити митний штамп на чек Tax Free, то зробити це можна по приїзді додому в посольстві / консульстві країни, в якій його було придбано. Послуга ця не з дешевих (мінімум 20 євро);

• за чеками, оформленим в Польщі, гроші повертаються лише готівкою;

• при виїзді з Словенії потрібно поставити два офіційних штампа: перший - на формі Tax Free, другий - на чеку;

• в Ісландії для отримання повернення податку на покупки з вовни друк не потрібен;

• в Ізраїлі відшкодування ПДВ здійснюється за схемою tax (VAT), яка має свої особливості;

• в Хорватії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії існують власні національні штампи. Це означає, що чеки з цих країн в інших європейських державах можуть не прийняти. Особливо це стосується Хорватії та Норвегії, так як вони не є членами ЄС. Тому, якщо у вас прямий рейс на батьківщину, отримувати Tax Free потрібно відразу в аеропорту. У разі перельоту або проїзду через інші країни, оформити повернення ви зможете тільки вдома;

• в Норвегії штамп потрібно ставити не на митниці, а в офісі системи Tax Free. Це єдина країна, в якій роблять повернення для продуктів харчування (дорожче 285 крон), але, як і всі інші покупки, їх необхідно пред'явити на митниці, тому, до вильоту вживати не можна;

• в США Tax Free оформити неможливо, так як в цій країні не існує податку на додану вартість. Однак у великих універмагах нерезиденти можуть отримати 11% -ву знижку. Для цього необхідно знайти службовця Customer Service і показати йому свій паспорт, після чого вам видадуть спеціальну картку, яку потрібно буде пред'явити на касі;

• в аеропортах Німеччини вимагають спочатку зареєструватися, а потім йти до митників. В цьому випадку при реєстрації потрібно сказати, що ви будете оформляти Tax Free: багаж зареєструють і повернуть вам. Після оформлення чеків його потрібно буде здати в іншому місці (митники пояснять де).

• в Голландії можна повернути ПДВ, зробивши покупку в будь-якому магазині, навіть не входить в систему Tax Free shopping, але для цього необхідно повернутися в країну. Умови: якщо ви купуєте товар на суму понад 300 гульденів, то ставте митний штамп на звичайний касовий чек. Коли ви приїдете в Голландію повторно, йдіть в магазин, де було придбано виріб. Там ви зможете отримати всю суму ПДВ без вирахування комісійних. Для порівняння: за чеком Tax Free при виїзді з Голландії вам повернуть лише 10% вартості товару, а в магазині - все 17%.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online