Страховка з тимчасової реєстрації. Як отримати ОМС і ДМС?

  1. Отримання поліса ОМС при тимчасовій реєстрації
  2. Підстави при тимчасову прописку
  3. оформлення
  4. терміни
  5. поліс ДМС
  6. Прикріплення в поліклініку
  7. Відмова від прикріплення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поліс ОМС - це документ, за яким його власник має можливість безкоштовну медичну допомогу. Не всі знають, що отримати його можна не тільки по постійної реєстрації, але і з тимчасової.

Отримання поліса ОМС при тимчасовій реєстрації


Поліс ОМС діє по всій території Росії. Але повний спектр послуг по ньому можна отримати тільки в тому регіоні, де він був отриманий. В інших місцях може бути доступний тільки базовий набір.

Місцеві програми охорони здоров'я можуть бути досить хорошими. Тому, якщо доводиться довгий час проводити не за адресою прописки, рекомендується оформити ОМС по тимчасової реєстрації. Це дозволить заощадити кошти при будь-яких проблемах зі здоров'ям або навіть поліпшити його.

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Поліс з тимчасової реєстрації можуть отримати і іноземці, якщо вони відносяться до постійно проживають (тобто мають посвідку на проживання) або мають офіційну роботу.

Підстави при тимчасову прописку


Підставою буде документ про тимчасову прописку. Можна пред'явити також договір оренди або заяву від власника житла. В останньому випадку потрібно його присутність.

Правила оформлення медичного страхування викладені в законі №326-ФЗ від 29.10.10 року. Він діє з 01.01.11 року.

Питання, що стосуються медичного страхування іноземців, роз'яснюються в листі ФФМС N 5545 / 30-3 / і, що вийшов 03.10.99г.

оформлення

Для отримання поліса необхідно написати заяву і прикласти до нього деякі документи Для отримання поліса необхідно написати заяву і прикласти до нього деякі документи. При цьому оформляється тимчасове свідоцтво.

По ньому можна отримувати в повному обсязі допомогу до того моменту, коли буде готовий поліс ОМС.

Видачею поліса займаються страхові медичні організації. У різних регіонах вони відрізняються. Список можна побачити на сайті фонду медичного страхування.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Вибрати можна ту ж компанію, в якій оформлялося страхування за пропискою, або іншу. Через рік організацію можна змінити, якщо щось в ній не влаштовує.

Для оформлення знадобляться:

  1. Паспорт, свідоцтво про народження, тимчасове посвідчення особи, посвідчення біженця і т. П.
  2. СНІЛС (якщо воно оформлялося).
  3. Якщо оформленням займається представник, знадобиться його паспорт та довіреність від нотаріуса.

терміни

Як правило, оформлення займає не більше 30 днів Як правило, оформлення займає не більше 30 днів. Документ може бути готовий і раніше, вже через 20 днів.

При прийомі заяви, як правило, повідомляють, коли його можна буде забрати.

І оформлення, і всі лікарські послуги надаються безкоштовно.

У обов'язкового медичного страхування є деякі нюанси, про які знають не всі - можна змінити не тільки організацію, але і лікуючого лікаря. Причому це може бути і терапевт, і лікар-фахівець. Для цього буде потрібно написати заяву на ім'я головного лікаря поліклініки.

Питання, що стосуються медичного страхування іноземців, роз'яснюються в листі ФФМС N 5545 / 30-3 / і, що вийшов 03.10.99г.

Якщо лікар, виписуючи направлення, не враховує цього, потрібно звернутися до медичному страховикові.

поліс ДМС

Багато громадян і інші проживають на території Росії вважають за краще оформляти ДМС Багато громадян і інші проживають на території Росії вважають за краще оформляти ДМС.

Добровільне страхуванням має низку переваг у порівнянні з обов'язковим:

  1. Допомога надається не тільки в державних, а й у приватних центрах.
  2. Як правило, ширше спектр послуг.
  3. Часто застосовуються більш сучасні матеріали, ліки та обладнання.
  4. Економія часу при відсутності необхідності чекати в черзі.
  5. Можливість швидше потрапити до потрібного фахівця.
  6. Часто є можливість не йти до лікаря, а викликати його додому.

Але є і недоліки:

  1. Перш за все, це досить висока ціна.
  2. Виправити це для мене можна тільки в тому регіоні, де діє обрана організація.
  3. Не всі захворювання і страхові випадки покриваються страховкою.

Для оформлення добровільного медичного страхування реєстрація не важлива. Його можна отримати за місцем прописки або тимчасової реєстрації.

Прикріплення в поліклініку

Для прикріплення потрібно заповнити заяву на ім'я головного лікаря. Бланки або зразки заповнення повинні бути в реєстратурі. Крім того, знадобляться такі документи (і копії):

  • паспорт (свідоцтво про народження або інший подібний документ);
  • поліс ОМС.

Жителі Санкт-Петербурга можуть взяти участь у програмі розселення комуналок в СПБ .

Деякі категорії громадян мають право на безкоштовне отримання земельної ділянки. Але щоб його отримати, необхідно встати в чергу. Як це зробити, ви можете дізнатися тут .

У разі згоди виділити земельну ділянку адміністрація повинна оформити відповідне рішення. Детально про це читайте в нашій статті .

Відмова від прикріплення

Якщо оформлений поліс з тимчасової реєстрації, прикріплення відбувається так само, як і в випадку з постійною. Відмови по цій причині неправомірні.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online