Ведення спадкових справ. Оформлення спадщини в суді.

Послуги по Оформленню спадщини. Гарантії результату. Телефонуйте зараз.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юридична Компанія «Решетов і Партнери» надає повний комплекс послуг в сфері спадкових правовідносин. Юридична Компанія «Решетов і Партнери» надає повний комплекс послуг в сфері спадкових правовідносин

Акція! Ціни діють до кінця тижня!

Вартість юридичної консультації з оформлення спадщини становить 1000 рублів.

Вартість ведення налсдественного справи в Санкт-Петербурзі - від 10 000 рублів;

Вартість ведення спадкових справ в Ленінградській області - від 10 000 рублів;

Вартість складання позовної заяви по спадкових спорах становить 3000 рублів і включає юридичну консультацію.

Вартість ведення судових справ з оформлення спадщини: від 15 000 рублів;
Вартість ведення судових справ з оформлення спадщини: від 15 000 рублів;

Замовте юридичні послуги з ведення спадкової справи, запишіться на очну юридичну консультацію або замовте ведення справи в суді прямо зараз, зателефонувавши за телефонами наших офісів:

Офіс на пр. Просвітництва, д. 15: (812) 45-45-640, (812) 929-06-29

Офіс в м Муріно (Бульвар Менделєєва, д. 2, к. 3, Менделєєв центр, 1 поверх): (812) 929-06-02;

Офіс у Всеволожську (вул. Пожвінская, д. 4а, 3 поверх): (911) 15 0-98-12;
або скористайтеся формою онлайн заявки і тоді наші фахівці зв'яжуться з Вами.

Звернувшись в Юридичну Компанію «Решетов і Партнери» ви можете доручити нам комплексне ведення спадкової справи під ключ, отримати юридичес кую консультацію з питань, пов'язаних з оформленням Ваших спадкових прав на майно, або доручити нам ведення справи в суді з питання пов'язаним з оформленням спадщини: відновлення терміну вступу в спадку, встановлення фактичного вступу в спадщину, визнання права власності в порядку спадкування, заперечування заповіту, встановлення родинних відносин і ін.

Вартість юридичних послуг:

Юридична консультація в офісі: 1000 рублів;Юридична консультація з виїздом в межах м Санкт-Петербурга або р Всеволожськ Ленінградської області: 1500 рублів;Складання позовної заяви: 3000 рублів;Разове участь в судовому засіданні в межах м Санкт-Петербурга і Всеволожского району Ленінградської області: 3000 рублів;Складання заповіту, угоди про розподіл спадщини: 3000 рублівКомплексне ведення спадкової справи: від 10 000 рублів;Ведення судових справ у спадок: від 15 000 рублів (вартість залежить від складності справи, точну вартість ведення справи ви можете дізнатися безпосередньо в офісі або у наших фахівців).

Оформлення прав на спадкове майно - складна процедура, яка нерідко закінчується судовими спорами між спадкоємцями.

При оформленні спадщини у більшості громадян виникає чимало різних питань, грамотно відповісти на які здатний тільки професійний юрист.

На сьогоднішній день найчастіше зустрічаються питання про поновлення пропущеного строку прийняття спадщини, встановлення факту прийняття спадщини, суперечки про поділ спадкового майна, оспорювання заповіту, визнання спадкоємця негідним.

У даній статті ми також розглянемо основні питання виникають при оформленні прав на спадкове майна.

відкриття спадщини

Спадщина відкривається в зв'язку зі смертю спадкодавця або оголошенням її померлою в судовому порядку, при цьому до складу спадкової маси входить все те що на день смерті спадкодавця майно, а також майнові права та обов'язки.

При цьому до складу спадкової маси не входять майнові права і обов'язки, які нерозривно пов'язані з особою спадкодавця, наприклад, обов'язок сплачувати аліменти, відшкодування шкоди заподіяної життю та здоров'ю і інші обов'язки, перехід яких у спадок не допускається. До складу спадщини також не включаються речі, якими спадкодавець мав незаконно або речі обмежені в обороті (зброю, психотропні та наркотичні речовини). Спадкоємець має можливість отримати речі обмежені в обороті при наявності у нього спеціального дозволу на зберігання зазначених речей, в тому випадку, якщо такого дозволу у нього немає, речі, обіг яких обмежено в силу закону реалізуються, а кошти від реалізації передаються спадкоємцю.

Необхідно відзначити, що в разі прийняття спадщини до складу спадкової маси включаються всі борги спадкодавця, за винятком боргів нерозривно пов'язаних з особистістю.

До складу спадщини також можуть включатися не одержані за життя доходи спадкодавця (допомоги, пенсії).

Особливу увагу слід звернути на квартири, які вони займали за договорами соціального найму і земельні ділянки передані на праві безстрокового користування.

Квартира, яку займає спадкодавцем за договором соціального найму не входить до складу спадкового майна, оскільки до складу спадщини включається тільки майно, яким володів спадкодавець на праві власності. Однак, в тому випадку, якщо спадкодавець за життя висловив свою волю на придбання даної квартири у власність, але з не залежних від нього причин не встиг оформити права власності на дане майно в установленому законом порядку, дана квартира може бути включена до складу спадкового майна.

Що ж стосується земельних ділянок, що належать спадкодавцеві на праві довічного успадкованого володіння і постійного безстрокового користування, то такі дільниці включаються до складу спадкової маси.

Більш докладно про те на яке майно Ви можете претендувати при отриманні спадщини ви можете дізнатися у фахівців Юридичної Компанії «Решетов і Партнери».

прийняття спадщини

Згідно ст. 152 Цивільного кодексу РФ для придбання спадщини, спадкоємець повинен його прийняти.

Існує кілька способів прийняття спадщини: через нотаріуса, за допомогою написання заяви про вступ у спадок або фактичне прийняття спадщини.

Для оформлення спадщини у нотаріуса необхідно уявлення певного комплекту документів.

При оформленні спадщини подаються такі документи:

Свідоцтво про смерть спадкодавця;

Документи, що підтверджують родинні стосунки спадкоємця із спадкодавцем;

Документи про прописку спадкодавця на день смерті;

Документи, що підтверджують факт зміни прізвища спадкоємця, в тому випадку якщо вона не збігається з прізвищем спадкодавця;

Документи, що підтверджують наявність права власності спадкодавця на майно включається до складу спадкової маси;

Інші документи, за запитом нотаріуса;

Після надання всіх необхідних документів, ви отримуєте на руки свідоцтво про право на спадщину. У тому випадку, якщо успадковується нерухоме майно, то перехід права власності у спадок підлягає державній реєстрації.

Іншим способом прийняття спадщини є фактичний вступ в спадок. Фактичний вступ в спадок передбачає вчинення спадкоємцем дій щодо успадкованого майна, що свідчать про фактичне прийняття спадщини, зокрема:

вступ у володіння або в управління спадковим майном;

вжиття заходів щодо збереження спадкового майна, захисту його від зазіхань чи домагань третіх осіб;

оплата витрат на утримання спадкового майна;

оплата за свій рахунок боргів спадкодавця або отримання від третіх осіб були належні спадкодавцеві грошових коштів.

Однак в тому, випадку якщо ви фактично вступили в спадок, ви не отримаєте ніяких документів, які б підтверджували ваше право власності на успадковане майно і в подальшому для оформлення цього права, доведеться звертатися до нотаріуса і встановлювати факт прийняття спадщини в судовому порядку.

При наявності заповіту спадкодавця, спадкоємці успадковують майно згідно із заповітом.

У разі, якщо заповіт відсутній, має місце спадкування за законом.

Черговість спадкоємців призиваються до спадкування за законом встановлена ​​статтями 1141-1151 Цивільного кодексу РФ.

Спадкоємцями першої черги є діти, дружина і батьки спадкодавця.

Спадкоємці, які призиваються до спадкування повинні вступити в спадщину протягом 6 місяців з дня смерті спадкодавця.

При цьому в тому випадку, якщо право спадкування виникає у спадкоємця в результаті відмови інших осіб від спадкування, то спадок можете бути прийнято протягом 6 місяців з дня виникнення права спадкування в результаті відмови спадкоємців попередніх черг.

Оформлення спадщини через суд

У разі пропуску встановленого законом строку прийняття спадщини, встановлення фактичного прийняття спадщини, оскарження заповіту, включення майна в спадкову масу, встановлення родинних відносин, оскарження відмови нотаріуса у видачі свідоцтва про право на спадщину, визнання спадкоємця негідним і в інших випадках необхідно звернення до суду.

Як ми бачимо причин для звернення до суду при прийнятті спадок досить багато.

Відновлення строку прийняття спадщини

У тому випадку, якщо спадкоємець пропустив встановлений законом шестимісячний строк для прийняття спадщини з поважних причин, такий термін може бути відновлений в судовому порядку за наявності доказів поважності пропуску строку.

Суд може поновити строк прийняття спадщини і визнати спадкоємця прийняли спадщину в тому випадку, якщо він не знав або не повинен був знати про відкриття спадщини або за наявності інших поважних причин і звернувся до суду із заявою про поновлення строку протягом 6 місяців з того моменту, коли ці причини відпали.

Що ж є поважними причинами пропуску строку прийняття спадщини?

У чинному законодавстві не міститься чіткого переліку причин при яких термін прийняття спадщини підлягає відновленню.

Виходячи із судової практики поважними причинами пропуску строку прийняття спадщини можуть бути визнані тяжка хвороба, тривале відрядження спадкоємця. Термін може бути відновлений також і в тому випадку якщо спадкоємець, який пропустив строк прийняття спадщини не знав і не повинен був знати про смерть спадкодавця і відповідно про відкриття спадщини, а також про наявність у спадкодавця майна, яке могло бути предметом спадкування.

Відсутність чіткого переліку причин при яких термін прийняття спадщини може бути відновлений означає, що в кожній конкретній ситуації питання про відновлення строку прийняття спадщини вирішується судом індивідуально в залежності від встановлених обставин справи.

Крім того, можете бути відновлений термін прийняття спадщини неповнолітніми, обмежено дієздатними або недієздатними спадкоємцями. В даному випадку, відновлюючи термін прийняття спадщини судді виходять їх того, що дана категорія спадкоємців нездатна повною мірою розуміти встановлені законом вимоги.

Фахівці Юридичної Компанії «Решетов і Партнери» мають великої судовою практикою з питань відновлення пропущеного строку прийняття спадщини.

Встановлення факту прийняття спадщини.

Іншим способом оформлення спадкових прав на майно є встановлення факту прийняття спадщини.

Дана заява за відсутності спору про право на майно розглядається в порядку окремого (спрощеного) виробництва.

Як було зазначено вище фактичний вступ в спадок передбачає вчинення спадкоємцем дій щодо успадкованого майна, що свідчать про фактичне прийняття спадщини.

Перелік таких дій встановлено п. 2 статті тисяча сто п'ятьдесят три Цивільного кодексу РФ:

вступ у володіння або в управління спадковим майном;

вжиття заходів щодо збереження спадкового майна, захисту його від зазіхань чи домагань третіх осіб;

оплата витрат на утримання спадкового майна;

оплата за свій рахунок боргів спадкодавця або отримання від третіх осіб були належні спадкодавцеві грошових коштів.

Слід зазначити, що даний перелік не є закритим, тут перераховані тільки найбільш поширені дії, що свідчать про фактичне прийняття спадщини.

На практиці найпоширенішим способом фактичного прийняття спадщини є володіння або управління спадковим майном.

оскарження заповіту

Заповіт являє собою документ. Визначальний перелік спадкового майна і спадкоємців яким дане майно перейде після його смерті.

Для того, щоб заповіт було дійсно воно повинно бути завірено в нотаріальному порядку.

Однак, існують випадки коли заповіт може бути завірено і іншими особами (головним лікарем лікарні, начальником виправної установи, начальником експедиції та ін.)

Крім перерахованих вище випадках існують ситуації, коли заповіт не завіряється у нотаріуса.

У тому випадку, якщо людина знаходиться в умовах загрозливих його життя і в силу надзвичайних обставин не має можливості засвідчити заповіт нотаріально, він може написати заповіт від руки в присутності двох свідків. Такий заповіт втрачає силу, якщо спадкодавець не завірив його у нотаріуса чи іншої особи, з моменту як відпали причини перешкоджають запевненням заповіту в нотаріальному порядку.

Оскаржити заповіт можливо тільки в судовому порядку.

Виходячи із судової практики існує кілька підстави для заперечування заповіту:

  1. На момент складання заповіту спадкодавець не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, тобто фактично є сумніви в його дієздатності на момент складання заповіту.
  2. Спадкове майна було придбано в період шлюбних відносин і таким чином, є спільно нажитим майном;
  3. Заповіт прикривало іншу угоду;
  4. Заповіт складено на негідного спадкоємця;
  5. Порушення форми складання заповіту;
  6. Заповіт написано під тиском або через помилки спадкодавця;
  7. Інші випадки;

Звернувшись в Юридичну Компанію «Решетов і Партнери» ви отримуєте комплекс професійних юридичних послуг з оформлення ваших прав на успадковане майно, заощадите ваші сили і час.

Акція! Ціни діють до кінця тижня!

Вартість юридичної консультації з оформлення спадщини становить 1000 рублів;

Вартість ведення спадкової справи в Санкт-Петербурзі - від 10 000 рублів;

Вартість ведення спадкових справ в Ленінградській області - від 10 000 рублів;

Вартість складання позовної заяви становить 3000 рублів і включає юридичну консультацію.

Вартість ведення судових справ з оформлення спадщини: від 15 000 рублів.
Вартість ведення судових справ з оформлення спадщини: від 15 000 рублів

Замовте юридичні послуги з ведення спадкової справи, запишіться на очну юридичну консультацію або замовте ведення справи в суді прямо зараз, зателефонувавши за телефонами наших офісів:

Офіс на пр. Просвітництва, д. 15: (812) 45-45-640, (812) 929-06-29

Офіс в м Муріно (Бульвар Менделєєва, д. 2, к. 3, Менделєєв центр, 1 поверх): (812) 929-06-02;

Офіс у Всеволожську (вул. Пожвінская, д. 4а, 3 поверх): (911) 15 0-98-12;
або скористайтеся формою онлайн заявки і тоді наші фахівці зв'яжуться з Вами.

Детальніше про юридичні послуги в сфері спадкових правовідносин ви можете дізнатися у наших фахівців за наступними телефонами:

Офіс в Санкт-Петербурзі: пр. Просвітництва, д. 15: (812) 929-06-29;

Офіс у Всеволожську: м Всеволожськ, вул. Пожвінская, д. 4а, 3 поверх, тел .: (911) 15 0-98-12;
Офіс у Всеволожську: м Всеволожськ, вул Керівник судового відділу:

Крігер Олександр Сергійович: 8 (911) 150 98 12;

Теги:

______________________________

Оформлення спадщини СПб

Оформлення спадщини Санкт-Петербург

Оформлення спадщини Всеволожськ

Оформлення спадщини Ленінградська область

Оформити спадок Спб

Оформити спадок Санкт-Петербург

Оформити спадок Ленінградська область

Оформлення спадщини Всеволожский район

Оформити спадок Всеволожский район

Оформлення спадщини Кіровськ

Оформити спадок Кіровськ

Спадкове справу Всеволожськ

Спадкове справу Санкт-Петербург

Спадкове справу Кіровськ

Прийняття спадщини Всеволожськ

Прийняття спадщини Кіровськ

Прийняття спадщини Санкт-Петербург

Прийняти спадщину Всеволожськ

Прийняти наследсвто Петербург

Ведення спадкових справ Всеволожськ

Ведення спадкових справ Петербург

Ведення спадкових справ СПб

Ведення спадкових справ Кіровськ

Ведення спадкових справ в Ленінградській області

Оформити спадок Петербург

Оформлення спадщини Пітер

Що ж є поважними причинами пропуску строку прийняття спадщини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online