Малоповерхового житлового будівництва в Примор'ї потрібен новий імпульс

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Технологія Екопан в дії. Фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Малоповерхового будівництва в Примор'ї необхідно дати новий імпульс. Котеджі і малоповерхові будинки економ-класу в муніципальних утвореннях краю можуть бути більш економічними, екологічними та енергоефективності, а головне, більш масовими, ніж нині існуючі. Потрібно тільки знайти активне застосування сучасних технологій будівництва та енергозабезпечення, успішно освоєним компаніями краю. Таку точку зору висловив голова Ради Приморського регіонального відділення Загальноросійської громадської організації "Ділова Росія", уповноважений НП НАМІКС (Національне агентство малоповерхового і котеджного будівництва) по ДФО Володимир Шеянов, який супроводжував кор. РІА PrimaMedia під час поїздки на завод "Екопан ТСК", побудований в селищі Роздольне Надеждинського району.

РІА PrimaMedia під час поїздки на завод Екопан ТСК, побудований в селищі Роздольне Надеждинського району

На заводі "Екопан ТСК", Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Завод "Екопан ТСК" створювався в розрахунку на участь в таких великих проектах, як квартал малоповерхової житлової забудови економ-класу "Уссурійському загір'я" в селищі Тимирязевский Уссурійського міського округу. На жаль, цей перспективний проект призупинився через проблеми з інженерними мережами. Крім того, як сказав кор. РІА PrimaMedia голова Ради Приморського регіонального відділення Загальноросійської громадської організації "Ділова Росія", уповноважений НП НАМІКС (Національне агентство малоповерхового і котеджного будівництва) по ДФО Володимир Шеянов, проглядалися і подальші перспективи.


Голова Ради директорів ТОВ "Владстройкомплекс" Володимир Шеянов, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

- Нас надихнули слова Володимира Володимировича Путіна, сказані ним ще в 2012 році, коли він був прем'єр-міністром. Путін поставив пріоритетне завдання державно-житлової політики "витягнути людей з трущоб" і створити умови для запуску нових будівництв. При цьому пріоритетним напрямком повинно було стати малоповерхове будівництво. Йшлося фактично про створення іншої середовища для проживання росіян, зміни їх способу життя, підвищення їх життєвого потенціалу. У 2012 році я як уповноважений НП НАМІКС по ДФО представив проекти агентства на нараді в адміністрації Приморського краю, які були прийняті прихильно. У приморському регіональному відділенні "Ділової Росії" була створена робоча група з підготовки доповнень до цільової програми стимулювання і розвитку житлового будівництва. Проаналізувавши ситуацію, ми прийшли до висновку, що малоповерхове будівництво з зібраних на заводі "Екопан ТСК" готових домокомплектов швидко забезпечить молоді сім'ї та пільговиків Примор'я теплим, екологічним і недорогим житлом.


СІП панелі Екопан, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Канадська технологія будівництва таунхаусів Екопан вважається однією з найуспішніших у світі. В основі цієї сучасної технології каркасно-панельного домобудування лежить використання СІП панелей (структурно-ізольована панель), що складаються з двох листів жорсткого матеріалу, так званих конструкційних плит, і шару утеплювача між ними.

В якості конструкційних плит на заводі "Екопан ТСК" застосовують орієнтовано-стружкових плит (ОСП) EGGER (Німеччина) - плитний матеріал, який виробляють з плоскої тріски хвойних порід.

В якості конструкційних плит на заводі Екопан ТСК застосовують орієнтовано-стружкових плит (ОСП) EGGER (Німеччина) - плитний матеріал, який виробляють з плоскої тріски хвойних порід

Процес виготовлення СІП панелі почався, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Виготовляються вони на сучасному німецькому обладнанні. За рахунок того що процес пресування плити проходить в умовах високого тиску і високої температури, склеювання тріски відбувається за рахунок власних смол, тобто з мінімальним додаванням фенолформальдегідних водостійких смол. Що робить СІП панелі, вироблені за технологією Екопан, по-справжньому екологічним матеріалом.


Виграючи в теплоізоляції, панелі Екопан мають переваги і в вазі, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Як утеплювач застосовується пінополістирол ПСБ - С 25Ф (виробник - НОВОПЛАСТ ОЛЕКСИН) - тепло- і звукоізоляційний матеріал, який на 98% складається з повітря, укладеного в мільярди мікроскопічних тонкостінних клітин з спіненого полістиролу.

Виграючи в теплоізоляції, панелі Екопан мають переваги і в вазі (вага 1 кв. Метра панелі становить близько 20 кг). Каркасне будівництво будівель з таких панелей не вимагає застосування вантажопідйомної техніки. Природно, це позитивно позначається на собівартості будівництва будинків за технологією Екопан.

Природно, це позитивно позначається на собівартості будівництва будинків за технологією Екопан

"Кубики" Екопан для будь-якого проекту, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Ще одна перевага панелей - вони легко раскраиваются на деталі потрібної форми і розмірів. Відбувається це за допомогою спеціального обладнання на розкроювальному столі згідно з проектом будівництва будинку. Образно кажучи, на заводі виготовляють великі кубики Lego, з яких потім на місці буде зібраний потрібний клієнтові будинок.

А зібрати з "кубиків" Екопан можна все що завгодно. Починаючи від соціального малоповерхового будинку, побудованого за типовим проекти, і закінчуючи елітним котеджем, створеним за індивідуальним проектом.

Можливі й цінові варіанти. Так, вартість 1 кв. метра каркаса будинку (стіни і перекриття без вікон і дверей) становить від 10 тисяч рублів. Вартість 1 кв. метра при будівництві будинку під ключ - від 30 тисяч рублів.


Рвбочая побутівка за технологією Екопан, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Ось це, наприклад, кімната відпочинку для робітників заводу "Екопан ТСК", так звана "побутівка". Тут можна і пообідати, і відпочити після обіду, і провести планерку.


Ось він, справжній будинок XXI століття, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

А це офісна будівля ТОВ "Екопан ТСК" - перше малоповерхова будівля, побудоване в Приморському краї за технологією Екопан.


Індивідуальний тепловий пункт (ІТП) на основі сонячних батарей, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

І ще одна особливість цієї будівлі - в ній встановлений тепловий вузол, який працює за рахунок сонячної і повітряної енергії (в пік морозів до неї може додаватися і електрична), а також система теплих водяних підлог.


Сонце гріє і допомагає економити, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Три сонячних колектора на даху дозволяють без проблем "тримати" комфортну температуру в офісі площею близько 130 кв. метрів. Ціна за все обладнання становить всього за 300-350 тисяч рублів. Ну а середньомісячна вартість гарячого водопостачання, опалення та освітлення з промислового тарифу дорівнює трохи більше 5 тисяч рублів (влітку, природно, менше).

Найцікавіше, що індивідуальний тепловий пункт (ІТП) на основі сонячних батарей, за допомогою якого можна мінімізувати енергопостачання будинку, побудованого за технологією Екопан, є чисто приморським ноу-хау, власною розробкою владивостоцькій компанії "Енерджі Сан".

Найцікавіше, що індивідуальний тепловий пункт (ІТП) на основі сонячних батарей, за допомогою якого можна мінімізувати енергопостачання будинку, побудованого за технологією Екопан, є чисто приморським ноу-хау, власною розробкою владивостоцькій компанії Енерджі Сан

Технологія Екопан в дії, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

А ось ці лавки біля офісу зроблені на заводі "Екопан ТСК". Металеві деталі гнули на спеціальному німецькому обладнанні. До речі кажучи, механічному. Що дозволяє економити електроенергію. Начебто дрібниця. Але собівартість продукції від цього зменшується (пряма вигода клієнта).


Відмінний брус !, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

В принципі на підприємстві виробляють все, що потрібно для дерев'яного домобудівництва. З цього бруса, наприклад, будують відмінні лазні для котеджного ділянки.


Красиво і практично, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

А ось ці перила, виготовлені на заводі, прикрашають сходи двоповерхового багатоквартирного будинку, побудованого за технологією Екопан, в селищі Роздольному.


Будинок в Роздольному, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

- Всього тут сім квартир, - розповідає Володимир Шеянов. - Будинок побудований в рамках місцевої муніципальної програми з переселення з ветхого та аварійного житла згідно з розробленим нами Генплану. За технологією Екопан: з екологічно безпечних і теплих СИП панелей.


Проблему переселення з ветхого житла можна легко вирішити, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

Подібні малоповерхові будинки економ-класу можна будувати у всіх населених пунктах Примор'я. І на півдні, і на півночі краю. Адже будинки, побудовані за технологією Екопан, можуть експлуатуватися в температурному діапазоні від - 50 градусів за Цельсієм до +60 градусів. Тобто таким будинкам не страшні будь-які, навіть самі суворі кліматичні умови.

- Компанія "Екопан ТСК" могла б брати участь у багатьох муніципальних і крайових програмах. Технологія Екопан дозволяє робити будь-які проекти, починаючи від індивідуальних і закінчуючи будинками економ-класу і соціальним житлом, - каже Володимир Шеянов. - Свого часу у владивостоцькій компанії "Владстройкомплекс" були пропозиції з будівництва недорогих ФАПів за технологією Екопан. Розроблено проект будівництва МФЦ (багатофункціональних центрів). Зараз йде активне виділення землі молодим і багатодітним сім'ям. Готується програма з безкоштовного виділення 1 га землі будь-якому жителю краю, який побажав використовувати її в господарських цілях. Люди думають, що будувати, як будувати, врешті-решт, за скільки будувати. При цьому всім потрібні екологічно безпечні, теплі, а головне недорогі будинки. Технологія Екопан може дати таку можливість. Головне, що вона вже зарекомендувала себе в Примор'ї. За цією технологією побудовано сотні котеджів, таунхаусів, індивідуальних будинків, інших будівель. І відгуки найпозитивніші.

І відгуки найпозитивніші

На відкритті заводу "Екопан ТСК" з губернатором Володимиром Мікоушевскім, Фото з місця події власне. Автор фото: Куликов Олександр, РІА PrimaMedia

На думку керівника приморських делоросов, в умовах, коли керівництвом країни визначено пріоритети в житловому будівництві і одним з них є як раз малоповерхове будівництво, необхідно дати зелену вулицю саме тих технологій, які дозволять зробити таке житлове будівництво по-справжньому доступним: економічним і з точки зору власне будівництва, і з точки зору утримання житла.

- І тут можливі два шляхи, які, як ми бачимо, успішно реалізуються в Примор'ї. Освоєння світових брендових технологій, таких, як Екопан, і створення власних ноу-хау, таких, як ІТП на основі сонячних батарей, - висловлює свою точку зору Володимир Шеянов. - Ну і звичайно ж краю необхідна якась довгострокова стратегія малоповерхового будівництва, що враховує реальні проекти, які є в портфелях приморських будівельних компаній, а також ті численні проблеми, які заважають успішному розвитку галузі (це і великі терміни видачі дозволів на землекористування та будівництво, і всілякі адміністративні бар'єри, і проблеми з підключенням мереж, і завищені енерготарифи, і багато іншого). Приморська "Ділова Росія" знає ці проблеми, має пропозиції по їх вирішенню та завжди готова в конструктивному діалогу з усім зацікавленими сторонами, включно з органами державної влади на території Приморського краю.

Довідка: ТОВ "Екопан ТСК": Приморський край, селище Роздольне, вул. Лазо, 340-й, тел .: 8-914-790-83-89. ТОВ "Владстройкомплекс": Владивосток, вул. Бородінська, 20, тел .: 8- (423) 224-36-64, 8-914-703-91-11, [email protected].

ПОСИЛАННЯ З ТЕМИ:

Будівельний бізнес Примор'я готовий брати участь в крайової програмі з будівництва ФАПів

Шанс стати лідером в малоповерховому еко-будівництві є у Примор'я - Володимир Шеянов

Житлову проблему в Примор'ї вирішить застосування технології XXI століття Екопан - Володимир Шеянов

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online