Засновники «Мортона» зведуть житловий комплекс в Люберцях

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ГК «Основа» починає будівництво житлового комплексу (РК) «Гоголь парк» поруч зі споруджуваної ст. м. «Лухмановская» в Люберцях, розповів «Відомостям» чиновник уряду Московської області. Інформація про проект є і на офіційному сайті «Основи». Загальна площа проекту складе 52 000 кв. м, з них 33 600 кв. м - житло, уточнив керуючий партнер ГК «Основа» Олег Колченко. Інвестиції в проект він оцінює в 1,8 млрд руб.

«Основа» створена в 2016 р акціонерами і топ-менеджерами групи «Мортон» Олександром струмків, Єгором храмовим і Колченко для інвестицій в будівництво житла, стартапи, фінанси та управління комерційною нерухомістю. До цього Струмків продав «Мортон» акціонеру групи ПІК Сергію Гордєєва, після чого його власником стала безпосередньо група.

«Мортон» вважався одним з найбільших забудовників в Московській області, тоді як майже всі заявлені проекти «Основи» розташовані в Москві. Серед них - ЖК «Грані» на 20 000 кв. м в Текстильник і багатофункціональний центр на 38 000 кв. м на перетині пр-ту Академіка Сахарова і Садового кільця.

ГК «Основа» починає будівництво житлового комплексу (РК) «Гоголь парк» поруч зі споруджуваної ст

Комплекс в Люберцях - перший відомий проект «Основи», який група побудує в Підмосков'ї з нуля. У портфелі компанії є житловий комплекс «Парад планет» (85 000 кв. М) в Королеві, але цей об'єкт акціонери групи починали ще в складі «Мортона».

Велика частина підмосковних забудовників, навпаки, намагається шукати майданчики в Москві, оскільки попит на квартири з Московської області змістився саме туди, зауважує голова ради директорів «Бест-новобудови» Ірина Доброхотова. Представник «Основи» погоджується з цією тезою. Проект в Люберцях, за його словами, - виняток: компанії вдалося знайти хорошу майданчик біля метро, ​​тому вирішено розвивати проект на цій території. Подібна тактика виправдана, підтверджує Доброхотова: земля в Підмосков'ї дешевше, а наявність ділянки на кордоні з Москвою, при цьому поруч зі станцією метро, ​​дає потенційним покупцям можливість користуватися розвиненою столичної інфраструктурою. Як приклад аналогічних проектів вона призводить житлові комплекси «Супутник» девелопера «Літак девелопмент» і «Мітіно-парк» групи ПІК.

При розумній ціновій політиці такі проекти затребувані, резюмує Доброхотова. З нею погоджується і провідний аналітик ціану Олександр Пипін: Люберці користуються попитом у покупців - там щорічно продається близько 7000 квартир. Це один з небагатьох районів області, де забудовники продовжують активно будувати нові проекти, в тому числі і з-за наявності станцій метро, ​​вказує він. «Гоголь парку», за його словами, доведеться конкурувати з такими об'єктами, як «Влюберци» (девелопер - Будівельно-інвестиційна компанія), «Люберці 2018» ( «Літак девелопмент»), «Карамельний» (СК «Ареал») і ін .

Найбільші довгобуди Московського регіону

«Царицино»
Структура співвласника зернової компанії «Настюша» Ігоря Пінкевич ще в 2006 р планувала побудувати близько 1 млн кв. м нерухомості на території колишнього Московського комбінату хлібопродуктів, але через фінансові проблеми будівництво встала. Сам Пінкевич заарештований за підозрою в шахрайстві з коштами пайовиків - всього їх близько 4000. Добудовувати комплекс в підсумку буде структура мерії Москви.
«Мар'їно град»
Один з проблемних активів групи РАСТ сина екс-глави Мінбуду Московської області Марини Оглобліної Михайла. Після того як РАСТ зіткнулася з фінансовими труднощами, будівництво всіх її об'єктів виявилося заморожено. Зараз його добудовою займається Capital Group Павла Тьо. Вона ж взяла на себе зобов'язання закінчити і інші проекти РАСТ - «Спортивний квартал» і «Спорт таун». Загальна кількість пайовиків за трьома комплексам перевищує 2600 чоловік.
«Західні ворота столиці»
Цей комплекс в Одинцовському районі почала будувати ще в 2002 р компанія «Соціальна ініціатива». Після її банкрутства добудувати об'єкт взялася корпорація «Союз-відродження» і група NBM Михайла Бабеля. З 2016 року уряд Московської області заявило, що новим інвестором проекту стане ГК ПІК. Число пайовиків ЖК «Західні ворота столиці» перевищує 1200 осіб, за даними регіонального міністерства будкомплексу.
«Високі Жайворонки»
Масштабний житловий комплекс в Підмосков'ї передбачав будівництво в д. Малі Вяземи 45 будинків загальною площею 496 000 кв. м. Будівництво об'єкта в 2014 році почала маловідома компанія «Трансфорт». Через два роки будівництво «Високих Жаворонков» зупинилося через фінансові проблем, а на девелопера був поданий позов про банкрутство. Всього у ЖК «Високі Жайворонки» близько 1000 пайовиків. Об'єкт взялася добудовувати ГК «Гранель».

Згорнути докладної інформації Читайте повний текст

Як обтяження за комплекс в Люберцях «Основа» візьме на себе добудову одного з найбільших проблемних активів в Лобні, вказує чиновник уряду Московської області. Колченко лише підтвердив, що «Основа» взяла на себе зобов'язання щодо добудови житлового комплексу на 22 000 кв. м на Спортивній вулиці в Лобні. Цей об'єкт ще в 2012 р починала будувати фірма «Регіонінвестстрой», але через фінансові проблем завершити його не вдалося. Колченко необхідні інвестиції для його закінчення оцінює в 711 млн руб. Всього, за його словами, у комплексу в Люберцях 400 ошуканих пайовиків.

Великі московські і підмосковні забудовники часто добудовують проблемні об'єкти. Так, Capital Group Павла Тьо закінчує об'єкти групи РАСТ сина екс-глави Мінбуду Московської області Марини Оглобліної Михайла. Один з найбільших довгобудів Підмосков'я, ЖК «Високі Жайворонки», взяла на себе група «Гранель» в обмін на забудову 15 га в Одинцовському районі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online