Вчені з'ясували, який недуга був поширений в давнину

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вчений Меган Бріклі з канадського Університету Макмастера стверджує, що рахіт був поширений навіть в стародавньому світі Вчений Меган Бріклі з канадського Університету Макмастера стверджує, що рахіт був поширений навіть в стародавньому світі.
Рахіт розвивається у маленьких дітей при нестачі вітаміну D. У важких випадках це захворювання призводить до ураження скелета, внутрішніх органів, нервової системи. І хоча перші згадки про рахіті відносять ще до перших століть нашої ери, вважається, що масове поширення хвороба набула лише після промислової революції і переселення мільйонів людей в похмурі, оповиті смогом заводські міста XIX століття. Зв'язати ж її з гіповітамінозом вдалося тільки на початку ХХ століття, передає Хроніка.інфо з посиланням на інформатор .

Однак Меган Бріклі з канадського Університету Макмастера стверджує, що рахіт був поширений навіть в стародавньому світі. Дослідження 2787 скелетних останків з 18 античних поховань показало наявність характерних наслідків хвороби, відомої людям ще 2000 років тому.

Читайте також: Вчені з'ясували, який продукт знімає стрес
Протягом трьох років вчені обстежили скелети, виявлені на території, яку в той період охоплювали Римська імперія і її «ойкумена» - від півдня Іспанії до Північної Англії. Сліди рахіту виявили у кожної двадцятої дитини, найчастіше - у немовлят. Археологи пов'язують це з традицією того часу, яка наказувала тримати малюків вдома поруч з матір'ю і не виносити на вулицю. Частіше за інших хвороба зустрічалася у жителів Британії - можливо, через туманного клімату.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online